Ga naar inhoud
0

Niet kunnen slapen door keelpijn

Last van slecht slapen door keelpijn? Wij vertellen u de mogelijke oorzaken en geven u tips hoe u dit zou kunnen behandelen.

U kent het wel: een kriebel in uw keel, pijn bij het slikken en praten doet zeer. Vervolgens ligt u in bed en merkt u dat uw keelpijn erger wordt. U voelt uw keel wanneer u zich omdraait of slikt. Meestal gaat keelpijn vanzelf weer over, maar in de tussentijd kan het behoorlijk vervelend zijn, vooral als u vervolgens niet in slaap kunt komen. Onderzoek naar slapeloosheid laat zien dat gebrek aan slaap gevolgen heeft voor uw herstel. In dit artikel vertellen wij u verschillende oorzaken van keelpijn, wat u ertegen kunt doen en hoe u keelpijn voorkomt en daardoor beter in slaap kunt vallen.

Wat veroorzaakt keelpijn? 

Er zijn veel verschillende oorzaken waarom u last heeft van keelpijn. U kunt bijvoorbeeld een virus of bacterie, een simpele verkoudheid of griep hebben. Ook kan uw stem overbelast zijn. Ook als u een slechte levensstijl heeft met overmatig roken en alcoholgebruik, zult u eerder last hebben van uw keel. Weet u niet zeker wat de oorzaak is van uw keelpijn? Dan kunt u dit laten checken door uw huisarts. 

Maatregelen tegen keelpijn om beter te slapen

Gelukkig zijn er een verschillende manieren om van uw keelpijn af te komen. Drink allereerst voldoende water en drink een kop geneeskrachtige kruidenthee voor het slapengaan. Er zijn een aantal kruiden die heilzaam zijn voor keelpijn door hun kalmerende eigenschappen. Denk aan kamille, munt of gember. Ook helpen waterijsjes en ijsklontjes tegen uw keelpijn of opgezwollen keel. Daarnaast kunt u overwegen om een natuurlijke keelspray te gebruiken. Dit helpt tegen keelpijn, slikproblemen en zwelling. Ga op tijd naar bed en zorg dat u voldoende slaapt.

Keelpijn voorkomen

Als u regelmatig last heeft van keelpijn is het belangrijk om te kijken hoe u keelpijn kunt voorkomen. Zorg voor goede handhygiëne en was uw handen regelmatig. Verzorg uw stem en zorg dat u niet schreeuwt. Bevochtig de lucht in uw huis en probeer om niet in rokerige ruimtes te verblijven. Zorg daarnaast dat u gezond en gevarieerd eet, voldoende rust neemt en ontspant. Probeer elke dag 7 tot 8 uur te slapen om uw weerstand op peil te houden.

Slaap beter met keelpijn door DroomCaps

Lukt het ondanks onze tips toch niet om van uw keelpijn af te komen en kunt u niet slapen? Probeer onze DroomCaps om sneller in te slapen, zodat u kunt genieten van een betere nachtrust. Door heerlijk te slapen en vitaal wakker te worden, zal uw keelpijn sneller herstellen. DroomCaps bevatten een unieke combinatie van melatonine, vijf rustgevende, biologische geteelde kruiden, magnesium en GABA, die zorgen voor een optimaal resultaat. U kunt een probeerverpakking aanvragen om de voordelen te ervaren. Zo kunt u ondanks uw keelpijn toch heerlijk slapen!

DroomCaps
19,95
DroomCaps bevatten een unieke combinatie van Melatonine, 5 verschillende rustgevende biologische kruiden, Magnesium en GABA die samen zorgen voor een optimaal resultaat.
Bekijk product