Ga naar inhoud
Door de decemberdrukte bij DHL is vertraging in de aflevering van uw bestelling mogelijk. Op 25 en 26 december en 1 januari is de klantenservice gesloten.
nl
Dromenwinkel

Niet kunnen slapen door hoesten

Last van hoesten in de nacht? Ontdek onze tips om hoesten 's nachts te voorkomen en te genezen, zodat u weer heerlijk doorslaapt.

Nachtelijke hoestbuien. U kent ze vast wel. Het is vervelend voor u, maar ook voor degene die misschien naast u ligt. Ontdek in dit artikel tips om vervelende nachtelijke hoestbuien te voorkomen, zodat u weer heerlijk door kunt slapen en uitgerust wakker wordt. 

Waarom hoest ik 's nachts meer? 

Is het u ooit opgevallen dat u 's nachts meer last heeft van hoestbuien? Hoestbuien komen 's nachts vaker voor door de zwaartekracht. Zodra u in bed gaat liggen, komt speeksel door zwaartekracht 's nachts gemakkelijker in uw keel terecht. Dit wekt flinke hoestbuien op, omdat uw hoestreflex wordt geprikkeld. Daarnaast is de lucht 's nachts vaak droger. Uw luchtwegen en slijmvliezen moeten extra hard werken in de droge lucht, waardoor uw lichaam nog meer speeksel aanmaakt. Dit loopt vervolgens weer in uw keel en veroorzaakt een hoestbui. 

Tips bij 's nachts hoesten en slecht slapen

Gelukkig kunt u nachtelijke hoestbuien deels voorkomen en genezen. Als u weet wat de nachtelijke hoest veroorzaakt, kunt u gerichter naar een oplossing zoeken. Het kan helpen om met uw hoofd hoger te slapen dan de rest van uw lichaam, zodat speeksel zich niet in de keel ophoopt. U kunt ook het hoofdeinde van uw bed hoger zetten of een extra kussen gebruiken. Daarnaast kunt u een luchtbevochtiger gebruiken. Houd een luchtvochtigheidsgraad van 40 tot 50% aan, in uw slaapkamer. Droge lucht wekt hoestbuien namelijk op. Ook maakt stoom uw luchtwegen vrij. Probeer daarom eens te stomen voor het slapengaan. Stomen zet uw luchtwegen open en zorgt dat u het minder snel benauwd krijgt.

Gebruik rustgevende slaapmedicatie

Door rustgevende slaapmedicatie kunt u gemakkelijker in slaap vallen en doorslapen. Hierdoor wordt de kans kleiner dat u wakker wordt door nachtelijke hoestbuien. Bovendien zult u sneller weer in slaap vallen, mocht u alsnog last krijgen van een onverwachte hoestbui. Niet kunnen slapen is verleden tijd tijdens een verkoudheid waarbij u veel moet hoesten. 

DroomSap

DroomSap is een natuurlijk slaapdrankje. De ingrediënten zijn een combinatie van natuurzuivere honing, extracten van biologische kruiden en een lage dosering doxylamine. Door dit natuurlijk drankje ontspant u zich en valt u sneller in slaap. 

DroomSap 100ml

Ideaal om DroomSap eens uit te proberen of mee te nemen op reis.

18,95
Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken