Ga naar inhoud
0

Niet kunnen slapen

Niet kunnen slapen door stress

Ervaart u veel stress en kunt u daarom niet slapen? Daar kunt u behoorlijk last van hebben. U slaapt slecht, u hebt weinig energie overdag en u bent sneller prikkelbaar. Chronische stress kan zelfs voor ernstige gezondheidsklachten zorgen. Dit wilt u graag voor zijn. Daarom vraagt niet kunnen slapen door stress om een doeltreffende aanpak. Lees meer over hoe u weer een onbezorgde nachtrust ervaart met ontspanningsoefeningen.

Niet kunnen slapen na sporten

Sport u vaak 's avonds? En ondanks dat u moe bent van het sporten, kunt u niet slapen na het sporten? En ligt u lang wakker? Dan bent u niet de enige! Bij veel sporters stijgt de hartslag als zij gaan sporten en stijgt de lichaamstemperatuur. Het duurt minimaal een uur om je hartslag en temperatuur te reduceren. Hierdoor kunt u vaak niet direct slapen na het sporten. Lees tips over wat u het beste kunt doen.

Niet kunnen slapen door hoesten

Bent u verkouden? En moet u daardoor veel hoesten? Dat kan erg vervelend zijn als u gaat slapen. Door het vele hoesten kunt u niet slapen en ligt u lang wakker. U slaapt niet lang en diep genoeg en daardoor knapt u ook niet op en blijft u ziek. Deze vicieuze cirkel wilt u graag doorbreken. Om u hierbij te helpen, geven wij tips en adviezen over wat u kunt doen bij niet slapen door hoesten. Lees meer!

Niet kunnen slapen 's nachts

Bent u niet tevreden over uw nachtrust? En kunt u niet goed slapen 's nachts? Dan bent u op deze website aan het juiste adres. Een goede nachtrust is essentieel om goed te kunnen functioneren. Wanneer u niet kunt slapen, ervaart u hier direct hinder van. Op onderstaande pagina's lees u tips over wat u kunt doen als u 's nachts niet kunt slapen.

Niet kunnen slapen door piekeren

Heeft u veel aan uw hoofd? En piekert u daardoor veel voor het slapen gaan? Niet kunnen slapen door piekeren is erg vervelend. U gedachten nemen het van u over en u komt niet tot rust. Als gevolg hiervan kunt u niet slapen. Piekeren heeft een functie, maar moet geen invloed hebben op uw nachtrust. Hoe u dit voorkomt? Lees meer en ontdek onze tips!

Niet kunnen slapen door angst

Heeft u last van angstgevoelens? En kunt u hierdoor niet slapen? Een angststoornis heeft invloed op uw slaap. Door te slapen komen zowel uw lichaam als uw hersenen tot rust. Invloeden van overdag worden verwerkt en u maakt zich klaar voor een nieuwe dag. Als u niet kunt slapen door angst, krijgen uw hersenen te weinig ruimte om te herstellen waardoor uw mentale gezondheid afneemt. Lees meer over wat u kunt doen om beter te slapen bij angst!

Niet kunnen slapen door pijn

Bent u gevallen? Onlangs geopereerd? Of heeft u last van een onverklaarbare pijn? Dan kan het zijn dat u niet kunt slapen door de pijn. De pijn kost u veel energie, terwijl u 's nachts ook niet oplaadt. U raakt hierdoor snel achterop. Niet kunnen slapen door pijn is funest voor uw gezondheid. Hoe u beter slaapt ondanks de pijn, vertellen wij aan de hand van een aantal tips. Lees meer!

Niet kunnen slapen door honger

Heeft u vroeg gegeten? Of juist te weinig? Dan kan het zijn dat u honger heeft zodra u naar bed gaat. Niet kunnen slapen door honger is storend. U wilt geen hele maaltijd nuttigen, maar wel iets kleins, zodat uw hongergevoel gestreeld is. Wat u het beste kunt eten en ook kunt drinken voor het slapen gaan, delen wij in een blog. Lees meer via onderstaande button!

