Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Te weinig diepe slaap: de oorzaken en gevolgen

Slapen doet u om uit te rusten, op te laden en fysiek te herstellen. Al deze processen vinden voornamelijk plaats in uw diepe slaap, en dat is voor veel mensen een probleem. U zult niet de enige zijn die merkt dat u heel ondiep en onrustig slaapt, wat een effect kan hebben op uw gezondheid en algehele welzijn. Te weinig diepe slaap hebben kan resulteren in een algeheel tekort aan energie, moeite hebben met concentreren en hoofdpijn. Het kan in het ergste geval zelfs uw stemming negatief beïnvloeden als u niet diep genoeg slaapt. 

De oorzaak van te weinig diepe slaap

Er kunnen veel oorzaken zijn voor het feit dat u te weinig diepe slaap krijgt. De eerste is de overgang. De hormonale schommelingen, opvliegers en het nachtelijk transpireren kunnen er allemaal voor zorgen dat u veel ondieper slaapt. Ook gevoelens van stress en spanning nemen tijdens de overgang bij veel vrouwen toe, wat er tevens voor kan zorgen dat u te weinig diepe slaap krijgt. Dit is iets waar stress namelijk ook in zijn algemeenheid voor kan zorgen, zowel bij vrouwen als bij mannen, en op elke leeftijd.

Andere veelgehoorde oorzaken van ondiep slapen zijn nachtdienst of onregelmatige werktijden. Over het algemeen slapen mensen die elke dag op dezelfde tijd naar bed gaan beter. Het lichaam went aan dit ritme en bij elke (zelfs kleine) wijziging daarin is uw natuurlijke klok van slag. Voor een jetlag werkt dit proces hetzelfde. Daarbij geldt: hoe vaker dit gebeurt, hoe meer en hoe langer uw diepe slaap beïnvloed wordt.

Hoe weet u dat u niet diep genoeg slaapt?

Als u gedurende langere tijd een tekort aan diepe slaap heeft zult u dat gaan merken. U voelt zich moe, wordt prikkelbaar en kunt u minder goed concentreren. Bovendien wordt u vaak moe wakker, terwijl u toch lang genoeg geslapen heeft. Ook dit is een teken dat u simpelweg niet diep genoeg slaapt. Wat de reden of oorzaak ook is, er is gelukkig iets aan te doen.

De oplossing voor te weinig diepe slaap

Er zijn meerdere dingen die u kunt doen om beter en dieper te slapen, te beginnen met een ritme invoeren. Dit is natuurlijk wat lastig als u nachtdienst heeft of ploegendiensten werkt, maar voor veel mensen is het niet moeilijk om elke avond op dezelfde tijd naar bed te gaan en om dezelfde tijd op te staan. 

Daarnaast slaapt u doorgaans beter als u voor het slapen niet te zwaar tafelt en bij de laatste maaltijd voldoende eiwitten nuttigt. Deze houden u namelijk langer verzadigd dan koolhydraten, waardoor u dieper en langer slaapt. Als laatste is het slim om alcohol en cafeïne te vermijden en in het uur voordat u naar bed gaat geen gebruik te maken van elektronische apparaten. 

DroomSap, een alternatieve optie om dieper te slapen

Helpen alle bovenstaande tips niet voldoende? Dan kunt u DroomSap gebruiken om dieper te slapen. DroomSap is een slaapdrankje op een natuurlijke basis van honing, extracten van 7 verschillende biologisch geteelde medicinale kruiden en een lage dosis doxylamine. DroomSap werkt rustgevend en heeft een slaapopwekkend effect. 

Het is ideaal voor wie niet in slaap komt door een ontregeld dag- en nachtritme, de overgang of stress, of voor mensen die vaak gewekt worden door hun (kleine) kinderen. Het helpt het lichaam bij het in slaap vallen, en zorgt er op natuurlijke wijze voor dat u beter en dieper slaapt. En daar heeft uw hele gezondheid baat bij!

DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
DroomSap 100ml
19,95

Ideaal om DroomSap eens uit te proberen of mee te nemen op reis.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken