Slaapproblemen
Slaapproblemen komen vaak voor. Bijna een kwart van de Nederlanders geeft aan te kampen met slaapproblemen en slapeloosheid. Dit is vervelend en heeft vaak vervelende gevolgen gedurende de dag. Bent u benieuwd hoe u deze problemen kunt oplossen? Lees dan snel verder!
Slaapproblemen oplossen
In de avond maakt het menselijk lichaam melatonine aan. Dit is een hormoon dat het waak-slaapritme regelt, waardoor we een slaperig gevoel krijgen als het avond wordt. Als uw lichaam niet genoeg melatonine aanmaakt, zorgt dit voor slaapproblemen. De aanmaak van melatonine wordt geremd door licht. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw slaapkamer verduisterd is. Ook is het verstandig om voor het slapengaan blauw licht van een tv, laptop of mobiele telefoon te vermijden.
Waaraan herkent u slaapproblemen?
Slaapproblemen bestaan in verschillende vormen. Zo hebben veel mensen last van slecht in slaap komen, 's nachts wakker liggen of heel licht slapen. Ook overdag kunnen er problemen optreden die te maken hebben met uw slaap. Heeft u bijvoorbeeld last van concentratieproblemen of bent u extreem prikkelbaar? Hoewel dit in eerste instantie wellicht niet wordt gekoppeld aan slaapproblemen, kan (het gemis van) slaap hier toch een grote invloed op hebben.
Om het herkennen van slaapproblemen eenvoudiger te maken, zetten wij de symptomen voor u op een rijtje:
- Moeite om in slaap te vallen
- 's Nachts vaak wakker worden
- Te vroeg wakker worden 's ochtends
- Te weinig slaap
- Vermoeidheid overdag
- Concentratieproblemen
- Geheugenproblemen
- Prikkelbaar
Het verschilt per persoon hoeveel slaap u nodig heeft. Hoewel de één 8 uur slaap per nacht nodig heeft om goed te functioneren, heeft de ander aan 6 uur genoeg. Bepaal daarom voor uzelf wat "genoeg slaap" precies inhoudt.
Tips om slaapproblemen te verminderen
Heeft u last van slaapproblemen en wilt u deze oplossen? Lees dan onze tips om beter te kunnen slapen.
Tip 1: Houd een vast ritme aan
Een dagelijks ritme vermindert slaapproblemen. Probeer zo veel mogelijk op vaste tijden wakker te worden en rond dezelfde tijd naar bed te gaan. Hierdoor went uw lichaam aan deze tijden en zal het gemakkelijker worden om in slaap te komen en wakker te worden.
Tip 2: Vermijd schermen
Zoals eerder genoemd, is blauw licht niet bevorderlijk voor uw nachtrust. Probeer daarom een uur voor het slapengaan geen gebruik meer te maken van schermen. Lezen voor het slapengaan is gezond, dus ruil uw tv of telefoon eens in voor een boek.
Tip 3: Verduister de slaapkamer
Uw lichaam maakt meer melatonine aan als het donker wordt. Daarom is het ontzettend belangrijk om een verduisterde slaapkamer te hebben. Rolluiken of verduisterende gordijnen werken hier ideaal voor!
Tip 4: Gebruik slaapmedicatie
Heeft u alles geprobeerd, maar slaapt u nog steeds slecht? Slaapmedicatie kan snel en effectief werken om aan uw nachtrust te komen. Door de slaapmedicatie een half uur tot een uur voordat u wilt gaan slapen in te nemen, kan dit uw nachtrust verbeteren.
DroomSap is een drankje met een combinatie van natuurzuivere honing, 7 extracten van biologische kruiden en een klein beetje van het antihistaminicum doxylamine. De oorsprong van deze drank komt uit de fytotherapie (=de leer van de geneeskrachtige kruiden).
DroomSap proberen? Vraag een probeerverpakking aan!
- Combinatie van honing en kruiden
- Rustgevend voor lichaam en geest
- Stimuleert een goede nachtrust
1 sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.