Niet kunnen slapen door koorts

Wanneer uw lichaamstemperatuur 38 graden of hoger is, heeft u koorts. U voelt zich het ene moment heel warm en het andere moment koud. Als gevolg hiervan kan u niet slapen door de koorts. Terwijl goed slapen en uitrusten juist bijdraagt aan uw herstel. Hoe u ervoor zorgt dat u beter slaapt en uw koorts daar geen invloed op uitoefent, leest u via onderstaande knop!

Niet kunnen slapen kind

Komt uw kind slecht in slaap? En kunt u daardoor ook niet slapen? Dan zullen jullie beide morgen prikkelbaarder zijn. Vooral voor kinderen is voldoende slaap essentieel om goed te kunnen functioneren. Daarentegen is slaap voor u als ouder belangrijk om de verantwoordelijkheid aan te kunnen. Op onderstaande pagina's lees u tips over wat u kunt doen als u kind niet kan slapen.

Niet kunnen slapen door onrustig gevoel

Bent u onrustig wanneer u gaat slapen? En kunt u niet slapen door dat onrustige gevoel? Dan ligt u vaak lang wakker en maakt u korte nachten. Een onrustig gevoel houdt u zowel mentaal als lichamelijk bezig. Niet kunnen slapen door onrust heeft invloed op uw geheugen en uw lichamelijke gezondheid. Wat u kunt doen om dit onrustige gevoel onder controle te krijgen, lees u via onderstaande knop.

Niet kunnen slapen door hoofdpijn

Heeft u last van hoofdpijn? En alles geprobeerd om het tegen te gaan? Dan helpt zelf een paracetamol niet meer. Dat vervelende gevoel in uw hoofd gaat, maar niet over en beheerst uw hele dag. En tot overmaat van ramp, kunt u ook niet slapen door de hoofdpijn. Als u niet kunt slapen door hoofdpijn, blijf u maar piekeren en draaien in bed. Dat moet anders.  Lees meer over wat u kunt doen bij hoofdpijn!

Niet kunnen slapen door keelpijn

Heeft u keelpijn? En last van uw keel als u gaat slapen? Het kan voorkomen dat u niet kunt slapen door de keelpijn. Door het vele hoesten kunt u niet slapen en ligt u lang wakker. U slaapt niet lang en diep genoeg en daardoor knapt u ook niet op en blijft u ziek. Deze vicieuze cirkel wilt u graag doorbreken. Om u hierbij te helpen, geven wij tips over wat u kunt doen bij niet slapen door hoesten. Lees meer!

Niet kunnen slapen verkoudheid

Bent u verkouden? Of heeft u last van een loopneus? Dan kan het zijn dat u niet kunt slapen vanwege de verkoudheid. Ademen is moeilijker en u ligt lang wakker. Zodra u gaat liggen, merkt u ook dat uw neus verstopter raakt, dan wanneer u staat. Hoe u het beste kunt omgaan met de klachten en beter kunt slapen, leest u via deze tips!

Niet kunnen slapen door alcohol

Even een glaasje alcohol voor het slapen als slaapmutsje? Het klinkt heel verleidelijk, maar alcohol drinken verslechtert uw nachtrust. U kunt niet goed slapen door alcohol. Alhoewel het lijkt alsof u sneller in slaap valt, wordt de kwaliteit van uw slaap niet beter. Het duurt namelijk langer voordat u de diepe slaap bereikt waardoor uw lichaam en geest tot rust komt. Hoe dit werkt? Lees meer!

Niet kunnen slapen bij volle maan

Er zijn veel mensen die niet kunnen slapen als het volle maan is. De maan heeft invloed op uw lichaam en emoties. Veel mensen voelen zich prikkelbaar, emotioneel en onrustig als het volle maan is. Daarnaast is het bewezen dat veel mensen tijdens de dagen vóór de volle maan net wat minder melatonine aanmaken. Hoe dit komt, lees je via onderstaande knop!