Dromenwinkel

Rustgevende medicatie

Een slechte nachtrust kan een enorme negatieve invloed hebben op de kwaliteit van je dag. Als we slecht slapen, hebben we minder energie, zijn we prikkelbaar en hebben we een verminderd concentratievermogen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat 1 op de 5 Nederlanders (20%!) met een vorm van slaapproblemen te maken heeft. Reden genoeg om er wat aan te doen, toch?

Afbeelding van man die slecht heeft geslapen

Hoe komt het dat ik slecht slaap?

Allereerst is natuurlijk de vraag waar de slapeloosheid vandaan komt. Een van de grote boosdoeners is stress. Mensen merken al snel aan hun nachtrust wanneer ze het druk hebben op werk of als er iets in hun privéleven speelt. Je wordt onrustiger, gaat meer piekeren, en dit houdt je bezig.

Andere oorzaken van slapeloosheid zijn een onregelmatig slaapritme of slechte leefgewoonten. Als je ritme verstoord is, bijvoorbeeld door een jetlag, is het lastiger om in slaap te vallen. Ook als je afwisselend dag- en nachtdiensten draait, op andere onregelmatige tijden werkt of voor iemand zorgt, zul je merken dat in slaap vallen niet altijd even makkelijk gaat.

Hoeveel slaap heb ik nodig?

Dat ieder mens per nacht acht uur slaap nodig heeft, is een fabel. Dit is voor iedereen verschillend. De één voelt zich prima na slechts vier uur slaap, terwijl de ander zich het beste voelt na negen uur slapen. Test daarom wat voor jou werkt. Weet je van jezelf dat je veel slaap nodig hebt? Zorg er dan voor dat je ’s avonds op tijd naar bed gaat en voldoende slaaptijd kunt halen.

Ken je het gevoel dat je na een hele lange nacht nog steeds moe bent? Dan bestaat de kans dat je té diep hebt geslapen. Je bent dan te lang in de zogenoemde remslaap geweest. In deze slaapfase is er veel hersenactiviteit, wat energie kost. Houd hier, ook in het weekend, rekening mee door ook dán een wekker te zetten.

Beter slapen in 5 stappen

Maar hoe zorgen we er nu voor dat we beter slapen? We geven je 5 makkelijk toepasbare tips:

  1. Zorg voor een goed ritme. Hou zo veel mogelijk vaste bedtijden aan en sta elke dag rond dezelfde tijd op.

  2. Verduister de slaapkamer. Een donkere slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust. Investeer dus in verduisterende gordijnen.

  3. Leg de telefoon op tijd weg. Blauw licht zorgt ervoor dat we minder melatonine aanmaken. Dit betekent dat je telefoon, laptop en tv bijdragen aan een minder goede nachtrust. Leg deze apparaten dus op tijd weg!

  4. Bepaal de juiste temperatuur. Hoe warm of koud het is in de slaapkamer heeft effect op je nachtrust. De ideale temperatuur om in te slapen is rond de 18 graden.

  5. Maak gebruik van rustgevende medicatie. Met de hulp van rustgevende medicatie val je sneller in slaap en heb je een betere en langdurigere, ononderbroken nachtrust.

Rustgevende medicatie voor een betere nachtrust

Met de juiste slaapmedicatie word je sloom en rustig. Hierdoor val je sneller en makkelijker in slaap. Ook zorgt de medicatie ervoor dat je de hele nacht doorslaapt. Bij Dromenwinkel kun je DroomSap kopen om een betere nachtrust te stimuleren. Het zijn echter geen klassieke slaappillen zoals temazepam of zolpidem, maar een siroop/drankje op een natuurlijke basis.

DroomSap is een siroop/drankje met een combinatie van natuurzuivere honing, 7 extracten van biologische kruiden en een klein beetje van het antihistaminicum doxylamine. De oorsprong van dit drankje komt uit de fytotherapie (de leer van geneeskrachtige kruiden). Het drankje zorgt ervoor dat je ontspant en sneller in slaap valt.

Probeer DroomSap

DroomSap
DroomSap
  • Goed voor de nachtrust
  • Combinatie van 7 kruiden, honing en doxylamine
  • Rustgevend voor lichaam en geest
DroomSap probeerverpakking
DroomSap probeerverpakking
  • 3 à 4 nachten proefslapen
  • 15% korting op je volgende DroomSap bestelling
  • Makkelijk en goedkoop een test voor een goede nachtrust

Kunnen we je ergens mee helpen?

Bij vragen over je order, graag je ordernummer vermelden.
Phone