Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Niet kunnen slapen door warmte

Niet kunnen slapen door de warmte, iedereen herkent het wel. De oorzaken, gevolgen en tips lees je bij Dromenwinkel! 

Niet kunnen slapen door warmte, een probleem waar vrijwel iedereen wel eens last van heeft. Warme nachten hebben een grote impact op onze slaap. Ons lichaam moet namelijk afkoelen, maar door de warmte heeft het lichaam daar moeite mee. In dit artikel duiken we dieper in de oorzaken van deze vorm van slapeloosheid, de gevolgen ervan, en geven we praktische tips om ondanks de hitte toch een goede nachtrust te krijgen.

Wat is de oorzaak van slapeloosheid door warmte? 

Eigenlijk is er één hoofdoorzaak voor slapeloosheid door warmte. Uw slaapcyclus gaat hand in hand met uw lichaamstemperatuur. Een lagere lichaamstemperatuur geeft een signaal aan uw lichaam dat het tijd is om te gaan slapen. Wanneer het een warme nacht is daalt u lichaamstemperatuur moeilijk, waardoor uw lichaam geen signaal krijgt dat het tijd is om te slapen.

Wat zijn de gevolgen van slecht slapen door warmte? 

Slecht slapen heeft zowel fysieke als mentale gevolgen. Een lange tijd slecht slapen vergroot de kans op gezondheidsproblemen, zoals hartziekten en diabetes. Hier hoeft u dus niet al bang voor te zijn na enkele nachten minder rust. Mentale problemen komen vaker en sneller voor bij weinig slaap. Mentale klachten beginnen namelijk vaak met slaapproblemen. Door weinig slaap zijn mensen somberder en ervaren ze meer stress. Daarnaast is weinig slaap ook niet bevorderlijk voor de productiviteit en prestaties op werk.  

Tips om beter te slapen tijdens een warme nacht 

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om de warme nacht een stukje comfortabeler te maken.

Ventilatie 

Misschien wel de meest eenvoudige en voor de hand liggende oplossing, airconditioning of een ventilator. Airconditioning of een ventilator helpt de slaapkamer om koel te blijven.  

Het juiste beddengoed 

De keuze voor het juiste beddengoed speelt ook een grote rol bij de daling van uw lichaamstemperatuur. Kies voor een licht en ademend beddengoed zodat uw lichaamstemperatuur kan dalen.

Vermijd alcohol en nicotine 

Vermijd alcohol en nicotine voor het slapen gaan. Alcohol zorgt ervoor dat de diepe slaap verloren gaat waardoor je remslaap minder wordt. Nicotine verhoogt de bloeddruk en de hartslag. Tijdens de warmte nachten wil je dit allemaal voorkomen.

Neem een lauw (warme) douche 

Douchen voor het slapen gaan? Geen probleem! Maar neem nee koude douche. Een koude douche, is in tegenstelling tot wat je denkt, niet goed voor een goede nachtrust. Door het nemen van een koude douche vernauwen uw bloedvaten en raak je de warmte juist moeilijker kwijt. Neem dus een lauwe, of warme, douche.  

Hydratatie en voeding 

Drink genoeg water overdag maar let op uw voeding. Een zware maaltijd voor het eten bevordert de slaap niet. Vermijd zware en vette maaltijden voor het slapen gaan.  

Voldoende slaap tijdens een hele warme nacht blijft moeilijk. Of u komt moeilijk in slaap, of u slaapt goed in, maar wordt ‘s nachts vaak wakker. Ideaal is het in ieder geval niet. Mocht u echt veel moeite hebben met het slapen tijdens de warmte nachten kunt u overwegen om DroomSap te gebruiken. DroomSap is een middel dat uit natuurzuivere honing en een zevental 100% biologische werkzame kruiden bestaat. DroomSap kan u helpen bij het realiseren van een betere nachtrust, waar u ook écht van uitrust. 

DroomSap 100ml
19,95

Ideaal om DroomSap eens uit te proberen of mee te nemen op reis.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken