Ga naar inhoud
0

Slecht slapen na het sporten

Slaap u slecht na het sporten? Met deze tips slaapt u beter na het sporten, zodat u kunt genieten van een goede nachtrust en beter herstel van uw spieren.

Tips om beter te slapen na het sporten

Wij adviseren om een uur voor het slapengaan niet al te intensief meer te sporten. Laat het liefst een aantal uren vrij tussen het sporten en het slapen. Door de verhoogde endorfine en lichaamstemperatuur, kunt u inslaapproblemen ervaren. Uw lichaam heeft hierdoor een aantal uren nodig om zich weer aan te passen. Om tot rust te komen, zou u lichte rekoefeningen na uw training kunnen doen. Dit zorgt ervoor dat uw ademhaling weer helemaal tot rust komt. Bovendien zorgt het rekken voor ontspanning van uw spieren en stimuleert het de bloedsomloop. Drink geen cafeïne houdende drankjes tijdens of na het sporten. Heeft u nog honger na een sportsessie? Neem dan een eiwitrijke snack. Dit zorgt voor een beter herstel van uw spieren.

Heeft u last van slecht slapen na het sporten? U bent niet de enige; veel mensen slapen slecht of zijn onrustig na een workout. Toch hoeft sporten voor het slapengaan niet altijd negatieve gevolgen te hebben voor uw nachtrust. In dit artikel leggen wij uit waarom het kan voorkomen dat u slecht slaapt na een intensieve sportsessie en wat u daartegen kunt doen.

Oorzaken van het slecht slapen na het sporten

Tijdens een heftige training maakt uw lichaam adrenaline en cortisol aan. Deze hormonen geven extra energie en maken u alert. Uw cortisolwaarden gaan meestal binnen een uurtje weer naar beneden. Daarnaast komt het hormoon endorfine vrij. Dit hormoon zorgt dat uw humeur verbetert en u zich lekker voelt in uw vel. Alle bovengenoemde hormonen hebben uiteraard een positieve werking op uw gemoedstoestand, maar net voor het slapengaan is dit vervelend. Daarnaast stijgt uw lichaamstemperatuur tijdens het sporten. Om goed te kunnen slapen is het belangrijk dat uw lichaamstemperatuur weer daalt naar het oorspronkelijke niveau. 

Beter slapen met DroomSap en DroomCaps

Mochten de bovenstaande tips niet helpen, dan kunt u onze natuurlijke slaapmedicatie proberen. Hiermee wordt uw nachtrust op een natuurlijke manier gestimuleerd en komt u helemaal tot rust na het sporten.

DroomSap

DroomSap is een slaapdrankje voor mensen die moeite hebben met doorslapen en/of moeilijk in slaap komen. U wordt door het drankje slaperiger en komt in de ruststand. Dit is ideaal als u zich te alert voelt na een sportsessie, voor het slapengaan.

Droomsap 100ml
DroomSap 100ml
18,95

Ideaal om DroomSap eens uit te proberen of mee te nemen op reis.

Bekijk product

DroomCaps

DroomCaps zijn capsules die u helpen om sneller in slaap te komen. DroomCaps zijn vooral geschikt voor mensen die te maken hebben met onregelmatige werktijden of dagennachtritmes. DroomCaps bevatten melatonine, een mix van vijf kruiden en magnesium.

Bent u benieuwd naar onze producten? Probeer onze DroomCaps of DroomSap en ervaar de voordelen van snel inslapen en een lange, diepe slaap. Zo bent u weer heerlijk fris voor de volgende sportsessie!

DroomCaps
19,95
DroomCaps bevatten een unieke combinatie van Melatonine, 5 verschillende rustgevende biologische kruiden, Magnesium en GABA die samen zorgen voor een optimaal resultaat.
Bekijk product
DroomSap probeerverpakking
1,95

Een sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakking bevat 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten "proefslapen".

Bekijk product