Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Wat moet ik doen als mijn kind van 7 tot 12 jaar niet kan slapen?

Hoe ouder kinderen worden, hoe meer er op ze af komt. In de periode van 7 tot 12 jaar houden kinderen zich steeds meer bezig met hun omgeving. Wat vinden mijn vriendjes en vriendinnetjes van mij? Hoor ik er wel bij? Tegenwoordig gebeurt dat niet alleen offline, maar ook online. Tel daar ook nog schoolwerk en sport bij op, en een 10-jarige heeft een verbazingwekkend vol schema. In deze drukke wereld is het voor volwassenen soms al lastig om goed te slapen, laat staan voor kinderen. Lukt het uw schoolgaand kind moeilijk in slaap te komen? Dan kunt u een aantal dingen doen.

Hulp bij slapen

Kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 kunnen vaak best goed vertellen wat er speelt. Ga daarom het gesprek aan met uw kind. Wellicht weet uw zoon of dochter heel goed waarom slapen niet lukt. Door er samen over te praten komt u wellicht tot een oplossing. Misschien ligt uw kind wakker van die ene docent, of van pestgedrag op school. Mogelijk kunt u die zorgen wegnemen, waardoor het slapen makkelijker gaat. Spanningen thuis hebben ook een groot effect op kinderen. Probeer deze zoveel mogelijk te minimaliseren of op te lossen.

Blauw licht en schermen

Het lichaam van kinderen en volwassenen geeft vanzelf aan wanneer het tijd wordt om te slapen. Licht heeft daar een grote invloed op. Dat geldt niet alleen voor daglicht, maar ook voor blauw (scherm)licht. Daarom is het verstandig het gebruik van schermen in de avond zoveel mogelijk te beperken. Als uw tiener toch graag wil gamen of op zijn telefoon wil spelen, zorg dan dat hij een speciale schermbril draagt. Die filtert het licht, zodat de interne klok van uw kind niet ontregeld wordt. Geef het goede voorbeeld door schermen niet mee te nemen naar de slaapkamer. Stel bijvoorbeeld een regel in dat schermen na 19:00 uur niet meer toegestaan zijn, of minstens 1,5 uur voor bedtijd.

Effect van blauw licht op slaap

Een duwtje in de rug

Heeft u een rustige omgeving gecreëerd, zonder schermen, maar wil het slapen nog niet lukken? In dat geval kunt u uw kind wellicht helpen met DroomSap Kids. Deze formule bevat zeven rustgevende kruiden, L-Theanine, GABA en honing. Droomsap Kids helpt kinderen (vanaf 2 jaar) in slaap te vallen en door te slapen. Hiermee geeft u uw schoolgaande kind het duwtje in de rug dat hij of zij nodig heeft.

Mochten bovenstaande tips niet helpen, dan lees je hier nog 10 tips om uw kind lekker te laten slapen.

DroomSap Kids
33,95

DroomSap Kids 200ml, stimuleert natuurlijke slaap bij kinderen. 

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken