Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Mijn kind van 4 tot 7 jaar kan niet slapen: tips

Wanneer kinderen naar de basisschool gaan krijgt hun ontwikkeling een enorme boost. Ze leren, eerst nog spelenderwijs, maar als snel wordt er veel van ze verwacht. Dat kost veel energie. Goed slapen is dus een must, maar wanner uw kind grote stappen in de ontwikkeling maakt wil het juist daar nog weleens aan ontbreken. Heeft u een kind in de leeftijd van 4 tot 7 jaar dat slecht slaapt? Dan wilt u uw kind natuurlijk zo goed mogelijk ondersteunen. Vermoeidheid leidt immers tot prikkelbaarheid of concentratieproblemen. Met deze tips helpt u uw kind, zodat hij of zij volop energie heeft, elke dag weer.

Schermtijd beperken

Tegenwoordig spelen kinderen steeds vaker, en steeds jonger, met mobiele elektronische apparaten. Ook wel schermen genoemd. Is de telefoon, tablet of computer ook favoriet bij u thuis? Leg het gebruik van beeldschermen aan banden als uw kind slaapproblemen heeft. Hoe verleidelijk het ook is om met een scherm te spelen, het blauwe licht remt de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. In plaats van een scherm kunt u uw kind wellicht ook andere dingen aanbieden. Doe samen een spelletje of ga knutselen, bied een leuk boek aan of laat uw kind met ander speelgoed spelen.

Grote overgangen

Als uw kind voor het eerst naar de basisschool gaat is dat een grote overgang. Sommige kinderen doen dan zelfs eerst een stapje terug in hun ontwikkeling. Omdat ze het spannend vinden naar school te gaan, hebben ze bijvoorbeeld meer last van bedplassen of hebben ze meer aandacht nodig. Begeleid uw kind daarom zo goed mogelijk tijdens dit soort grote overgangen en stappen in hun leven. Bereid hem of haar zo goed mogelijk voor en luister goed naar uw kind. Bespreek hun eventuele onzekerheden on/of angsten en bagatelliseer deze niet. Ook voor oudere kinderen kan dit spelen, bij een verhuizing of de overgang naar een nieuwe klas. Juist dan is het belangrijk voor uw kind om goed te slapen om alle nieuwe indrukken te kunnen verwerken.

Tips voor meer rust

Merkt u dat uw kind moeilijk tot rust komt? Bouw dan meer rust in gedurende de dag. Zorg ervoor dat de sfeer thuis niet negatief of onrustig is. Misschien is kinderyoga iets voor uw kind. Denkt u dat uw kind wel wat extra ondersteuning kan gebruiken? Dan kan DroomSap Kids uitkomst bieden. Dit drankje bevat zeven biologisch geteelde, rustgevende kruiden. Samen met de slaap bevorderende aminozuren L-Theanine en GABA en honing, helpen deze kruiden uw kind in slaap te vallen en door te slapen. Omdat Droomsap Kids honing bevat is het geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Mochten bovenstaande tips niet helpen, dan lees je hier nog 10 tips om uw kind lekker te laten slapen.

DroomSap Kids
33,95

DroomSap Kids 200ml, stimuleert natuurlijke slaap bij kinderen. 

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken