Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Slecht slapen door verkoudheid

Wakker liggen met een verstopte neus? Wij geven u tips zodat u weer heerlijk doorslaapt tijdens een verkoudheid. 

Veel mensen slapen slecht door verkoudheid. Herkenbaar? Vooral wanneer de dagen kouder en natter worden, heeft iedereen er wel eens last van. U ademt slecht door een verstopte neus en valt daardoor minder makkelijk in slaap. Dat is vervelend, want een goede nachtrust is belangrijk voor uw herstel. Gelukkig hebben wij een aantal tips om ervoor te zorgen dat u ondanks uw verstopte neus toch lekker en diep slaapt.

Tips voor goed slapen tijdens een verkoudheid

Er zijn meerdere dingen die u kunt doen om beter te slapen tijdens een verkoudheid, te beginnen met een neusspray. U kunt kiezen voor een natuurlijke neusspray of reguliere neusspray. Een neusspray zorgt voor het oplossen van verstoppingen in uw neus, waardoor u weer vrij kunt ademen. Daarnaast kunt u een warm bad of douche nemen voor het slapengaan. U kunt vervolgens beter ademen én beter slapen. Ook is het belangrijk om genoeg water te drinken wanneer u verkouden bent. Vocht verdunt namelijk het slijm in uw neus en u zult daardoor minder last hebben van klachten. Drink dus een kopje thee voor het slapen en doe er eventueel honing in, want dat verzacht de keel.

Stomen om dieper te slapen 

Heeft u ooit een stoombad geprobeerd? Door te stomen voor het slapengaan, worden uw verstopte holtes weer vrijgemaakt. Hierdoor kunt u weer ademen en goed doorslapen. U kunt makkelijk stomen door een theedoek over uw hoofd te leggen en boven een pan met warm water te gaan hangen. Voeg eucalyptus toe aan het stoombad en adem flink in. Stomen vermindert de klachten van uw verkoudheid, maar geneest uw verkoudheid niet. Zorg dus dat u gezond blijft eten en voldoende slaapt om sneller te herstellen.

Een natuurlijk slaapmiddel voor beter slapen tijdens verkoudheid

Naast de bovenstaande tips kunt u ook een natuurlijk slaapmiddel gebruiken om beter door te slapen tijdens uw verkoudheid. DroomSap is een natuurlijk slaapdrankje dat uw lichaam helpt tot rust te komen. Het bestaat uit een biologische kruidenmix in combinatie met honing en doxylamine (een klassiek slaapopwekkend antihistamine). Het is ideaal voor mensen die moeite hebben met in slaap komen en graag de hele nacht willen doorslapen. Vooral als u last heeft van griep of verkoudheid geeft DroomSap u de mogelijkheid om te genieten van een lange, diepe slaap. U kunt zelfs een probeerverpakking bestellen om de voordelen van DroomSap te ervaren. U geniet eindelijk van een lange, diepe slaap tijdens een verkoudheid met DroomSap.

DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
DroomSap 100ml
19,95

Ideaal om DroomSap eens uit te proberen of mee te nemen op reis.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken