Ga naar inhoud
0

Wat is de beste slaapkleding voor een goede nachtrust?

Draag losse kleding om beter te slapen

De invloed van kleding op uw slaap

De nachtkleding die u draagt tijdens het slapen, draagt bij aan hoe goed uw nachtrust is. Wanneer uw nachtkleding veel te warm is, zal u lastig in slaap vallen, 's nachts vaak (oververhit) wakker worden en over het algemeen dus minder goed slapen. Ook als u het 's nachts te koud heeft door te dunne slaapkleding, zorgt dit ervoor dat uw slaapkwaliteit vermindert. Daarom is het ontzettend belangrijk om de juiste slaapkleding aan te schaffen, waardoor uw nachtrust beter is. 

Slapen met kleding aan

Wat u ook doet, slaap niet met uw normale kleding aan. Kies altijd voor een pyjama. Uw normale kleding zit hoogstwaarschijnlijk minder comfortabel. Daarnaast bevat normale kleding in sommige gevallen ritsen of knopen, wat ervoor kan zorgen dat u zichzelf 's nachts bezeert. Ook is het minder hygiënisch om in normale kleding te slapen. U heeft deze kleding tenslotte al aangehad buiten. Buiten krijgt u meer vuil op uw kleding. Dit wilt u natuurlijk niet meenemen naar bed.

Wat is de beste kleding om in te slapen?

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van de juiste nachtkleding, is dat het comfortabel zit, ademend is en goed aansluit. In slaap vallen gaat een stuk makkelijker en sneller wanneer u comfortabel bent. Daaronder valt, onder andere, comfortabele nachtkleding. Afhankelijk van het seizoen, kiest u voor een pyjama die u het fijnst zit. Heeft u het 's nachts snel warm? Dan kiest u voor een luchtige pyjama. Heeft u het juist altijd koud? Dan is een wollen pyjama de perfecte oplossing. 

Het is ook belangrijk om rekening te houden met u persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van slaapkleding. Sommige mensen vinden het fijn om in pyjama's te slapen, terwijl anderen het liefst in ondergoed slapen. Er is geen goed of fout antwoord, dus kies wat voor u het meest comfortabel is. Korst samengevat:

  • Kies comfortabele, ademende en aansluitende slaapkleding;
  • Katoen, wol, bamboe en zijde zijn allemaal goede keuzes voor slaapkleding;
  • Hou rekening met u persoonlijke voorkeuren;
  • experimenteer tot u de perfecte slaapkleding heeft gevonden.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een wollen pyjama sneller in slaap vallen dan mensen met een katoenen pyjama. 

Slaapkleding voor de beste nachtrust

Gebruik rustgevende slaapmedicatie

Heeft u veel moeite met in slaap komen of doorslapen, dan kunt u ervoor kiezen om rustgevende slaapmedicatie te gebruiken. Bij Dromenwinkel vindt u natuurlijke slaapmedicatie waardoor u sneller in slaap valt. 

DroomSap is een drankje met een combinatie van natuurzuivere honing, extracten van 7 biologische kruiden en een klein beetje van het antihistaminicum doxylamine. Het drankje kan ervoor zorgen dat u ontspant en daardoor sneller in slaap valt. 

DroomCaps bevatten een unieke combinatie van 3 mg Melatonine, 5 rustgevende biologisch geteelde kruiden, Magnesium en GABA. Samen zorgen deze voor een optimaal resultaat. Het gunstige effect wordt verkregen bij een minimale inname van 0,5 mg kort voor het slapengaan op de eerste reisdag en enkele dagen na de aankomst op de plaats van bestemming.

Lees meer over DroomSap

DroomSap of DroomCaps eens proberen? Vraag een probeerverpakking aan!

  • Combinatie van honing en kruiden
  • Rustgevend voor lichaam en geest
  • Stimuleert een goede nachtrust
Vraag een probeerverpakking aan
Lees meer over Slapen

Meer inspiratie

Word ook Dromer en ontvang direct 100 droompunten!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en krijg elke maand de beste slaaptips, exclusieve aanbiedingen en nieuwtjes. Meld u af wanneer u wilt.