Ga naar inhoud
Door de decemberdrukte bij DHL is vertraging in de aflevering van uw bestelling mogelijk. Op 25 en 26 december en 1 januari is de klantenservice gesloten.
nl
Dromenwinkel

Over slapen

Slaap is één van onze basisbehoeften. Toch hebben veel mensen last van slaapproblemen. De resultaten van onderzoeken naar het onderwerp van slapeloosheid laten onder andere zien dat gebrek aan slaap ons geheugen, onze cognitieve functies en zelfs onze hormonen kan beïnvloeden. Slapeloosheid wordt gekoppeld aan overgewicht en een behoefte aan calorierijke voeding.

Tips

Dromenwinkel gelooft dat het beter is om te voorkomen dan te genezen wat betreft slaapproblemen. Daar om geven wij u een paar van onze favoriete slaaptips:

 • Creëer uw eigen slaapritueel.
 • Probeer elke avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan.
 • Drink in de avond ontspannende kruidenthee.
 • Probeer snacks na het diner te vermijden, vooral de snacks met suiker.
 • Mocht het niet lukken om van de snacks af te blijven, neem dan iets warms en/of lichts.
 • Draag comfortabele loszittende kleding.
 • Zorg dat de slaapkamer goed geventileerd is en houd de kamertemperatuur laag.
 • Gebruik de slaapkamer niet als werk-, studie- of tv-kamer.
 • Houd elektronische apparaten zoveel mogelijk buiten de slaapkamer. Vooral de elektromagnetische stralingen van bijvoorbeeld mobiele telefoons vertragen en verstoren het inslapen. Het zogenaamde blauw licht van electro-apparaten activeert de hersenen.

En als laatste: adem! Ademhalingsoefeningen kunnen helpen bij het ontspannen van de geest. Neem voor het naar bed gaan een paar momenten om te voelen hoe u ademt en probeer dieper te ademen. Leer beetje bij beetje om uw ademen te controleren aangezien het de geest kan kalmeren en druk in het lichaam kan verlichten.

Slapen en slaapproblemen

De meeste personen hebben 7 tot 9 uur slaap nodig, hoewel het aantal uren van slaap sterk kunnen variëren per persoon. De één functioneert goed op 6 uur slaap, waar een ander 10 uur nachtrust nodig heeft. Ondanks deze persoonlijke verschillen, zijn veel mensen niet tevreden over de kwantiteit en de kwaliteit van hun slaap en ervaren veel problemen bij het in slaap vallen en het slapen door de nacht.

Factoren die de slaap kunnen beïnvloeden zijn onder andere: overgewicht, ziekte, alcohol en hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap en de menopauze. Tijdens deze hormonale veranderingen kunnen veel vrouwen problemen met slapen ervaren. Naast lange termijn insomnia kunnen mensen ook last hebben van korte termijn slaapproblemen wanneer bijvoorbeeld werk of andere verplichtingen hun slaappatroon beïnvloeden.

Slaapproducten

Gelukkig kan Moeder Natuur ons in veel gevallen een handje helpen in geval van slaapproblemen met een aantal kruiden die bekend staan om hun rustgevende effecten:

 • Haver (Avena sativa)
 • Hop (Humulus Lupulus)
 • Maretak (Viscum album)
 • Paardenkastanje (Aesculus hippocastanum)
 • Passiebloem (Passiflora incarnata)
 • Slaapmutsje (Escholtzia californica)

In Droomsap gebruiken wij deze kruiden in combinatie met honing en een hele lage dosis van het antihistaminicum doxylamine (0,326mg/ml). Zo kan Droomsap het proces van in slaap vallen stimuleren en tijdens de nacht de slaap bevorderen zodat u uitgerust en vitaal wakker wordt.

In DroomCaps zit 3mg melatonine, 5 rustgevende kruiden en Magnesium en deze combinatie helpt bij het inslapen wanneer het dag-nachtritme is verstoord zoals bij onregelmatige werktijden of bij tijdsverschillen door vliegreizen ("jet-lag"). 

De verschillen tussen DroomSap en DroomCaps kunt u lezen in deze blog.

Wij adviseren u om stapsgewijs de inname van Droomsap te verminderen, om zo uw eigen dag- en nachtritme terug te winnen. Indien slaapproblemen aanhouden, raden wij u aan naar uw huisarts of gezondheidsspecialist te gaan.

Meer inspiratie

droomsap_kids_l_theanine
L-Theanine - een veilig natuurlijk slaapmiddel
Lees meer hier een samenvatting van een wetenschappelijk artikel over L-Theanine.  Wetenschappers hebben de relatie tot slaaptekort en L-Theanine onderzocht. Een veilig en natuurlijk slaapmiddel voor kinderen.
Waarom ventileren bijdraagt aan een betere nachtrust
De temperatuur van uw slaapkamer heeft invloed op uw nachtrust. Daarom is het belangrijk om een ideaal klimaat te creëren in de slaapkamer. Hoe u dit doet, leest u in deze blog.
Niet kunnen slapen
Eten en drinken voor het slapen?

Nog even een kleine snack voor het slapen gaan. De maaltijd van de avond is al wat weggezakt en u begint trek en dorst te krijgen. Wat kunt u het beste nemen? In dit blog leggen we het uit.

Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
 • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
 • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
 • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
 • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken