Ga naar inhoud
0

Wat is de remslaap? Tips om deze te verbeteren

Wat is de remslaap? Tips om deze te verbeteren

De remslaap is een zeer belangrijk onderdeel van uw slaapcyclus. Elk mens gaat gedurende de slaap meerdere malen door verschillende fases, waarvan de remslaap er één is. Veel mensen denken dat de remslaap de diepe slaap is, maar dat klopt niet. Hij volgt namelijk op uw diepe slaap, en wordt ook wel de droomslaap genoemd. Het is namelijk de fase waarin u veel droomt en uw hersenen veel activiteit vertonen. Uw ogen schieten snel heen en weer, wat de reden is dat het de remslaap wordt genoemd. REM staat namelijk voor Rapid Eye Movement.

De verschillende slaapcycli uitgelegd

Wanneer u in slaap valt, slaapt u eerst sluimerend en ondiep. De hersenactiviteit neemt af, maar het lichaam herstelt in deze fase nog niet. Als u tijdens deze fase wakker wordt voelt u zich dan ook niet uitgerust. Langzaam maar zeker wordt de slaap echter dieper. Alle spieren ontspannen, de ademhaling en hartslag vertragen en fysiek herstel vindt plaats. De laatste fase is de eerdergenoemde remslaap, waarin juist een grote hersenactiviteit te meten is en een grote informatieverwerking plaatsvindt.

Eén slaapcyclus duurt ongeveer 1,5 uur. Gedurende uw slaap ondergaat het lichaam dan ook meerdere cycli, meestal zo’n vier á vijf. Mensen die uitslapen gaan meestal door zes slaapcycli, hoewel dit afhankelijk is van hoelang ze duren, want daar kan per persoon wat verschil in zitten.

Waarom is de remslaap zo belangrijk?

Natuurlijk herstelt het lichaam fysiek gezien voornamelijk in de diepe slaap, maar onderschat niet hoe belangrijk de remslaap is. Deze is echter voornamelijk van belang voor de hersenen, en dus uw geheugen, emoties en psychische gesteldheid. Tijdens deze fase verwerkt u indrukken en ruimen uw hersenen op wat niet langer nodig is. Vandaar de vaak indrukwekkende en levendige dromen, die u zich vaak nog prima kunt herinneren wanneer u wakker wordt.

Tips om de remslaap te verbeteren

Wordt u vaak wakker zonder u volledig uitgerust te voelen, of bent u vaak emotioneel, kunt u zich moeilijk concentreren of voelt uw hoofd ‘vol’? Dan is de kans groot dat de eerdergenoemde slaapcycli niet goed doorlopen worden en de remslaap te kort duurt. Het is in dat geval slim om tips op te volgen om de algehele slaap te verbeteren, want daar heeft elke slaapcyclus baat bij.

Ga elke dag rond dezelfde tijd naar bed, vermijd het gebruik van televisie, computer en telefoon een uur voordat u naar bed gaat en verminder stress. Ook het vermijden van alcohol en cafeïne kan ervoor zorgen dat uw slaap verbetert.

Een natuurlijk middel om beter te slapen

Wilt u op natuurlijke wijze de algehele slaap (en dus ook de remslaap) verbeteren? DroomSap is bij uitstek geschikt voor mensen die om wat voor reden dan ook moe wakker worden. Niet diep genoeg slapen of de slaapcycli niet goed doorlopen zijn vaak genoemde redenen dat mensen ’s nachts niet herstellen, zowel fysiek gezien als mentaal. De unieke, rustgevende kruidenmix in combinatie met honing en een lage dosering van het antihistamine doxylamine zorgt ervoor dat uw slaap al vanaf de eerste nacht verbetert. Daardoor voelt u zich overdag fitter, energieker en kunt u zich beter concentreren. Probeer het zelf met onze probeerverpakking en ervaar vier nachten lang wat DroomSap voor de kwaliteit van uw slaap kan betekenen.

Droomsap 300ml
DroomSap 300ml
41,95

Handige fles voor de regelmatige DroomSap gebruiker. 

Bekijk product
Lees meer over Slapen

Meer inspiratie

Word ook Dromer en ontvang direct 100 droompunten!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en krijg elke maand de beste slaaptips, exclusieve aanbiedingen en nieuwtjes. Meld u af wanneer u wilt.