Ga naar inhoud
Door de decemberdrukte bij DHL is vertraging in de aflevering van uw bestelling mogelijk. Op 25 en 26 december en 1 januari is de klantenservice gesloten.
nl
Dromenwinkel

Slecht slapen door zwangerschap: oorzaken en tips

Veel vrouwen merken dat ze slechter slapen gedurende hun zwangerschap. Zeker in het laatste trimester is het moeilijker om in slaap te vallen en uitgerust wakker te worden. De oorzaken daarvoor zijn heel divers. Allereerst speelt de omvang van de buik een grote rol. Het ligt nu eenmaal minder comfortabel en daardoor is het moeilijker om de slaap te vatten. De kans is groot dat uw favoriete slaaphouding met de dikke buik niet mogelijk is, waardoor u geforceerd ligt en niet voldoende ondersteuning heeft.

Daarnaast speelt ook de veranderende hormoonhuishouding een rol bij slecht slapen door zwangerschap. De sterke hormonale veranderingen die nodig zijn om uw kindje veilig te laten groeien kunnen er ook voor zorgen dat uw slaapritme in de war raakt. Tel daarbij op dat veel vrouwen tijdens de zwangerschap last hebben van onrustige benen, krampen, rug- en bekkenpijn en u begrijpt waarom het bijna als normaal wordt gezien dat vrouwen tijdens de zwangerschap slecht slapen. Gelukkig is er iets aan te doen!

Slecht slapen door zwangerschap

Hoe kun je beter slapen tijdens zwangerschap?

Er zijn veel algemene tips die vrouwen helpen beter te slapen tijdens hun zwangerschap. Zo is het goed om je lichaam een handje te helpen bij het aanmaken van melatonine. Dit doet u door er overdag voor te zorgen dat u voldoende buiten bent (waar het erg licht is) en door de slaapkamer juist heel donker te maken. Vermijd ook minstens een uur voordat je gaat slapen het gebruik van elektronische apparaten die blauw licht uitstralen.

Daarnaast is het beter om na de lunch geen cafeïne meer te drinken en in de avond niet te veel meer te eten. Als uw spijsvertering nog volop aan de gang is, is het namelijk lastiger om in slaap te vallen. Dit geldt zeker tijdens het derde trimester, want dan is er überhaupt al minder ruimte in de buik.

Als laatste is het goed om de signalen van uw lichaam serieus te nemen. Een zwangerschap vergt veel energie, en kan ook de nodige stress en spanningen opleveren. Mindfulness, zwangerschapsyoga en ademhalingsoefeningen kunnen u helpen meer te ontspannen, waardoor u tevens beter slaapt.

Een natuurlijk slaapmiddel voor zwangere vrouwen

Wilt u uw lichaam op natuurlijke wijze een handje helpen bij het in slaap vallen en bovendien minder vaak wakker worden? DroomSap wordt tijdens de zwangerschap afgeraden. Een alternatief voor DroomSap is gevriesdroogde verse groene thee uit Taiwan. Deze thee zorgt voor een rustgevend gevoel en helpt je op een natuurlijk wijze bij het in slaap vallen. 

Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken