Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Niet kunnen slapen door stress

Wakker liggen vanwege stress? Wij vertellen u meer over de oorzaken van stress en geven u tips om uw stress te verminderen voor een betere nachtrust

Stress beïnvloed onze slaap en ons vermogen om te ontspannen. Als we gestrest zijn, kan het moeilijk zijn om in slaap te vallen of om de hele nacht door te slapen. Dit kan leiden tot vermoeidheid, een verminderde alertheid overdag en een verhoogde prikkelbaarheid. Maar gelukkig zijn er een aantal dingen die we kunnen doen tegen stress waardoor u slaapt verbeterd. We zullen een aantal tips en adviezen op een rijtje zetten voor een betere nachtrust.

Hoe stress onze slaap beïnvloedt

Uw hartslag verhoogt, uw ademhaling versnelt en uw spieren spannen zich aan en het zenuwstelsel wordt geprikkeld. De reden? U ervaart stress en het lichaam komt in een staat van paraatheid. Wanneer u wordt geconfronteerd met fysiek gevaar is dit een nuttige reacties, maar als u gestrest bent kan het resulteren in slapeloosheid. Stress kan veroorzaakt worden door werk, relaties, financieren en vele andere oorzaken. Het kan moeilijk zijn om te ontspannen en ons hoofd leeg te maken als we piekeren en ons zorgen maken.

Tips voor een betere nachtrust

Het niet kunnen slapen door stress is erg vervelend en het liefst wilt u daar wat tegen doen. Daarom hebben we een aantal tips en adviezen op een rijtje gezet.

  1. Stel een slaapschema op: Probeer elke avond op dezelfde tijd naar bed te gaan en op dezelfde tijd op te staan, het liefst ook in het weekend. Dit helpt uw lichaam om een regelmatig slaappatroon te ontwikkelen.
  2. Creëer een ontspannen slaapomgeving: Zorg ervoor dat uw slaapkamer donker, rustig en koel is. Investeer in een comfortabel matras en kussen. Vermijd het gebruik van schermen zoals tv, laptop en smartphone voordat u gaat slapen.
  3. Verminder stress overdag: Probeer stress te verminderen door regelmatig te sporten, mediteren, of mindfulness-oefeningen te doen. Ga naar buiten voor een wandeling in de natuur, lees een boek, of doe een leuke activiteit om te ontspannen. Vermindert de stress hierdoor niet? Probeer dan eens de natuurlijke rustgevende No-Stress druppels.
  4. Maak een lijst van zorgen: Als u merkt dat u piekert over bepaalde dingen, maak dan een lijst van wat u zorgen baart. Probeer op te schrijven wat u kunt doen om deze zorgen op te lossen, en bewaar de lijst voor de volgende dag.
  5. Gebruik ontspanningstechnieken: Er zijn veel technieken die u kunt gebruiken om te ontspannen, zoals diepe ademhaling, progressieve spierontspanning en visualisatie. Probeer verschillende technieken uit om te ontdekken wat het beste voor u werkt.

Betere nachtrust met een natuurlijk middel

Als het gevoel van stress ervoor zorgt dat u niet kan slapen, dan kan een natuurlijk slaapmiddel ondersteuning bieden. DroomSap is een effectief middel op basis van natuurlijke kruiden, doxylamine en honing. Droomsap geeft een rustgevend effect door de aanwezigheid van de natuurlijk kruiden. Daarnaast stimuleert doxylamine het natuurlijke proces van in slaap vallen. Door deze combinatie zal uw lichaam zich makkelijker overgeven aan de heilzame werking van ontspanning en slaap, waardoor het snel weer in balans komt.

DroomSap probeerverpakking
1,95

Twee sachets om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
DroomSap 100ml
19,95

Ideaal om DroomSap eens uit te proberen of mee te nemen op reis.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken