Ga naar inhoud
0

Waarom snoozen slecht is voor uw lichaam

Wat is snoozen?

U kent het wel. De wekker gaat om 07:00 uur... veel te vroeg! Het liefst draait u zich nog een keer om en verzet u de wekker. Snoozen (“to snooze” is Engels voor “sluimeren”) houdt in dat u de wekker verplaatst naar een nieuw, later tijdstip. U drukt de wekker uit en slaapt een extra 5, 10 of 20 minuten door.

Heerlijk, maar niet zo goed voor uw lichaam.

Mobiel nachtrust

You snooze, you lose

Ja, dat klopt. You snooze, you loose. Want sluimeren is helemaal niet goed voor uw lichaam. Sluimeren kan in het moment erg fijn zijn, maar heeft eigenlijk vrijwel alleen maar nadelen. Naast het feit dat u zich hoogstwaarschijnlijk extreem moet haasten door het latere opstaan, heeft het ook op ons lichaam een negatief effect. Het is beter om direct na de wekker op te staan en aan uw dag te beginnen. Zo bent u gedurende de dag een stuk productiever!

Waarom is snoozen slecht? 

Sluimeren zorgt ervoor dat u minder functioneert. Het verstoort namelijk uw REM-slaap, de fase in uw slaap waarin u droomt. Door te snoozen, functioneert u overdag minder goed en kunt u zich minder goed concentreren. Door snoozen wordt er gezorgd voor korte dutjes achter elkaar. Dit wordt gefragmenteerde slaap genoemd. In die paar minuten tijd komt u n niet in de diepe REM-slaap terecht. Door deze korte dutjes wordt u uiteindelijk dus vermoeider wakker. 

Stoppen met snoozen: wat kunt u doen?

Wellicht een lastige voor sommigen, maar het is echt beter om te stoppen met sluimeren. Bent u 's ochtends nog vermoeid? Dit kan ook op andere manieren verholpen worden. Zorg ervoor dat u een gezonde nachtrust heeft, waardoor u uitgerust opstaat. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van slaapmedicatie op natuurlijke basis.

DroomSap is een slaapdrank met een combinatie van natuurzuivere honing, 7 extracten van biologische kruiden en een klein beetje van het antihistaminicum doxylamine. De oorsprong van deze drank komt uit de fytotherapie (=de leer van de geneeskrachtige kruiden). Het drankje zorgt ervoor dat u ontspant, sneller in slaap valt en beter en dieper doorslaapt.

DroomCaps zijn melatonine capsules met 5 biologische kruiden en extra Magnesium. Deze capsules zijn geschikt wanneer u vermoeid wakker wordt. De DroomCaps zorgen ervoor dat u de snoozeknop niet meer nodig heeft!

Lees meer over DroomSap

DroomSap of DroomCaps eens proberen? Vraag een probeerverpakking aan!

  • Combinatie van honing en kruiden
  • Rustgevend voor lichaam en geest
  • Stimuleert een goede nachtrust
Vraag een probeerverpakking aan

Meer inspiratie

Word ook Dromer en ontvang direct 100 droompunten!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en krijg elke maand de beste slaaptips, exclusieve aanbiedingen en nieuwtjes. Meld u af wanneer u wilt.