Ga naar inhoud

Downloads

Op deze pagina vindt u artikelen uit de wetenschappelijke literatuur, die u beter informeren dan veel niet-gecontroleerde informatie die op internet staat.

Mocht u andere informatie zoeken, aarzel dan niet contact met ons op te nemen via de Chat of stuur ons een mail.

 

Ortho Foto Cover juni 2019

Borstkanker en hop

Er bestaan veel verhalen over het gebruik van Hop (Humulus lupulus) bij borstkanker die hormoongerelateerd is (zogenaamde ER+/PR+ mammacarcinoom). Hop bevat stoffen genaamd polyfenolen, die een effect hebben op de estyrogeenreceptor. Deze worden fyto-estrogenen genoemd.

In dit artikel wordt uitgebreid beschreven wat de effecten van de fyto-estrogenen zijn op patienten die borstkanker hebben of hebben gehad. Zoals u kunt lezen is het voor patienten die borstkanker hebben of hebben gehad geen probleem om DroomSap met hop te gebruiken. Bovendien is de dosis polyfenolen in een aanbevolen dosering van DroomSap zeer laag. Het totale gehalte aan polyfenolen, dus ook vanuit andere ingredienten, is ongeveer 1 microgram.

Mocht u naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op, of bespreek het artikel met uw arts of oncoloog.

 

Artikel over antihistaminica zoals doxylamine

NTVG: Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde.

Het NTVG is het vakblad van en voor alle (huis)artsen en specialisten in Nederland. In dit overzichtsartikel leest u veel achtergronden over de diverse antihistaminica zoals doxylamine. Doxylamine als stof staat er niet in beschreven, maar valt in de klasse van de ethanolaminen zoals difenhydramine en clemastine, die meer bekend zijn (oa Tavegil).

Artikel over 2 verschillende doseringen van doxylamine tabletten

In dit artkel wordt beschreven hoe doxylamine in het lichaam wordt opgenomen en weer afgebroken en er worden 2 doseringen vergeleken: 12,5mg en 25mg om te zien of dit vergelijkbaar en dus voorspelbaar is voor andere doseringen.

Hieruit kunt u ook zien dat doxylamine in veel Europese landen is geregistreerd als slaapmiddel, deze studie is met een Spaans merk gedaan, Dormidina van Esteve / Teva. Dezelfde stof wordt in DroomSap gebruikt, alleen is de dosering doxylamine in DroomSap bij gebruik van 2 ml ongeveer 6,25 mg, dus nog weer de helft van de laagst ondezochte dosis in deze studie.