Ga naar inhoud
0

Slecht slapen

Ik slaap slecht: wat nu? 

“Ik slaap slecht…” dit is heel vervelend om te moeten constateren. Veel voorkomende uitspraken zijn: “Ik slaap al heel lang slecht”, “Ik slaap slecht als ik moet werken” of “Ik slaap slecht bij volle maan” en ga zo nog maar even door. Een slechte nachtrust meerdere avonden in de week of maand voorkomt kan dit een grote invloed hebben op uw dagelijks leven. Daarnaast is vermoeid wakker geen prettige start van de dag. Lees hier wat u daar aan kunt doen.

slaap_beter_met_dromenwinkel

Gevolgen slechte nachtrust 

Misschien heeft u zelf duidelijk voor ogen van welke problemen u last van heeft. Voor sommigen is dat niet duidelijk... Het kan zijn dat u zich niet bewust bent dat sommige lichamelijke klachten in verband kunnen staan met slecht slapen.

Veelvoorkomende gevolgen van slecht slapen zijn: 

  • Hoofdpijn 
  • Energiegebrek 
  • Slecht humeur
  • Hoge bloeddruk 
  • Slecht humeur
  • Stemmingswisselingen 
  • Concentratieproblemen 
  • Lagere reactiesnelheid 
  • Verminderd immuun- of afweersysteem 

“Ik slaap slecht: wat kan ik doen?”  

Nu weet je wat de mogelijke gevolgen van slecht slapen zijn. Dat brengt ons bij de mogelijke oplossingen. De eerste tip, die we ook al eens eerder in een blog deelden, is: rust, reinheid en regelmaat. Een goede structuur in het dagelijks leven doet wonderen. Ga bijvoorbeeld, indien mogelijk, elke avond rond hetzelfde tijdstip slapen. Wijk daar niet meer dan een half uur van af. Zorg dat u voldoende rust neemt om te ontspannen. Als iemand ontspannen is slaapt die meestal beter én dieper. Weet daarnaast voor uzelf hoeveel uur slaap u nodig heeft om uitgerust te zijn. Er is niet één richtlijn die u aan kunt houden. Het verschilt namelijk per persoon hoeveel slaap iemand nodig heeft.

Wat is de oorzaak van uw slaapproblemen?

Wat misschien bijna het allerbelangrijkst is, is het achterhalen van de oorzaak. Waar komen de slaapproblemen vandaan? Wat ligt eraan ten grondslag? Pas als u dat helder heeft, kunt u gericht op zoek naar een oplossing. Hieronder behandelen veelvoorkomende slaapproblemen. Om ervoor te zorgen dat u weer beter slaapt, geven we voor elke situatie een aantal praktische tips.

“Ik slaap slecht door.”

Wordt u ‘s nachts regelmatig wakker? Ben u vaak te vroeg wakker? Dit kan storend zijn, helemaal als het iedere dag voorkomt. Slecht doorslapen kan onder andere met (dag)licht te maken hebben. Licht zorgt ervoor dat u minder melatonine aanmaakt, waardoor u wakker(der) blijft. Zorg dat u het gebruik van kunstlicht in de avond beperkt. Gebruik tijdens de donkere wintermaanden, bijvoorbeeld kaarsen in plaats van te felle lampen. Maar houd er in de zomer rekening mee dat de gordijnen op uw slaapkamer goed moeten verduisteren. De dagen duren dan langer, waardoor het langer licht blijft. En een tip om mee af te sluiten: zet twee uur voordat u gaat slapen alle schermen, tv, mobiel of laptop, uit! Het blauwe licht van de apparaten zorgen ook dat u wakker blijft.

“Ik slaap slecht door wisselende diensten.” 

“Ik slaap slecht door een jetlag” is een veel voorkomend probleem. Dat heeft te maken met het verschuiven van de biologische klok. Door het tijdsverschil raakt het lichaam van slag. Het lichaam went aan je dag- en nachtritme. Het is lastig om dit ineens heel erg om te gooien. Iets wat hier ook op lijkt, zijn de slaapproblemen die zich voordoen bij wisselende diensten. Bijvoorbeeld bij nachtdiensten slapen mensen vaak slechter.

DroomCaps

Heeft u last van slaapproblemen door wisselende diensten? Dan zijn DroomCaps wellicht iets voor u. Dit kan helpen om beter te slapen. Met DroomCaps slapen mensen vaak heerlijk en worden ze weer vitaal wakker. Het kan helpen om sneller in slaap te vallen. DroomCaps kunnen ook een uitkomst bieden het verlichten van de klachten van een jetlag. 

DroomCaps
19,95
DroomCaps bevatten een unieke combinatie van Melatonine, 5 verschillende rustgevende biologische kruiden, Magnesium en GABA die samen zorgen voor een optimaal resultaat.
Bekijk product

“Ik slaap slecht als ik stress heb.”

“Ik slaap slecht door werk” is waarschijnlijk niet de eerste oorzaak van uw slaapproblemen waar u aan dacht. Door een vervelende sfeer op het werk, hoge werkdruk of belangrijke deadlines kunt u stress ervaren. Langdurige periodes met stress kan een negatieve invloed hebben op de nachtrust. Misschien herkent u het wel: u bent doodmoe en gaat slapen, maar als u dan in bed ligt, blijft u maar malen door uw hoofd. Dit kan door stress komen. Door de spanning kan het lichaam minder goed ontspannen. Uw lichaam blijft dan namelijk ‘aan’ staan en komt niet in de slaapmodus. Hierdoor is het dus het moeilijker om in slaap te komen. Kortom, vermijd stress! Neem overdag meerdere pauzes. Maak bijvoorbeeld een wandeling, spreek met vrienden af of lees een boek. Voorkom dat u aan één stuk doorwerkt, hierdoor blijft het lichaam aanstaan.

“Ik slaap slecht, maar waarom?” 

Misschien heeft u na het lezen van geen antwoord op uw vraag. Dat kan, er zijn verschillende oorzaken van slaapproblemen. De eerste stap richting een oplossing is het achterhalen van de oorzaak. Piekeren, stress, telefoongebruik of tot laat doorwerken zijn allemaal van invloed zijn op uw nachtrust. Maar wist u ook dat eten vlak voor het slapen gaan of het drinken van koffie of thee maken u wakkerder maken? Als u langdurig last heeft van langdurig slaapproblemen dan adviseren wij altijd om een arts te raadplegen! 

DroomSap: slecht slapen verleden tijd 

Met DroomSap zegt u een onrustige nachtrust vaarwel. DroomSap is een natuurlijke drank op basis van honing, kruiden en een klein beetje doxylamine. Dromenwinkel heeft maar liefst meer dan 6.000 tevreden dromers! Ben u nieuwsgierig? Vraag dan een probeerverpakking aan! 

Probeerverpakking aanvragen

Droomsap 100ml
DroomSap 100ml
18,95

Ideaal om DroomSap eens uit te proberen of mee te nemen op reis.

Bekijk product

Word ook Dromer en ontvang direct 100 droompunten!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en krijg elke maand de beste slaaptips, exclusieve aanbiedingen en nieuwtjes. Meld u af wanneer u wilt.