Ga naar inhoud
0

Niet kunnen slapen als je vroeg op moet

Kunt u niet in slaap komen omdat u de volgende ochtend vroeg op moet? Wij vertellen meer over de redenen hierachter en geven u enkele tips voor een betere nachtrust. 

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Toch is het soms moeilijk om in slaap te vallen als u de volgende dag vroeg op moet staan. U ligt te piekeren over hoe u op tijd op u werk of afspraak kunt zijn, en voor u het weet is het alweer ochtend. Als u hier last van hebt, bent u zeker niet de enige. Maakt u geen zorgen, er zijn manieren om beter te slapen, zelfs als u vroeg op moet.

Waarom is het moeilijk om in slaap te vallen als u vroeg op moet staan?

Wanneer u weet dat u de volgende dag vroeg op moet staan, kan dit stress en angst veroorzaken, waardoor u slecht slaapt. U blijft piekeren en de gedachte dat u moet slapen wordt alleen maar heftiger, want over een aantal uurtjes gaat de wekker alweer. Deze gedachtes maken het inslapen en doorslapen juist alleen maar moeilijker. De meeste volwassenen hebben 7-9 uur slaap per nacht nodig. Echter is dit afhankelijk van de persoon. De één heeft meer slaap nodig dan de ander.

Tips voor betere nachtrust wanneer u vroeg op moet

  1. Houd een vaste slaaproutine aan: een vaste slaaproutine helpt u om beter te slapen. Ga op hetzelfde tijdstip naar bed en sta op hetzelfde tijdstip op, ook in het weekend. Hierdoor went u lichaam aan het ritme en wordt het makkelijker om in slaap te vallen en uitgerust wakker te worden.
  2. Vermijd cafeïne, alcohol en nicotine voor het slapen gaan: cafeïne, alcohol en nicotine zijn stimulerende middelen die u wakker houden en het moeilijker maken om in slaap te vallen. Drink dus geen koffie of alcohol voor het slapen gaan en rook niet vlak voor het naar bed gaan.
  3. Creëer een rustige slaapomgeving: een rustige slaapomgeving helpt u om beter te slapen. Zorg voor een donkere, koele kamer en vermijd afleiding zoals televisie, computer of smartphone. Creëer een ontspannende omgeving met bijvoorbeeld rustgevende geluiden.
  4. Neem een warm bad of douche voor het slapen gaan: een warm bad of douche helpt u te ontspannen en u lichaam voor te bereiden op het slapen gaan. Het verhoogt uw lichaamstemperatuur, waardoor uw lichaam daarna afkoelt en u slaperig wordt.
  5. Ontspanningsoefeningen: ontspanningsoefeningen zoals meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen helpen om uw geest en lichaam te ontspannen. Hierdoor kunt u makkelijker in slaap vallen en beter doorslapen.
  6. Vermijd zware maaltijden voor het slapen gaan: een zware maaltijd vlak voor het slapen gaan verstoort uw spijsvertering, dit maakt het moeilijker om in slaap te komen. Eet daarom geen zware maaltijden enkele uren voor het naar bed gaan en vermijd vet en gekruid voedsel.
  7. Zet uw gedachten op papier: als u piekert over alles wat je moet doen de volgende dag, kan het helpen om je gedachten op papier te zetten. Schrijf alles op wat in uw hoofd zit en laat het dan los.

Een goede nachtrust met DroomSap

Doordat u de volgende ochtend vroeg op moet staan kunt u maar niet in slapen komen… een natuurlijk slaapmiddel kan hierbij helpen. DroomSap is een effectief middel op basis van natuurlijke kruiden, doxylamine en honing. Droomsap geeft een rustgevend effect door de aanwezigheid van de natuurlijk kruiden. Daarnaast stimuleert doxylamine het natuurlijke proces van in slaap vallen. Door deze combinatie zal uw lichaam zich makkelijker overgeven aan de heilzame werking van ontspanning en slaap, waardoor het snel weer in balans komt.

Droomsap 300ml
DroomSap 300ml
41,95

Handige fles voor de regelmatige DroomSap gebruiker. 

Bekijk product