Ga naar inhoud
Door de decemberdrukte bij DHL is vertraging in de aflevering van uw bestelling mogelijk. Op 25 en 26 december en 1 januari is de klantenservice gesloten.
nl
Dromenwinkel

Waarom snoozen slecht is voor uw lichaam

Wat is snoozen?

U kent het wel. De wekker gaat om 07:00 uur... veel te vroeg! Het liefst draait u zich nog een keer om en verzet u de wekker. Snoozen (“to snooze” is Engels voor “sluimeren”) houdt in dat u de wekker verplaatst naar een nieuw, later tijdstip. U drukt de wekker uit en slaapt een extra 5, 10 of 20 minuten door.

Heerlijk, maar niet zo goed voor uw lichaam.

Mobiel nachtrust

You snooze, you lose

Ja, dat klopt. You snooze, you loose. Want sluimeren is helemaal niet goed voor uw lichaam. Sluimeren kan in het moment erg fijn zijn, maar heeft eigenlijk vrijwel alleen maar nadelen. Naast het feit dat u zich hoogstwaarschijnlijk extreem moet haasten door het latere opstaan, heeft het ook op ons lichaam een negatief effect. Het is beter om direct na de wekker op te staan en aan uw dag te beginnen. Zo bent u gedurende de dag een stuk productiever!

Waarom is snoozen slecht? 

Sluimeren zorgt ervoor dat u minder functioneert. Het verstoort namelijk uw REM-slaap, de fase in uw slaap waarin u droomt. Door te snoozen, functioneert u overdag minder goed en kunt u zich minder goed concentreren. Door snoozen wordt er gezorgd voor korte dutjes achter elkaar. Dit wordt gefragmenteerde slaap genoemd. In die paar minuten tijd komt u n niet in de diepe REM-slaap terecht. Door deze korte dutjes wordt u uiteindelijk dus vermoeider wakker. 

Stoppen met snoozen: wat kunt u doen?

Wellicht een lastige voor sommigen, maar het is echt beter om te stoppen met sluimeren. Bent u 's ochtends nog vermoeid? Dit kan ook op andere manieren verholpen worden. Zorg ervoor dat u een gezonde nachtrust heeft, waardoor u uitgerust opstaat. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van slaapmedicatie op natuurlijke basis.

DroomSap is een slaapdrank met een combinatie van natuurzuivere honing, 7 extracten van biologische kruiden en een klein beetje van het antihistaminicum doxylamine. De oorsprong van deze drank komt uit de fytotherapie (=de leer van de geneeskrachtige kruiden). Het drankje zorgt ervoor dat u ontspant, sneller in slaap valt en beter en dieper doorslaapt.

DroomCaps zijn melatonine capsules met 5 biologische kruiden en extra Magnesium. Deze capsules zijn geschikt wanneer u vermoeid wakker wordt. De DroomCaps zorgen ervoor dat u de snoozeknop niet meer nodig heeft!

DroomSap of DroomCaps eens proberen? Vraag een probeerverpakking aan!

  • Combinatie van honing en kruiden
  • Rustgevend voor lichaam en geest
  • Stimuleert een goede nachtrust

Meer inspiratie

Met deze tips slaat u zich door de wintertijd heen!
Op de laatste zondag van oktober is het altijd zover: de wintertijd gaat in. Veel mensen ervaren na het verzetten van de klok een verstoring in hun nachtrust. Wij leggen uit hoe dat komt en geven u tips in dit blog.
7 tips om minder gestrest te zijn voor kinderen
Stress is een natuurlijk onderdeel van het leven, maar het kan vooral voor kinderen moeilijk zijn om mee om te gaan. Hier zijn enkele tips om kinderen te helpen stress te verminderen!
Het slopende effect van insomnia
Het slopende effect van insomnia: hoe het uw dagelijks leven beïnvloedt

Last van slapeloosheid? Ontdek alles over insomnia, van de oorzaken tot de beste behandelingen. 

Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken