Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Wat is de beste slaapkleding voor een goede nachtrust?

De invloed van kleding op uw slaap

De nachtkleding die u draagt tijdens het slapen, draagt bij aan hoe goed uw nachtrust is. Wanneer uw nachtkleding veel te warm is, zal u lastig in slaap vallen, 's nachts vaak (oververhit) wakker worden en over het algemeen dus minder goed slapen. Ook als u het 's nachts te koud heeft door te dunne slaapkleding, zorgt dit ervoor dat uw slaapkwaliteit vermindert. Daarom is het ontzettend belangrijk om de juiste slaapkleding aan te schaffen, waardoor uw nachtrust beter is. 

Slapen met kleding aan

Wat u ook doet, slaap niet met uw normale kleding aan. Kies altijd voor een pyjama. Uw normale kleding zit hoogstwaarschijnlijk minder comfortabel. Daarnaast bevat normale kleding in sommige gevallen ritsen of knopen, wat ervoor kan zorgen dat u zichzelf 's nachts bezeert. Ook is het minder hygiënisch om in normale kleding te slapen. U heeft deze kleding tenslotte al aangehad buiten. Buiten krijgt u meer vuil op uw kleding. Dit wilt u natuurlijk niet meenemen naar bed.

Wat is de beste kleding om in te slapen?

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van de juiste nachtkleding, is dat het comfortabel zit, ademend is en goed aansluit. In slaap vallen gaat een stuk makkelijker en sneller wanneer u comfortabel bent. Daaronder valt, onder andere, comfortabele nachtkleding. Afhankelijk van het seizoen, kiest u voor een pyjama die u het fijnst zit. Heeft u het 's nachts snel warm? Dan kiest u voor een luchtige pyjama. Heeft u het juist altijd koud? Dan is een wollen pyjama de perfecte oplossing. 

Het is ook belangrijk om rekening te houden met u persoonlijke voorkeuren bij het kiezen van slaapkleding. Sommige mensen vinden het fijn om in pyjama's te slapen, terwijl anderen het liefst in ondergoed slapen. Er is geen goed of fout antwoord, dus kies wat voor u het meest comfortabel is. Korst samengevat:

  • Kies comfortabele, ademende en aansluitende slaapkleding.
  • Katoen, wol, bamboe en zijde zijn allemaal goede keuzes voor slaapkleding.
  • Hou rekening met u persoonlijke voorkeuren.
  • experimenteer tot u de perfecte slaapkleding heeft gevonden.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een wollen pyjama sneller in slaap vallen dan mensen met een katoenen pyjama.

Slaapkleding voor de beste nachtrust

Gebruik rustgevende slaapmedicatie

Heeft u veel moeite met in slaap komen of doorslapen, dan kunt u ervoor kiezen om rustgevende slaapmedicatie te gebruiken. Bij Dromenwinkel vindt u natuurlijke slaapmedicatie waardoor u sneller in slaap valt. 

DroomSap is een drankje met een combinatie van natuurzuivere honing, extracten van 7 biologische kruiden en een klein beetje van het antihistaminicum doxylamine. Het drankje kan ervoor zorgen dat u ontspant en daardoor sneller in slaap valt.

DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
Lees meer over Slapen

Meer inspiratie

Met deze tips slaat u zich door de wintertijd heen!
Op de laatste zondag van oktober is het altijd zover: de wintertijd gaat in. Veel mensen ervaren na het verzetten van de klok een verstoring in hun nachtrust. Wij leggen uit hoe dat komt en geven u tips in dit blog.
Droomsap, hét alternatief voor verslavende slaappillen
Benzodiazepines, ook wel benzo’s genoemd, zijn verslavende slaap- en kalmeermiddelen die enkel in uitzonderlijke situaties nuttig zijn. Volgens meerdere experts is het schrikbarend dat ongeveer één op de vijf Belgen benzodiazepines krijgt op aanraden van hun huisarts of psychiater. 
De beste tips om een jetlag te verminderen

Wanneer u tussen verschillende tijdzones reist, kunt u last van een jetlag krijgen. Dit heeft vaak slapeloosheid en gebroken nachten tot gevolg. Lees meer!

Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken