Ga naar inhoud
0

4 tips om te ontgiften na de feestdagen

Aan het bijkomen van de feestdagen? De feestdagen zijn momenten om te genieten van lekker eten, drankjes en gezelligheid met vrienden en familie. Maar na de feestdagen kan het zijn dat u zich opgeblazen en moe voelt. Vooral als u normaal gesproken gezond en gebalanceerd leeft, zult u snel voelen hoe de feestdagen u uit balans kunnen maken. Om hiervan te herstellen is het goed om te ontgiften. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om uw lichaam te helpen ontgiften na de feestdagen.

1. Gezonde, voedzame maaltijden nuttigen

Eén van de belangrijkste dingen die u kunt doen om uw lichaam te helpen ontgiften, is het eten van gezonde, voedzame maaltijden. Dit betekent dat u verwerkte en bewerkte voedingsmiddelen gedag zegt en vooral maaltijden nuttigt met veel groenten, fruit, volkoren granen en gezonde vetten. Houd als maatstaaf bijvoorbeeld 250 gram groenen aan, twee stukken fruit en 125 gram graanproducten als volkorenbrood of havermout. Probeer ook voldoende water te drinken om uw lichaam te helpen afvalstoffen uit te scheiden.

2. Beweeg regelmatig

U doet er ook goed aan om regelmatig te bewegen na de feestdagen. Kies bijvoorbeeld elke dag een vast moment om te bewegen. Probeer elke dag een paar minuten te wandelen of te fietsen. Of doe yoga of stretchoefeningen die de bloedcirculatie bevorderen. Hierdoor voelt u zich fitter, stimuleert u de spijsvertering en zorgt u dat de afvalstoffen zo snel mogelijk uit het lichaam verdwijnen.

3. Houd een vast slaapritme aan

De feestdagen kunnen ook invloed uitoefenen op uw slaapritme. Vooral de nacht van 31 december op 1 januari draagt hieraan bij. Vergeet daarom niet om de dagen die erop volgen voldoende te slapen en neem weer een vast slaapritme aan. Slaap is essentieel voor het herstel en de regulering van het lichaam, dus zorg ervoor dat uw genoeg uren slaapt. Het liefst 7-8 uur slaap, om uw energie op peil te houden.

4. Neem extra antioxidanten

Er zijn een aantal supplementen en kruiden die kunnen helpen bij het ontgiften van het lichaam. Kies voor kruiden zoals paardenbloem, die bekend staat om haar ontgiftende eigenschappen of supplementen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals vitamine C en E. Kruidenthee bevat antioxidanten die helpen om bij te komen van de feestdagen. Vooral witte en groene thee staan erom bekend dat ze veel antioxidanten bevatten.

chinese_groene_thee_250_gram
Groene Thee 250 gram
27,95
Geniet van uw rustmoment met Tze Tji Chun Chinese groene thee uit Taiwan.
Bekijk product
Al met al zijn er veel dingen die u kunt doen om uw lichaam te helpen ontgiften na de feestdagen. Het is belangrijk om stress te verminderen als u probeert uw lichaam te helpen ontgiften na de feestdagen. Of probeer regelmatig te ontspannen zoals een warm bad. Door gezonde voeding te eten, regelmatig te bewegen, gebruik te maken van antioxidanten en voldoende te slapen, kunt u uw lichaam weer op de rails krijgen en komt de vitaliteit en energie van voorheen, vanzelf weer terug.
Lees meer over Groene Thee

Meer inspiratie

Word ook Dromer en ontvang direct 100 droompunten!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en krijg elke maand de beste slaaptips, exclusieve aanbiedingen en nieuwtjes. Meld u af wanneer u wilt.