Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Gezonde nachtrust

Een belangrijke vraag om uzelf te stellen: heeft u een gezonde nachtrust? Lang genoeg slapen staat niet altijd gelijk aan een gezonde nachtrust. Slaapt u wel acht uur per nacht, maar bent u nog steeds oververmoeid? Dan is de kans groot dat u niet diep genoeg slaapt, waardoor u alsnog slaap tekort komt.

Slaaptekort komt vaak voor

Iedereen kent het wel: na een bak koffie is het vermoeide gevoel nog steeds niet weg. Zo'n werkdag waarbij de concentratie nergens te vinden is. Slaaptekort komt vaak voor onder Nederlanders, ruim 20 procent geeft aan te kampen met slaapproblemen. 

rustgevende_medicatie_beter_slapen_man

Oorzaken van een slechte nachtrust

Slaapt u slecht? Dit komt vaak ergens vandaan. Om ervoor te zorgen dat u een goede nachtrust heeft, is het belangrijk om het probleem aan te pakken. Enkel focussen op de oplossing heeft geen zin, de kern van het probleem moet worden opgelost. 

Veelvoorkomende oorzaken van een verminderde nachtrust zijn: 

 • Stress, door werk of door uw thuissituatie; 
 • Lichamelijke klachten, zoals pijn, jeuk, hartkloppingen;
 • Psychische klachten zoals angst of depressie;
 • Slechte gewoontes, zoals een onregelmatig ritme

Hoe zorgt u voor een gezonde nachtrust?

Om een goede nachtrust te garanderen, spelen verschillende factoren mee. Bovengenoemde oorzaken spelen een grote rol in uw slaap. Heeft u een drukke baan? Ontspan dan genoeg voordat u gaat slapen, zodat u met minder spanning naar bed gaat. Beweging draagt bij aan ontspanning, probeer dit echter niet te kort voor het slapengaan te doen. 

Zorg daarnaast voor een regelmatig slaapritme. Ga 's avonds rond dezelfde tijd naar bed en sta rond dezelfde tijd op. Hiermee voorkom je dat je ritme verstoord raakt. Ook het drinken van alcohol, blootstelling aan blauw licht en een zware maaltijd voor het slapengaan veroorzaken slaapproblemen. Probeer daarom alcohol- en smartphonegebruik voor het slapengaan te vermijden en eet niet kort van tevoren. 

wakker_liggen_blauw_licht_telefoon_dromenwinkel

Slaapmedicatie voor een gezonde nachtrust

Met slaapmedicatie kunt u snel en effectief een betere nachtrust creëren. Een slaapmiddel zorgt ervoor dat u sloom en rustig wordt. Hierdoor verslappen uw spieren en valt u sneller in slaap. De meest gebruikte slaapmedicatie is uitsluitend op recept van een huisarts of medisch specialist te verkrijgen in de apotheek. 

Beter slapen zonder medicatie

Naast medicatie kunnen ook natuurlijke ingrediënten bijdragen aan een betere nachtrust. Dromenwinkel maakt gebruik van organische kruiden, honing en lichaamseigen stoffen als melatonine. 

Bij Dromenwinkel hebben wij deze unieke ingrediënten verwerkt in producten waarmee uw nachtrust verbetert: 

 • DroomSap is op basis honing, 7 biologische kruiden en een lage dosis doxylamine. Het kan u helpen om gemakkelijker in slaap te laten vallen en de hele nacht ononderbroken door te slapen.

DroomSap proberen? Vraag een probeerverpakking aan!

 • Combinatie van honing en kruiden
 • Rustgevend voor lichaam en geest
 • Stimuleert een goede nachtrust
DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachets om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
 • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
 • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
 • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
 • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken