Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Niet kunnen slapen door een onrustig gevoel

Ligt u wakker door een onrustig gevoel? Niet kunnen slapen maakt stress en onrust erger. Stimuleer gezonde slaap met een natuurlijk middel en kom tot rust!

Veel mensen hebben ’s nachts last van een onrustig gevoel. Zeker wanneer u te maken heeft met stress of burn-out klachten kan het moeilijk zijn om tot rust te komen. Dit onrustige gevoel heeft te maken met een gebrek aan balans in het autonome zenuwstelsel. 

Uw lichaam is eraan gewend geraakt om altijd actief en alert te zijn. Het is als het ware vergeten hoe het zich moet ontspannen en geeft constant alarmsignalen af. Dit resulteert in een onrustig gevoel en verhoogt de hartslag. Klaarwakker ligt u naar het plafond te staren, terwijl u niets liever zou willen dan rustig in slaap vallen. Als dit gebrek aan rust lang aanhoudt, zult u daar vervelende klachten van ondervinden. 

Niet kunnen slapen wordt een extra bron van stress, die uw onrust alleen nog maar versterkt. Het is dus erg belangrijk dat u op zoek gaat naar manieren om tot rust te komen, zodat u weer lekker kunt slapen.

Gevolgen van slaapgebrek door onrust 

Onrust is een veelvoorkomende oorzaak van slaapproblemen. Helaas maakt het gebrek aan slaap uw gevoel van onrust op de lange termijn erger, wat in slaap vallen steeds moeilijker maakt. Naast vermoeidheid en gebrek aan concentratie kan te weinig slaap u op den duur vatbaarder maken voor verschillende lichamelijke problemen, zoals obesitas, diabetes, hartproblemen, depressie en dementie. 

Om uit deze vicieuze cirkel te blijven kunt u dus het beste snel actie ondernemen bij slaapgebrek door onrust. Naast het aanleren van gewoontes die u helpen om beter te ontspannen, kunt u dit proces gerust ondersteunen met het gebruik van een natuurlijk slaapmiddel

Ademhalingsoefeningen

Manieren om tot rust te komen 

Omdat er zoveel mensen worstelen met stress en onrust, zijn er gelukkig ook steeds meer manieren bekend waarop u kunt leren ontspannen. De werking van het autonome zenuwstelsel hangt nauw samen met de ademhaling en de snelheid van uw hartslag. Eén van de meest effectieve manieren om tot rust te komen is dan ook door rustig en diep adem te halen. Ook milde fysieke oefeningen zoals yoga kunnen een gevoel van ontspanning en rust bevorderen. 

Zorg ervoor dat u een paar uur voordat u naar bed gaat geen sterke prikkels meer tot u neemt. Kijk dus geen spannende televisieprogramma’s, laat uw telefoon met rust en vermijd suiker en cafeïne. Zo creëert u de optimale omstandigheden om later op de avond rustig in slaap te vallen.

Rustig slapen met een natuurlijk middel 

Als een gevoel van onrust u uit uw slaap houdt, dan kan het erg fijn zijn om uw slaapproces te ondersteunen met een natuurlijk slaapmiddel. DroomSap is een effectief middel op basis van honing, natuurlijke kruiden en doxylamine. De kruiden in DroomSap hebben een rustgevend effect en doxylamine stimuleert het natuurlijke proces van in slaap vallen. Met deze combinatie zal uw lichaam zich makkelijker overgeven aan de heilzame werking van ontspanning en slaap, waardoor het snel weer in balans komt.

DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
DroomSap 100ml
19,95

Ideaal om DroomSap eens uit te proberen of mee te nemen op reis.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken