Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Slaapmedicatie bij slaaptekort

Last van slaapproblemen? Dan kunt u soms ten einde raad zijn… Slaapmedicatie kan snel en effectief helpen om toch aan uw nachtrust te komen. Zorg er wel voor dat u zich heeft ingelezen met informatie uit betrouwbare bronnen voordat u gebruik maakt van slaapmedicatie. Er staan veel onjuistheden en halve waarheden op het internet en veel meningen worden als een feit geschreven. Meer weten over het gebruik, de dosering en bijwerkingen van slaapmedicatie? Lees dan verder!

Wat is slaapmedicatie?

Slaapmedicatie is een middel dat u tijdelijk kunt gebruiken om uw nachtrust te bevorderen wanneer u zelf moeite heeft met in slaap vallen of de nacht niet zonder onderbrekingen door kunt slapen. Het middel zorgt ervoor dat u sloom en rustig wordt, uw spieren verslappen en u daardoor makkelijker in slaap kunt vallen. Dankzij slaapmedicatie krijgt uw lichaam een steuntje in de rug om door te kunnen slapen en daardoor uitgerust weer wakker te worden.

Zonder medicatie beter slapen?

Naast medicijnen kan Moeder Natuur ook helpen om de nachtrust te verbeteren. Zonder medicatie. Mét effect. Op basis van organische kruiden, honing of lichaamseigen stoffen als melatonine.

Dromenwinkel heeft deze unieke ingrediënten gecombineerd tot producten waarmee u lekker kunt slapen en vitaal wakker wordt:

  • DroomSap is op basis van honing, 7 biologische kruiden en een lage dosis doxylamine. Het kan u helpen gemakkelijker in slaap te laten vallen en de hele nacht ononderbroken door te slapen.

Soorten slaapmedicatie

De meest gebruikte slaapmedicatie zijn uitsluitend op een recept van een huisarts of medisch specialist te verkrijgen in de apotheek. De voorgeschreven receptplichtige geneesmiddelen behoren meestal tot de groep van de benzodiazepines zoals oxazepam, temazepam, lorazepam etc. Deze middelen bezitten tevens kalmerende en angstverminderende eigenschappen. Andere middelen zijn bijvoorbeeld antihistaminica zoals doxylamine en promethazine, deze laatstgenoemde middelen zijn ook zonder recept verkrijgbaar bij apotheek en soms bij de drogist. DroomSap is een drankje met een combinatie van natuurzuivere honing, 7 extracten van biologische kruiden en een klein beetje van het antihistaminicum doxylamine. De oorsprong van deze drank komt uit de fytotherapie (=de leer van de geneeskrachtige kruiden).

Gebruik van slaapmedicijnen: wanneer en hoeveel nodig?

U kunt slaapmedicatie het beste een half uur tot een uur voordat u wilt gaan slapen innemen. Een DroomSap dosering van 2 ml per nacht is voor de meeste mensen een goede dosis om aan te houden. Zorg dat u in de tijd na inname geen grote of inspannende dingen meer doet, maar u uw lichaam juist de kans geeft om in de ruststand te komen. Zo zult u sneller in slaap vallen. Hou er rekening mee dat u na inname van de slaapmiddelen een nacht van ongeveer 7 tot 8 uur kunt maken. Er wordt afgeraden om slaapmedicatie heel laat of nog midden in de nacht in te nemen, omdat u zich dan de volgende ochtend duf of suf kunt voelen.

Wat zijn bijwerkingen van slaapmedicatie?

Wanneer u slaapmedicatie gebruikt kunnen er een aantal bijwerkingen optreden. Dit verschilt per middel en per persoon. Soms bent u in de ochtend wat duffer en trager. Het kan ook dat uw coördinatievermogen wat afzwakt. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en voorbijgaand van aard. Blijven de bijwerkingen na enkele dagen gebruik nog aanhouden? Raadpleeg dan uw huisarts.

DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken