Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

4 tips om te ontgiften na de feestdagen

Aan het bijkomen van de feestdagen? De feestdagen zijn momenten om te genieten van lekker eten, drankjes en gezelligheid met vrienden en familie. Maar na de feestdagen kan het zijn dat u zich opgeblazen en moe voelt. Vooral als u normaal gesproken gezond en gebalanceerd leeft, zult u snel voelen hoe de feestdagen u uit balans kunnen maken. Om hiervan te herstellen is het goed om te ontgiften. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om uw lichaam te helpen ontgiften na de feestdagen.

1. Gezonde, voedzame maaltijden nuttigen

Eén van de belangrijkste dingen die u kunt doen om uw lichaam te helpen ontgiften, is het eten van gezonde, voedzame maaltijden. Dit betekent dat u verwerkte en bewerkte voedingsmiddelen gedag zegt en vooral maaltijden nuttigt met veel groenten, fruit, volkoren granen en gezonde vetten. Houd als maatstaaf bijvoorbeeld 250 gram groenen aan, twee stukken fruit en 125 gram graanproducten als volkorenbrood of havermout. Probeer ook voldoende water te drinken om uw lichaam te helpen afvalstoffen uit te scheiden.

2. Beweeg regelmatig

U doet er ook goed aan om regelmatig te bewegen na de feestdagen. Kies bijvoorbeeld elke dag een vast moment om te bewegen. Probeer elke dag een paar minuten te wandelen of te fietsen. Of doe yoga of stretchoefeningen die de bloedcirculatie bevorderen. Hierdoor voelt u zich fitter, stimuleert u de spijsvertering en zorgt u dat de afvalstoffen zo snel mogelijk uit het lichaam verdwijnen.

3. Houd een vast slaapritme aan

De feestdagen kunnen ook invloed uitoefenen op uw slaapritme. Vooral de nacht van 31 december op 1 januari draagt hieraan bij. Vergeet daarom niet om de dagen die erop volgen voldoende te slapen en neem weer een vast slaapritme aan. Slaap is essentieel voor het herstel en de regulering van het lichaam, dus zorg ervoor dat uw genoeg uren slaapt. Het liefst 7-8 uur slaap, om uw energie op peil te houden.

4. Neem extra antioxidanten

Er zijn een aantal supplementen en kruiden die kunnen helpen bij het ontgiften van het lichaam. Kies voor kruiden zoals paardenbloem, die bekend staat om haar ontgiftende eigenschappen of supplementen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals vitamine C en E. Kruidenthee bevat antioxidanten die helpen om bij te komen van de feestdagen. Vooral witte en groene thee staan erom bekend dat ze veel antioxidanten bevatten.

Al met al zijn er veel dingen die u kunt doen om uw lichaam te helpen ontgiften na de feestdagen. Het is belangrijk om stress te verminderen als u probeert uw lichaam te helpen ontgiften na de feestdagen. Of probeer regelmatig te ontspannen zoals een warm bad. Door gezonde voeding te eten, regelmatig te bewegen, gebruik te maken van antioxidanten en voldoende te slapen, kunt u uw lichaam weer op de rails krijgen en komt de vitaliteit en energie van voorheen, vanzelf weer terug.

Lees meer over Tips voor overdag

Meer inspiratie

Maak van uw slaapkamer geen werkkamer
Bent u ’s avonds nog mailtjes aan het beantwoorden met uw laptop op schoot in bed? Dan bent u lang niet de enige. Maar wist u dat dit helemaal geen goed idee is? Lees hier waarom!
droomsap_versus_droomcaps
De verschillen tussen DroomSap en DroomCaps
DroomSap en DroomCaps hebben beide als doel om uw nachtrust te verbeteren. Toch zijn ze niet hetzelfde en zijn dus niet zonder meer uitwisselbaar. Lees hier meer!
Waarom ventileren bijdraagt aan een betere nachtrust
De temperatuur van uw slaapkamer heeft invloed op uw nachtrust. Daarom is het belangrijk om een ideaal klimaat te creëren in de slaapkamer. Hoe u dit doet, leest u in deze blog.
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken