Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Niet kunnen slapen door piekeren

Houdt piekeren u wakker? U valt maar niet in slaap en er spoken allerlei gedachten door uw hoofd. Wij vertellen meer over de redenen hierachter en geven u tips voor een betere nachtrust.

Kent u dat? U bent nog even aan het genieten van een heerlijk kopje thee en een goed boek, wanneer uw ogen haast dichtvallen. Een teken van het lichaam dat het tijd is voor een verkwikkende nachtrust. Maar eenmaal in bed, met het licht uit en uw ogen dicht, valt u maar niet in slaap. De minuten tikken voorbij, en terwijl uw partner al naar dromenland vertrokken is, spoken er ondertussen allerlei gedachten door uw hoofd. Van het maken van een boodschappenlijstje tot een discussie op het werk, u kunt het maar niet van zich afzetten.

Het verband tussen slaapproblemen en piekeren

Heeft u last van veel gepieker ’s nachts waardoor u slecht slaapt? Dan bent u lang niet de enige. Er zijn ontzettend veel mensen die moeite hebben om in slaap te vallen, doordat er allerlei gedachten door hun hoofd dwalen wanneer hun hoofd het kussen raakt. Wist u bovendien dat piekeren één van de hoofdredenen is waarom veel mensen slecht slapen? Er is dan ook een verband tussen piekeren en slaapproblemen. Het is namelijk zo dat u ’s nachts minder goed kunt relativeren, waardoor alles dus erger lijkt dan het in werkelijkheid is. Na een slechte nachtrust piekert u meer, en omdat u zoveel piekert, kunt u slecht slapen. Zo komt u dus in een negatieve spiraal terecht.

Wat zijn de oorzaken van al dat gepieker?

Piekert u veel? Dan bent u niet alleen. Veel mensen piekeren namelijk minimaal één keer per week, sommigen zelfs dagelijks. Maar waarom piekeren we eigenlijk zoveel? Gepieker kan uiteenlopende oorzaken hebben. Sommige mensen zijn van nature gevoelig voor gepieker, maar in de meeste gevallen is piekeren het gevolg van gebeurtenissen waar we over blijven malen. Dit kunnen zowel ingebeelde als werkelijke situaties zijn. Veelvoorkomende oorzaken zijn ingrijpende gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het verleden of die nog moeten gaan plaatsvinden, negatieve herinneringen of angstige ingebeelde vooruitzichten. Daarnaast spelen ook emotionele gevoeligheid, verwachte reacties van anderen en angsten een rol.

Tips om te stoppen met piekeren

Piekeren is erg vervelend en het kan uw leven op een negatieve manier beïnvloeden. Gelukkig kunt u zelf iets doen om het gepieker te verminderen. Het is namelijk mogelijk om de vicieuze cirkel te doorbreken. U zult uw gedachten nooit perfect kunnen controleren, maar u kunt ze wel degelijk trainen. Merkt u dat u piekert? Richt uw gedachten dan actief op iets anders. Blijf dit telkens herhalen wanneer uw gedachten weer afdwalen. Afleiding zoeken is tevens een goede manier om het piekeren te stoppen. Kunt u niet slapen door gepieker? Luister dan even naar rustgevende muziek of lees een paar bladzijden uit uw favoriete boek. Ga hier helemaal in op, dan is er geen ruimte meer voor negatieve gedachten.

Een goede nachtrust dankzij DroomSap

Een gebrek aan slaap kan gevolgen hebben voor ons geheugen en onze cognitieve functies. Een goede nachtrust is dan ook van belang voor onze gezondheid. Heeft u last van slapeloosheid? Dan zijn er diverse manieren om uw slaap te verbeteren. Hiervoor hoeft u dus niet meteen naar de dokter te gaan. Wist u namelijk dat Moeder Natuur u in vele gevallen al kan helpen? Zo kan DroomSap helpen bij slapeloosheid. Dit is een combinatie van biologisch geteelde kruiden, natuurzuivere bijenhoning en een lage dosering doxylamine. DroomSap heeft een sederend effect, waardoor het u kan helpen om sneller in slaap te vallen. 

Maak een einde aan het gepieker

Piekert u vaak? Dan weet u als geen ander hoe vervelend dit kan zijn en welk effect het heeft op uw gemoedstoestand. Maar u weet nu ook dat u lang niet de enige bent die hiermee te kampen heeft. Zo zijn er zelfs mensen die vrijwel dagelijks piekeren. Niemand piekert graag, en dus is het belangrijk om de oorzaak van uw gepieker te achterhalen en uw gedachten te trainen en af te leiden. Door afleiding te zoeken kunt u het piekeren een halt toeroepen. Maar natuurlijke, rustgevende kruiden kunnen ook verlichting bieden en helpen bij het sneller in slaap vallen. Geef het eens een kans en ervaar hoe fijn een leven zonder obsessief gepieker en slapeloosheid eruit kan zien.

DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
DroomSap 100ml
19,95

Ideaal om DroomSap eens uit te proberen of mee te nemen op reis.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken