Ga naar inhoud
0
chinese_groene_thee_50_gram

Groene Thee 50gram

9.1 door 11643 reviews
8,95
 • Op voorraad
 • Levertijd ± 1 week
 • Gratis verzending vanaf €75,- (naar NL en B)

De goede eigenschappen van groene thee

Er is veel onderzoek gedaan naar de kwaliteitsbepalende stoffen in groene thee en hun mogelijke invloeden op het lichaam. Een goede groene thee bevat veel waardevolle polyfenolen, zoals EGCG (epigallocatechinegallaat). Deze polyfenolen zijn zeer krachtige antioxidanten.

Antioxidanten beschermen ons lichaam tegen vrije radicalen die in het lichaam ongewenste oxidatieprocessen kunnen veroorzaken. Daarover kunt u op het internet talloze publicaties vinden. Het zou verstandig zijn als iedereen regelmatig een goede groene thee zou drinken vanwege de volgende kenmerken:

 • vitaliserend op vele lichaamsfuncties
 • van belang voor de immuniteit ofwel weerstand
 • ondersteuning van hart en bloedvaten (bloedsomloop)
 • voor een gezonde cholesterolspiegel
 • voor een goede darm- en urinewerking (dus zuiverend)
 • voor een goede vochtbalans
 • goed voor het geheugen en de cognitieve functies
 • helpt bij typische vrouwelijke lichaamsfuncties (zoals tijdens de overgang)
 • ondersteunt de prostaat van de man
 • ondersteuning van het metabolisme, zoals vet- en bloedsuiker, waardoor gemakkelijker het juiste gewicht gehandhaafd kan worden

Let erop dat u minimaal drie koppen groene thee per dag drinkt! Van belang is te beseffen dat natuurproducten zich pas na langere tijd bewijzen. Blijf dit product gebruiken, ook bij goede gezondheid! 

Groene thee en uw gezondheid...

Groene thee is populairder dan ooit. In het verre Oosten weten ze al eeuwen dat deze thee bijdraagt aan een goede gezondheid, maar ook bij ons is groene thee al geruime tijd daarvoor in beeld. En dat is niet voor niets. Honderden wetenschappelijke studies hebben de bijzondere inhoudsstoffen en eigenschappen van groene thee inmiddels aangetoond.

De kwaliteit van de theeblaadjes bepaalt de gezondheid bevorderende eigenschappen van deze warme drank. De ‘Rolls Royce’ onder de groene theesoorten is Tze Tji Chun Chinese groene thee. Denk aan uw gezondheid!

Groene thee als opfrisser

Een kopje groene thee vervangt voor velen de kop koffie, vooral ’s middags. Om nog een paar uur fris en helder wat klussen op kantoor of thuis te klaren kan een kop groene thee helpen om een dip (zoals de bekende middagdip) te voorkomen. En het is nog lekker ook!

Groene thee helpt bij het afslanken

Groene thee heeft echter nóg een goede eigenschap die minder bekend is: het is een hulpmiddel bij het afslanken of op peil houden van het gewicht. Uit verschillende studies met betrekking tot EGCG blijkt dat deze stof op verschillende manieren juist dan een positief effect kan hebben.

De basis van afslanken en het behouden van een gezond gewicht begint natuurlijk altijd bij een verantwoorde, bewuste voeding met aandacht voor het aantal calorieën en voldoende bewegen. Maar groene thee kan daarbij een geweldige steun zijn omdat het de stofwisseling stimuleert, het hongergevoel vermindert (doordat het de bloedsuikerspiegel normaal houdt en het daardoor dips voorkomt) en de groene thee ook het vetmetabolisme in het lichaam ondersteunt. Advies: als u de thee gebruikt om af te slanken of op het juiste gewicht te blijven, drink dan tijdens èn na de maaltijd een kop Tze Tji Chun thee.

 

Zwarte thee, groene thee

Of het nu om zwarte of groene thee gaat, de oorsprong van thee komt van dezelfde plant, namelijk de Camellia sinensis. Welke kleur de thee uiteindelijk krijgt en welke inhoudsstoffen er in de bereide thee aanwezig zijn en welke gezondheidseffecten het kan hebben, hangt af van de manier waarop de blaadjes bewerkt worden.

Bij zwarte thee worden de blaadjes gefermenteerd. Hierdoor oxideren ze en verdwijnt een groot deel van de polyfenolen die van oorsprong in de thee zitten. Zonde, want deze plantaardige componenten bezitten juist de gezondheidsondersteunende eigenschappen. Daarentegen worden de blaadjes van groene thee na het oogsten zeer zorgvuldig gedroogd en dat remt de fermentatie-enzymen. Om die reden bevat groene thee beduidend meer polyfenolen als zwarte thee!

Een deel van de polyfenolen bestaat uit catechines die van groene thee een buitengewoon gezondheidsproduct maken. Catechine is eigenlijk een verzamelnaam voor een grote groep stoffen die als antioxidant in het lichaam werkzaam zijn. Deze catechines zitten in heel weinig voedingsstoffen. Naast groene thee komen deze alleen (en in veel mindere mate) in druiven, zwarte chocolade en wijn voor. In groene thee zitten vier soorten catechines waarvan EGCG (uniek voor groene thee) de belangrijkste en meest onderzochte is.

