Ga naar inhoud
0

Artikelen

Lees over

Over slapen

Slaap is één van onze basisbehoeften. Toch hebben veel mensen last van slaapproblemen. De resultaten van onderzoeken naar het onderwerp van slapeloosheid laten onder andere zien dat gebrek aan slaap ons geheugen, onze cognitieve functies en zelfs onze hormonen kan beïnvloeden. Slapeloosheid wordt gekoppeld aan overgewicht en een behoefte aan calorierijke voeding.
Lees meer

Overgangsklachten op de werkvloer

Overgangsklachten op de werkvloer hebben invloed op het dagelijks leven. Deze klachten zijn niet te voorkomen en je kunt er niet altijd iets aan doen. Daarom is het belangrijk om overgangsklachten bespreekbaar te maken met collega’s.

Lees meer

Hoe herkent u een magnesium tekort?

Magnesium is een belangrijk mineraal in uw lichaam. Het speelt een belangrijke rol bij veel processen in uw lichaam. Een magnesium tekort kan daarom voor problemen zorgen. Een tekort aan magnesium (ook wel hypomagnesiëmie genoemd) kan echter moeilijk te herkennen zijn. In dit blog leggen wij uit waar u een magnesium tekort wel aan kunt herkennen.
Lees meer

Tips bij magnesium tekort

Wanneer u last heeft van een magnesium tekort kan dit vervelende klachten met zich mee brengen. Onder andere vermoeidheid, botontkalking of spier- en zenuwstoornissen. Lees in dit blog een aantal tips tegen magnesium tekort of hoe u dit kunt voorkomen!
Lees meer

Magnesium tekort in de overgang

De overgang is een natuurlijke periode in het leven van een vrouw. Gemiddeld begint deze periode tussen het 40e en 60e levensjaar. De overgang gaat vaak gepaard met een aantal veel voorkomende klachten. Magnesium speelt ook een rol in deze periode en de bijbehorende klachten. De rol van magnesium in de overgang bespreken we in dit blog.
Lees meer

Alcohol en DroomSap

We krijgen regelmatig vragen over de alcohol in DroomSap. Daarom leggen we in deze blog uit hoe het precies zit en hoeveel u inneemt bij normaal gebruik van DroomSap. 
Lees meer

De invloed van alcohol op uw nachtrust

“Eén borrel voor het slapen gaan als ‘slaapmutsje’”. Een bekende uitspraak, maar de vraag is of dit nu echt goed voor u is? Na de inname van alcohol kunt u wellicht sneller in slaap komen, maar het heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van uw nachtrust. In dit blog leggen we de invloed van alcohol op uw nachtrust uit.

Lees meer

Melatonine voor slaap: werkt het?

Lees meer hier een artikel over Melatonine. Melatonine-slaapmiddelen worden steeds populairder. Als u overweegt om melatonine te gebruiken, is het verstandig om precies te begrijpen hoe melatonine werkt. 
Lees meer

Heeft u vragen?