Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

6 tips voor als je examen doet

6 tips voor als je examen doet

Doe jij binnenkort centraal schoolexamen? Dan kun je deze tips vast goed gebruiken. Examen doen is soms best een uitdaging. Je moet ineens een heel boek uit je hoofd leren in plaats van een hoofdstuk. En dat in korte tijd. Om je te helpen, delen we deze tips speciaal voor jou om je beter te voelen. Een duwtje in de rug, waardoor jij klaar voor je examen bent. Zonder te veel stress! Lees dit hele artikel of scan snel de titels in deze tekst. 

1 Begin op tijd

Hoewel deze tip logisch klinkt, is het goed om te beseffen dat op tijd beginnen, veel stress bij je wegneemt. Start eerst eens met alles doorlezen. Zo kun je kijken of je de stof al kent en/of er nog dingen zijn die je echt niet begrijpt. Daarna kun je inschatten aan welke vakken je meer tijd moet besteden dan andere vakken. Verzamel ook direct je vragen om ze te stellen aan een docent, een ouder, broer of zus.

2 Maak een planning

Wanneer je weet wat je allemaal moet leren, kun je starten met het maken van een planning. Een goede planning is compleet en realistisch. Dat betekent dat een paar hoofdstukken niet meenemen je planning incompleet maakt. En in twee dagen alle stof voor één vak leren niet realistisch is. Maak dus een duidelijk overzicht van alle onderwerpen die je moet leren. En denk na over hoeveel tijd je kwijt bent per onderwerp. Probeer ook extra tijd mee te nemen voor onvoorziene dingen of momenten dat je minder snel de stof snapt. 

Een complete, realistische en ruime planning helpt jou om klaar te zijn voor je examens.

3 Schrijf samenvattingen

Nadat je de stof hebt doorgelezen en geleerd, kun je samenvattingen gaan schrijven. Door te gaan samenvatten dwing je jezelf om hoofdzaken te onderscheiden van details. Je kijkt naar de belangrijkste stof en gaat na of dat ook tijdens de les besproken is. Is dit het geval? Dan moet het zeker terugkomen in jouw samenvatting. Samenvattingen zijn niet alleen handig om later nog eens over te lezen, het helpt je ook om de stof beter te onthouden omdat je de stof opschrijft. Een win-winsituatie dus!

4 Doe oude examens

Vóór jou hebben al vele andere mensen een examen gedaan. Daar kun jij je voordeel uit halen door de examens die zij maakten, ook te maken. Oude examens geven tenslotte een indruk van wat je te wachten staat, zowel qua tijd die je nodig hebt als qua soort vragen. Een goede oefening dus. Voor elk examen is meestal ook een antwoordmodel beschikbaar. Door de antwoorden door te nemen, ontdek je ook wat er van je verwacht wordt in de beantwoording van de examenvragen.

5 Pak voldoende pauze en slaap genoeg 

Deze tip is misschien wel de belangrijkste tip. Voldoende rust en slaap is essentieel bij het leren voor je examens. Wanneer je je lichaam en je hoofd de ruimte geeft om te herstellen, kun je de stof beter onthouden. Naast een goede nachtrust is het nemen van pauzes belangrijk. Loop even een rondje buiten of sport een uurtje. Door je te verplaatsen naar een andere omgeving, komen je hersenen tot rust en krijg je weer nieuwe energie om verder te gaan.

6 Gebruik ontspanningsdruppels

Lukt het niet om voldoende te ontspannen en heb je last van spanning of stress? Dan kun je er altijd voor kiezen om natuurlijke rustgevers te nemen zoals het product No-Stress. No-Stress is gemaakt op basis van biologische kruiden en makkelijk te druppelen in een glas water. Doordat het product 100% natuurlijk is, kun je het direct innemen zonder recept. No-Stress helpt snel en laat je direct ontspannen. 

Speciaal voor leerlingen die examen doen is dit product aan te raden te gebruiken ter ondersteuning van het leren. No-Stress is exclusief te koop bi Dromenwinkel. Al meer dan 7000 tevreden klanten gingen je voor!

No-Stress met nieuw, verbeterd recept
16,95
12,71

Dromenwinkel No-Stress is een uniek 100% natuurlijk product gemaakt met een basis van plantaardige biologische Madal Bal Ahornsiroop en tincturen van 10 medicinale biologisch geteelde kruiden. 

Bekijk product

Meer inspiratie

Overgangsklachten op de werkvloer

Overgangsklachten op de werkvloer hebben invloed op het dagelijks leven. Deze klachten zijn niet te voorkomen en je kunt er niet altijd iets aan doen. Daarom is het belangrijk om overgangsklachten bespreekbaar te maken met collega’s.

Liposomen

Liposomale voedingssupplementen zijn vrij nieuw op de markt van voedingssupplementen. Wat zijn liposomen en waarom wordt deze techniek gebruikt?

Hoe kunt u het beste omgaan met druk op de werkvloer?
Heeft u een drukke planning op het werk? De laatste tijd is het vaak ongekend druk op werk. Hoe gaat u hiermee om? Wij geven u 4 tips.
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken