Ga naar inhoud
0

Slaapproblemen door angst: een veelvoorkomend probleem

Angst en slaapproblemen gaan vaak gepaard en hebben nare gevolgen. Los uw angstklachten en slaapproblemen op natuurlijke wijze op. 

Heeft u last van angstklachten? Dit kan negatieve gevolgen hebben voor uw nachtrust. Slaapproblemen door angst komen veel vaker voor dan dat de meeste mensen denken en zorgen voor problemen in het dagelijkse leven. Helaas zorgt het gebrek aan slaap er ook nog eens voor dat een eventuele angststoornis kan verergeren, waardoor u in een negatieve spiraal terechtkomt. Slaap is uiterst belangrijk voor uw gevoel van welzijn en ontspanning. Door goed te slapen krijgt uw lichaam het signaal dat alles in orde is en dat u zich mag ontspannen. Eventuele stressfactoren en ervaringen uit het dagelijks leven worden tijdens de slaap verwerkt en geneutraliseerd. Een betere kwaliteit van leven begint dan ook met een goede nachtrust.

Angst om in slaap te vallen

Waarom iemand angst ervaart bij het slapengaan, verschilt per persoon. In sommige gevallen zorgt de stilte van de nacht ervoor dat nerveuze gedachten over het dagelijks leven worden uitvergroot en ligt men lange tijd te piekeren. In andere gevallen is het in slaap vallen zelf de bron van angstgevoelens. Wanneer dit het geval is, spreken we van slaapangst. Vaak ontstaat slaapangst bij mensen die al slaapproblemen ervaren. Het niet goed kunnen slapen krijgt de macht over de gedachten van de persoon met slaapangst, en slapen voelt niet langer aan als een natuurlijk proces waaraan men zich veilig kan overgeven. 

Gevolgen van een slechte nachtrust door angst

Wordt uw nachtrust verstoord door angstgevoelens? Dan is dit een groot probleem waar snel iets aan gedaan moet worden. Een verstoorde nachtrust kan uw angstgevoelens verergeren en brengt u in een cyclus van slaapproblemen en angsten, die elkaar in stand houden. Te weinig slaap maakt u gevoeliger voor stress en stemmingswisselingen en heeft een negatief effect op uw fysieke gestel. Zo hebben mensen die te weinig slaap krijgen meer kans op een hoge bloeddruk, diabetes, hartproblemen, gewichtstoename en een zwak immuunsysteem.

Tips om rustig in slaap te vallen

Gelukkig zijn er veel manieren om uw slaap op natuurlijke wijze te bevorderen. Zo is het belangrijk om uw slaaphygiëne te verbeteren. Slaaphygiëne houdt in dat u enige tijd voor het slapengaan eventuele verstorende factoren zoveel mogelijk vermijdt. Schakel uw laptop of tablet uit en kijk niet meer naar uw telefoon. Beperk activiteiten die fysiek of mentaal uitdagend zijn en ontwikkel in plaats daarvan een ontspannende avondroutine. Denk hierbij aan rustige activiteiten zoals yoga, meditatie of het lezen van een ontspannend boek.

Ook kan het bijzonder behulpzaam zijn om uw nachtrust te ondersteunen met een natuurlijk hulpmiddel zoals DroomSap. Deze formule, gebaseerd op honing, biologische kruiden en doxylamine, werkt rustgevend en geeft uw lichaam een natuurlijk signaal dat het tijd is om te gaan slapen. Hierdoor zal uw systeem tot rust komen. Zo komt er gauw een einde aan de negatieve spiraal die veroorzaakt wordt door angst en slaapproblemen. 

 

Droomsap 500ml
DroomSap 500ml
54,95
Gebruikt u vaker DroomSap? Dan is deze fles de meest voordelige keuze!
Bekijk product
DroomSap probeerverpakking
1,95

Een sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakking bevat 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten "proefslapen" met DroomSap.

Bekijk product