Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Niet kunnen slapen door keelpijn

Last van slecht slapen door keelpijn? Wij vertellen u de mogelijke oorzaken en geven u tips hoe u dit zou kunnen behandelen.

U kent het wel: een kriebel in uw keel, pijn bij het slikken en praten doet zeer. Vervolgens ligt u in bed en merkt u dat uw keelpijn erger wordt. U voelt uw keel wanneer u zich omdraait of slikt. Meestal gaat keelpijn vanzelf weer over, maar in de tussentijd kan het behoorlijk vervelend zijn, vooral als u vervolgens niet in slaap kunt komen. 

Onderzoek naar slapeloosheid laat zien dat gebrek aan slaap gevolgen heeft voor uw herstel. In dit artikel vertellen wij u verschillende oorzaken van keelpijn, wat u ertegen kunt doen en hoe u keelpijn voorkomt en daardoor beter in slaap kunt vallen.

Wat veroorzaakt keelpijn? 

Er zijn veel verschillende oorzaken waarom u last heeft van keelpijn. U kunt bijvoorbeeld een virus of bacterie, een simpele verkoudheid of griep hebben. Ook kan uw stem overbelast zijn. Wanneer u een slechte levensstijl heeft met overmatig roken en alcoholgebruik, zult u ook eerder last hebben van uw keel. Weet u niet zeker wat de oorzaak is van uw keelpijn? Dan kunt u dit laten checken door uw huisarts.

Waarom wordt de keelpijn 's nachts erger?

Waarschijnlijk is het u ook wel eens opgevallen, ‘s nachts heeft u meer last van uw keel dan overdag. Hier zijn verschillende redenen voor. Allereerst heeft u meer last van keelpijn omdat u de hele dag u stem, en dus ook u keel, heeft gebruikt. Daarnaast lig je 's nachts, hierdoor kan je slijm moeilijker weg uit de keel. In de volgende alinea leest u meer over een aantal maatregelen om beter te slapen met keelpijn.

Maatregelen om beter te slapen met keelpijn

Gelukkig zijn er een verschillende manieren om van uw keelpijn af te komen. 

  • Drink allereerst voldoende water. Er zijn een aantal kruiden die heilzaam zijn voor keelpijn door hun kalmerende eigenschappen. Denk aan kamille, munt of gember. 
  • Het koelen met waterijsjes en ijsklontjes helpt ook tegen uw keelpijn of opgezwollen keel. 
  • Daarnaast kunt u overwegen om een natuurlijke keelspray te gebruiken. Dit helpt tegen keelpijn, slikproblemen en zwelling. 
  • Tot slot, ga op tijd naar bed en zorg dat u voldoende slaapt, dit bevordert het herstel van keelpijn.

Keelpijn voorkomen

Als u regelmatig last heeft van keelpijn is het belangrijk om te kijken hoe u keelpijn kunt voorkomen. Zorg voor goede handhygiëne en was uw handen regelmatig. Verzorg uw stem en zorg dat u niet schreeuwt. Bevochtig de lucht in uw huis en probeer om niet in rokerige ruimtes te verblijven. Zorg daarnaast dat u gezond en gevarieerd eet, voldoende rust neemt en ontspant. Probeer elke dag 7 tot 8 uur te slapen om uw weerstand op peil te houden.

Slaap beter met keelpijn door DroomSap

DroomSap is de beste keus als u slecht in slaap valt door keelpijn of gedurende de nacht (vaak) langdurig wakker wordt, of heel vroeg, en u daarna moeite heeft om weer in slaap te vallen. Het werkt dus zowel als “inslaper” en als “doorslaper”. Dit zijn de meest voorkomende slaapproblemen en veel mensen hebben al baat gehad van het gebruik van DroomSap.

DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
DroomSap 100ml
19,95

Ideaal om DroomSap eens uit te proberen of mee te nemen op reis.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken