Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Niet kunnen slapen door pijn

Niet kunnen slapen door pijn is een vervelend probleem. Gebruik een natuurlijk middel om uw slaap te bevorderen en pijn te verzachten. Lees dit artikel voor tips.

Wanneer u last heeft van pijn, kan slapen een hele uitdaging worden. Pijn houdt u wakker. Chronische pijn veroorzaakt stress en zorgen, wat eveneens een negatief effect heeft op uw nachtrust. Daarbij wordt de beleving van pijn ook nog eens intensiever door een tekort aan slaap, waardoor u in een vicieuze cirkel terecht kunt komen, terwijl slaap juist noodzakelijk is voor het herstel van het lichaam. Wakker liggen door pijn is een akelig probleem, maar gelukkig hoeft u zich niet bij dit probleem neer te leggen. Er zijn veel manieren om de slaap te stimuleren, waardoor uw lichaam zich zoveel mogelijk kan herstellen en u zich beter in staat zult voelen om met de pijn om te kunnen gaan.

Waarom wordt pijn erger door slaaptekort?

Dat chronische pijn kan leiden tot slaapproblemen zal iedereen begrijpen, maar niet iedereen is zich ervan bewust dat weinig slaap ook kan leiden tot een versterking van de pijnbeleving. Slaap en pijn kunnen elkaar dus versterken. Voldoende slaap is namelijk een vereiste voor het herstel van uw lichaam.

Slaaptekort verlaagt de pijndrempel, wat betekent dat u gevoeliger wordt voor pijn. Slaap speelt namelijk een grote rol in het herstel en de regulatie van uw zenuwstelsel. Zonder voldoende slaap ervaart u pijnsignalen intenser.

Tips om beter te slapen met pijn

Naast het ondersteunen van uw nachtrust met een natuurlijk middel, kunt u nog meer doen om beter te slapen. Bij slaapproblemen door pijn is het belangrijk om ruim voor uw bedtijd al aandacht te besteden aan het verzachten van de pijn. Wij geven u een aantal tips om de nacht door te komen:

  1. Wanneer uw pijn wordt veroorzaakt door spierpijn of verkrampingen, kan het helpen om uw lichaam met warmte te behandelen. Neem bijvoorbeeld voor het slapengaan een warm bad of neem een warme kruik of pittenzak mee naar bed om tegen de pijnlijke spieren aan te houden.
  2. Het kan helpen om iets in uw hand te houden wat uw aandacht afleidt van de pijn. Hierdoor wordt de focus verlegd van iets negatiefs naar iets positiefs.
  3. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging, maar let op. Probeer intensieve beweging de laatste uren voor het slapen gaan te vermijden.
  4. De temperatuur van uw slaapkamer is belangrijk. Zorg ervoor dat de temperatuur in uw slaapkamer comfortabel is, dat is voor iedereen een andere temperatuur.

Beter slapen met natuurlijke hulpmiddelen

Dat een goede nachtrust extra belangrijk is voor iemand die te maken heeft met fysieke pijn, mag duidelijk zijn. Gelukkig is er een middel, wanneer u moeite heeft met in slaap vallen of de nacht niet zonder onderbrekingen door kunt slapen. DroomSap zorgt ervoor dat u sloom en ontspannen wordt en daardoor makkelijker in slaap kunt vallen. Dankzij DroomSap krijgt uw lichaam een steuntje in de rug om daarna ook door te kunnen slapen en uitgerust weer wakker te worden.

DroomSap is een effectief middel op basis van honing, natuurlijke kruiden en doxylamine. De kruiden in DroomSap hebben een rustgevend effect en doxylamine stimuleert het natuurlijke proces van in slaap vallen. Door uw slaapproblemen aan te pakken met een natuurlijk middel zoals DroomSap, zult u de vicieuze cirkel van slaapproblemen door pijn kunnen doorbreken.

DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
DroomSap 100ml
19,95

Ideaal om DroomSap eens uit te proberen of mee te nemen op reis.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken