Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Niet kunnen slapen volle maan

De maan heeft invloed op uw lichaam en emoties. Veel mensen voelen zich prikkelbaar, emotioneel en onrustig als het volle maan is. Daarnaast is het bewezen dat veel mensen tijdens de dagen vóór de volle maan net wat minder melatonine aanmaken. Hoe dit komt, lees meer!

Er zijn veel mensen die opvallend slecht slapen als het volle maan is. Of u er nu in gelooft of niet, de maan heeft een behoorlijke invloed op uw lichaam en emoties. Veel mensen voelen zich prikkelbaar, emotioneel en onrustig als het volle maan is. Daarnaast is het bewezen dat veel mensen tijdens de dagen vóór de volle maan net wat minder melatonine aanmaken. Het zou kunnen dat dit komt doordat het door het schijnsel van de maan simpelweg wat minder donker is, maar er moet nog veel onderzoek gedaan worden naar de daadwerkelijke reden ervan.

Hoe dan ook zult u niet de enige zijn die de dagen rondom volle maan onrustig slaapt. Daarom zetten we een aantal tips op een rij die u kunnen helpen makkelijker in slaap te vallen en bovendien dieper te slapen. Slecht slapen door de volle maan is namelijk gemakkelijker op te lossen dan u denkt.

Tips voor beter slapen bij volle maan

Om beter te slapen bij volle maan hebben wij een aantal tips voor u opgesteld:

  • Mensen meer energie hebben gedurende de dagen rond volle maan. Om die reden is het aan te raden deze ook daadwerkelijk te gebruiken. Ga een extra rondje hardlopen, een eindje fietsen of doe een pittige vorm van yoga. Als het lichaam maar in beweging is, is het goed. 
  • Het helpt ook om overdag veel buiten te zijn. Doordat het buiten lichter is dan binnen maakt het lichaam gemakkelijker de juiste (slaap)hormonen aan, zoals melatonine.
  • In tegenstelling tot het licht wat u overdag nodig heeft, is het handig om de slaapkamer juist zo donker mogelijk te maken en het licht van de maan dus zoveel mogelijk buiten te houden. 
  • Vermijd bovendien het gebruik van telefoons, televisies en tablets een uur voordat u gaat slapen. Deze brengen namelijk de hormoonhuishouding in de war, waardoor u over het algemeen slechter slaapt. Dit wordt vervolgens versterkt door de volle maan.

Stress en spanningen tijdens volle maan

Voelt u zich gestrest en heeft u last van spanningen? Ook dan kunt u merken dat dit versterkt wordt door de volle maan. Wellicht bent u gebaat bij ademhalingsoefeningen of meditatie vlak voor het slapen, maar het beste is natuurlijk om de oorzaak van de spanningen te elimineren.

Alle bovenstaande tips kunnen slecht slapen bij volle maan voorkomen of verminderen. Helpen deze tips niet voldoende? Dan biedt DroomSap uitkomst!

Een natuurlijk middel voor beter slapen met volle maan

Slaapt u elke maand opnieuw minder goed wanneer het volle maan is? DroomSap is ontwikkeld om op natuurlijke wijze uw lichaam meer te doen ontspannen. Het is een unieke combinatie van diverse kruiden en honing, met toevoeging van een lage dosering van het klassieke antihistamine doxylamine, wat een sederend (slaapopwekkend) effect heeft. Probeer DroomSap uit met onze gratis proefverpakking en ervaar zelf dat slecht slapen door volle maan niet langer meer vanzelfsprekend is.

DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachets om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
DroomSap 100ml
19,95

Ideaal om DroomSap eens uit te proberen of mee te nemen op reis.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken