Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Help, mijn kind van 2 tot 4 jaar kan niet slapen!

Als ouder wilt u dat het goed gaat met uw kind. Als uw peuter of kleuter om uiteenlopende reden moeilijk in slaap komt, is dat wellicht reden tot zorg. Uw kind raakt vermoeid en is daardoor misschien prikkelbaarder. Ook uw eigen nachtrust lijdt daar mogelijk onder. Kortom, slecht slapende kinderen beïnvloeden het hele gezin. Daar kunnen ze zelf niets aan doen. Kinderen in de leeftijdscategorie van 2 tot 4 jaar ontwikkelen zich razendsnel. Zij hebben hun slaap dan ook hard nodig. Om lekker te spelen, te groeien en te leren. Uw kind maakt overdag van alles mee. Bij u thuis, bij de kinderopvang, de peuterspeelzaal of bij de gastouder. Met al die indrukken kan het voor uw kleintje lastig zijn ’s avonds tot rust te komen. Ook al is uw kind doodop, slapen zit er dan niet in. U kunt een aantal dingen doen als uw kind moeilijk in slaap valt.

Slaaphygiëne

Het is belangrijk uw kind voor te bereiden op bedtijd. Doe geen dingen die uw kind erg alert en actief maken. Een potje stoeien vlak voor bedtijd is dus geen goed idee. U kunt uw kind wel in bad doen of een massage geven. Een lekkere warme pyjama en een verhaaltje voor het slapengaan helpen ook. Voorkom te veel prikkels vlak voor het slapengaan, zoals gewelddadige tv-programma’s, wilde spelletjes of vervelende gesprekken. Zo behoudt u een goede slaaphygiëne. Daar heeft u niet alleen nu iets aan, maar ook later. Als uw kind goed leert slapen, heeft uw kind daar waarschijnlijk later ook minder moeite mee.

Slaaptips voor kids

Een fijne omgeving

Natuurlijk helpt een fijne slaapkamer ook mee. Zorg dat uw kind zich veilig voelt in zijn of haar eigen bed. Plaats een nachtlampje als uw kind bang is in het donker. En als uw kindje weet dat hij of zij altijd om hulp mag vragen, gaat hij of zij wellicht ook makkelijker slapen. Laat uw kind niet met een telefoon of tablet spelen vlak voor bedtijd. Beter nog: verban telefoons en tablets uit de slaapkamer.

Natuurlijke ondersteuning

Soms komt de slaap niet, hoe fijn de slaapkamer en het bedtijdritueel ook is. Dan kan DroomSap Kids een goede ondersteuning zijn. Deze formule, gemaakt van rustgevende kruiden en honing, biedt hulp bij het in slaap vallen en het doorslapen. Met de aminozuren L-Theanine en GABA werkt het slaapbevorderend, maar zonder de doxylamine die het reguliere DroomSap als ingrediënt zit. Geheel veilig en 100% natuurlijk voor kinderen vanaf 2 jaar oud.

Mochten bovenstaande tips niet helpen, dan lees je hier nog 10 tips om uw kind lekker te laten slapen.

DroomSap Kids
33,95

DroomSap Kids 200ml, stimuleert natuurlijke slaap bij kinderen. 

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken