Beter slapen
Voorkom virussen
Beter slapen vannacht? Hoogstwaarschijnlijk wel gezien uw zoekopdracht. Slecht slapen is funest voor uw gezondheid. Want hoe minder we slapen, des te bevattelijker we zijn voor een virus. Onder een gezonde nachtrust verstaan we 7 tot 9 uur slaap. Wanneer de nachtrust bestaat uit minder uur is er sprake van slaaptekort. Slaaptekort heeft gevolgen. Niet alleen voor uw gezondheid. Ook uw concentratievermogen en geheugen krijgt een stootje. Wanneer u genoeg slaapt, bent u productiever en zit u beter in uw vel.
Voldoende slaap is een must
Slapen is één van onze basisbehoeften. Toch hebben veel mensen last van slaapproblemen. Hoe graag u ook wilt slapen, het lukt gewoon echt niet. Of het nu gaat om doorslapen of juist in slaap komen. U krijgt het niet voor elkaar. Waarschijnlijk kampt u al lange tijd met deze klachten en bent u het nu echt beu. In dit artikel lichten we graag een aantal manieren uit om beter te slapen. Zo kunt u uitgerust aan een nieuwe dag beginnen.
De tekst gaat verder onder de foto.
Vermijd fel licht
Nog even door uw tijdlijn op Facebook scrollen, een laatste appje versturen of uw programma op televisie afkijken. Allemaal prikkels die ervoor zorgen dat uw hersenen voor het slapen gaan worden geactiveerd. Dit komt door het zogenoemde blauwe licht. Dit licht komt overeen met daglicht waardoor de hersenen het idee krijgen dat ze weer “aan” moeten en aan een nieuwe dag beginnen. Elektronische apparaten werken daarom de nachtrust tegen en vertragen het inslapen. Om beter te kunnen slapen, kunt u het beste 0,5 tot 1,5 uur voordat u gaat slapen elektronische apparaten vermijden.
Ventileer voldoende
Het is belangrijk om de slaapkamer dagelijks te ventileren. Door 10 minuten per dag het raam te openen en alles door te luchten, slaapt u beter. Frisse lucht is goed voor uw gezondheid, daarom wordt aangeraden om de slaapkamer te voorzien van frisse lucht. Tijdens het slapen transpireert u en vult de ruimte zich met lucht. Vergelijk het met een bus die beslaat bij de ramen. Wanneer de lucht, de ruimte niet kan verlaten vormen de bacteriën zich. Voorkom dit door de slaapkamertemperatuur laag te houden en te ventileren. 17 graden is de meest ideale temperatuur.
Drink cafeïnevrij
Cafeïne werkt snel om meer energie te krijgen en geconcentreerder te kunnen werker. U kunt zich wel voorstellen dat dit niet bevorderlijk is voor uw nachtrust. In afwachting van de nachtrust is het juist van belang dat uw lichaam rust neemt en zich "klaarmaakt" voor de nacht. Cafeïne draagt daar niet aan bij. Producten als koffie, cola en chocola bevatten cafeïne. Sla daarom het kopje koffie over en drink ontspannende kruidenthee. Kruidenthee is geheel cafeïnevrij waardoor het drinken ervan een rustgevend effect heeft op uw nachtrust. De volgende theekruiden kenmerken zich als rustgevend waardoor u beter kunt slapen: ☘️ kamille, ☘️ munt, ☘️ lavendel en ☘️ valeriaan.

Ideaal om DroomSap eens uit te proberen of mee te nemen op reis.
Slaap weer beter met Dromenwinkel
Dromenwinkel stimuleert op natuurlijke wijze de nachrust. Door een combinatie van honing en rustgevende kruiden kan uw lichaam weer tot rust komen en voldoende slaap ervaren. DroomSap is een product dat zicht focust op het doorslapen en DroomCaps richt zich meer op het in slaap komen. Veel mensen met onregelmatige werktijden maken gebruik van DroomCaps. Voor beide producten biedt Dromenwinkel een probeerverpakking aan om te ervaren wat het product doet met uw nachtrust.
Een probeerverpakking van Dromenwinkel om beter te kunnen slapen:
- Is op basis van organische kruiden
- Geeft rust aan lichaam en geest
- Stimuleert een de nachtrust