Tze Tji Chun Chinese groene thee van hele blaadjes is your cup of tea

Geen wonder dat groene thee meer in trek is dan ooit. Toch bestaat slechts een klein deel van alle groene thee uit hele blaadjes, waardoor de kwaliteit van de thee nogal verschilt. Wil je écht de vruchten van groene theeblaadjes plukken en een bijzonder zachte theesmaak ervaren, proef dan Tze Tji Chun Chinese groene thee. Deze thee wordt in Taiwan op een hoogte van ongeveer 800 meter verbouwd. Het klimaat en de kwaliteit van de grondsoort zijn mede bepalend voor de kwaliteit van de thee. De omstandigheden in Taiwan zijn zo goed (zuivere lucht, vruchtbare bodem, optimaal klimaat) dat men zelfs in China en Japan de thee hier graag vandaan haalt!

Bij Tze Tji Chun Chinese groene thee worden alleen de twee jongste topbladeren met de hand geplukt en verwerkt volgens de eeuwenoude Tze Tji Chun traditie. Volgens deze traditie worden de theetopbladeren eerst gestoomd, vervolgens met hete lucht zorgvuldig gedroogd en tot slot wordt elk blaadje met een bijzondere techniek in elkaar gedraaid. Deze thee is slechts licht gefermenteerd, hierdoor blijven de belangrijke stoffen in de thee bewaard. Deze methode zorgt tevens voor een frisse groene thee met een verfijnd aroma.

Tze Tji Chun Chinese groene thee ruikt, zonder gearomatiseerd te zijn, subtiel naar jasmijnbloemen. Uiteraard is deze thee een geheel natuurlijk product zonder kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen of smaakstoffen.

Daarnaast is Tze Tji Chun Chinese groene thee niet alleen goed voor uw lichaam, maar is ook mild voor de portemonnee. In combinatie met onze theebekers met filter is deze thee zuinig én handig in gebruik. Drinkt u elke dag drie koppen thee, dan doet u maar liefst ruim 6 maanden met één pak van 250 gram!

Ook op dat gebied is Tze Tji Chun duurzaam!

Disclaimer:

Deze tekst is niet bedoeld als vervanging van professioneel medisch advies, diagnose en/of behandeling, maar om u te informeren over de eigenschappen van groene thee. Het gebruik van informatie op www.dromenwinkel.com en eventuele beslissingen, die u op basis van die informatie neemt, is voor uw eigen verantwoordelijkheid. Raadpleeg bij een ziekte altijd uw arts/specialist en verander zelf nooit uw medicatie.

Over de verpakking

Tze Tji Chun Chinese groene thee, vacuüm verpakt per 50 gram of 250 gram. U heeft maar 2 theelepeltjes thee per speciale theebeker nodig. U kunt dezelfde theebladeren daarna nog 5 keer gebruiken en op die wijze 6 theebekers van 250 ml maken, gewoon weer opnieuw water van 70 à 80 graden opgieten.

U kunt de thee heel gemakkelijk zetten met onze theebekers met filter. De kwaliteit van de thee is zo goed dat u de filter (met daarin de theeblaadjes), mits gekoeld in de koelkast, de volgende dag ook nog kunt gebruiken. Opnieuw heet water van 70-80 graden opgieten en 1 minuut laten trekken. Zo maakt u dus uit 2 theelepeltjes gevriesdroogde thee wel 1,5 liter thee, in 6 porties van 250ml!

U neemt steeds een trektijd van slechts ± 1 minuut, afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

U kunt de thee ook los in de theepot doen. Doe 2 of 3 theelepeltjes in de theepot, afhankelijk van de grootte van de theepot. Giet heet water op en laat de thee 1 minuut trekken. Met twee theelepeltjes van onze thee maakt u in 1 keer ± 1,25 liter thee.

Meer informatie over groene thee

Tze Tji Chun Chinese groene thee wordt in Taiwan verbouwd op een hoogte van ca. 600 tot 800 meter. Van deze thee worden alleen de twee jongste topblaadjes met de hand geplukt. De thee wordt slechts licht gefermenteerd, waardoor alle belangrijke grondstoffen, zoals heel veel vitaminen, in de thee bewaard blijven. Deze thee heeft, zonder gearomatiseerd te zijn, de zoete geur van Jasmijnbloemen.

U mag de thee zetten met heet water (70-80 graden Celcius) en de trektijd bedraagt, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, slechts 1 minuut. Deze bijzonder fijne kwaliteit thee kunt u de hele dag drinken.

Bij een gebruik van 3 theebekers van 250 ml per dag doen onze klanten gemiddeld ruim 1 maand met een verpakking van 50 gram. Koopt u een pak van 250 gram dan heeft u bij 3 koppen per dag tot een half jaar voldoende.

Maak ook kennis met onze andere producten!

Groene Thee 50gram
Ideaal om de groene thee eens uit te proberen of cadeau te doen aan een ander.
8,95
Groene Thee 250 gram
Geniet van uw rustmoment met Tze Tji Chun Chinese groene thee uit Taiwan.
27,95

Word ook een dromer en ontvang direct 50 droompunten!

Schrijf in voor de nieuwsbrief en krijg regelmatig de beste slaaptips, exclusieve aanbiedingen en nieuws. U kunt afmelden wanneer u wilt.