Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Mijn kind komt slecht in slaap. Wat kan ik doen?

Volwassenen zijn niet de enigen die af en toe slecht slapen. Ook bij kinderen, van alle leeftijden, komt slecht slapen voor. Misschien komt dat door alle indrukken overdag, of doordat het kind bang is om te gaan slapen. In bepaalde fases vinden kinderen het lastig om in hun eigen bed te slapen. Als ouder kunt u natuurlijk zoveel mogelijk troost bieden. Neem de slaapproblemen van uw kind altijd serieus. Kinderen zijn volop in de groei en ontwikkelen zich op school en daarbuiten. Daar hebben ze veel energie voor nodig. Goed slapen is dus erg belangrijk. Niet in de laatste plaats voor uzelf. U kunt uw kind op diverse manieren helpen om beter te slapen. Bijvoorbeeld door elke avond hetzelfde, fijne slaapritueel uit te voeren.

Slaaprituelen voor kinderen

Door elke avond hetzelfde te doen voor het slapengaan, bereidt u uw kind voor op de nacht. Eet elke dag op dezelfde tijd, las nog wat speeltijd in en zorg dan dat uw kind in bad gaat. Daarna trekt u samen de pyjama aan en leest u bijvoorbeeld nog een verhaaltje voor of u neemt de dag samen door. Een nachtlampje op de kamer kan ook helpen als uw kind bang is in het donker. Slaapproblemen kunnen zich op verschillende leeftijden voordoen. Kijk goed naar wat uw kind op dat moment nodig heeft en laat het slaapritueel met uw kind meegroeien.

Slaaptips voor kids

Oorzaken uitsluiten

Soms zijn fysieke of mentale klachten de oorzaak van het slechte slapen. Als u merkt dat uw kind langere tijd slecht slaapt, is het slim bepaalde zaken uit te sluiten. Bij jonge kinderen kan een oorontsteking voor slapeloze nachten zorgen. Oudere kinderen maken zich wellicht zorgen over zaken op school, of zijn bang om in bed te plassen. Houd uw kind daarom goed in de gaten. Bij oudere kinderen kan het helpen om over het slapen te praten. Wellicht helpt dat alleen al.

Slaap ondersteunen

Komt u er niet achter waar het slechte slapen vandaan komt en heeft u fysieke oorzaken kunnen uitsluiten? Dan kan het zijn dat het ‘er gewoon bij hoort’. U kunt de slaap van uw kind wel ondersteunen, met een slaapritueel en een natuurlijk middel dat de slaap bevordert. Speciaal voor kinderen is er Droomsap Kids. Dit helpt uw kind makkelijker in slaap te vallen en door te slapen. Droomsap Kids bevat honing en is daarom alleen geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

DroomSap Kids
33,95

DroomSap Kids 200ml, stimuleert natuurlijke slaap bij kinderen. 

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken