Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Rustgevende medicatie

Een slechte nachtrust kan een enorme negatieve invloed hebben op de kwaliteit van de dag. Wanneer we slecht slapen, hebben we minder energie, zijn we prikkelbaar en hebben we een verminderd concentratie vermogen. Zo blijkt uit onderzoek dat tot wel 1 op de 5 Nederlanders (20%!) met één of andere vorm van slaapproblemen kampt. Reden genoeg om er wat aan te doen, toch?

Hoe komt het dat ik slecht slaap?

Allereerst is natuurlijk de vraag waar de slapeloosheid vandaan komt. Een van de grote boosdoeners is stress. Mensen merken het al snel aan hun nachtrust wanneer zij druk zijn op het werk of wanneer er in hun privéleven iets speelt. U wordt onrustiger, gaat meer piekeren en dit houdt u bezig. 

Andere oorzaken van slapeloosheid zijn een onregelmatig slaapritme of slechte leefgewoonten. Wanneer uw ritme verstoord is, door bijvoorbeeld een jetlag, is het lastiger om in slaap te vallen. Ook als u afwisselend dag- en nachtdienst draait, of op andere onregelmatige tijden werkt of voor iemand zorgt, zult u merken dat het in slaap vallen niet altijd even makkelijk gaat. 

Slapeloosheid door stress

Hoe veel slaap heb ik nodig? 

Dat ieder mens per nacht acht uur slaap nodig heeft, is een fabel. Dit is voor iedereen verschillend. De één voelt zich prima na slechts vier uur slaap, terwijl de ander zich het beste voelt na negen uur slapen. Test daarom wat voor uzelf werkt. Weet u van uzelf dat u veel slaap nodig heeft? Zorg er dan voor dat u 's avonds op tijd naar bed gaat en voldoende slaaptijd kunt halen.  

Kent u het gevoel dat u na een hele lange nacht nog steeds moe bent? Dan bestaat de kans dat u té diep hebt geslapen. U bent dan te lang in de zogenoemde REM-slaap geweest. In deze slaapfase is er veel hersenactiviteit,  wat energie kost. Houd hier, ook in het weekend, rekening mee door ook dán een wekker te zetten. 

Wekker zetten voor ritme

Beter slapen in 5 stappen

Maar hoe zorgen we er nu voor dat we beter slapen? Wij geven u 5 makkelijk toepasbare tips:

  1. Zorg voor een goed ritme. Hou zo veel mogelijk vaste bedtijden aan en sta elke dag rond dezelfde tijd op.
  2. Verduister de slaapkamer. Een donkere slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust. Investeer dus in verduisterende gordijnen.
  3. Leg de telefoon op tijd weg. Blauw licht zorgt ervoor dat we minder melatonine aanmaken. Dit betekent dat uw telefoon, laptop en tv bijdragen aan een minder goede nachtrust. Leg deze apparaten dus op tijd weg!
  4. Bepaal de juiste temperatuur. Hoe warm of koud het is in de slaapkamer heeft effect op uw nachtrust. De ideale temperatuur om in te slapen is rond de 18 graden.
  5. Maak gebruik van rustgevende medicatie. Met de hulp van rustgevende medicatie valt u sneller in slaap en heeft u een betere en langdurigere ononderbroken nachtrust. 

Rustgevende medicatie voor een betere nachtrust

Met de juiste slaapmedicatie, wordt u sloom en rustig. Hierdoor valt u sneller en makkelijker in slaap. Ook zorgt de medicatie ervoor dat u de hele nacht doorslaapt. Bij Dromenwinkel kunt u DroomSap kopen om een betere nachtrust te stimuleren. Het zijn echter geen klassieke slaappillen zoals temazepam of zolpidem, maar een siroop / drankje op een natuurlijke basis.

DroomSap is een siroop / drankje met een combinatie van natuurzuivere honing, 7 extracten van biologische kruiden en een klein beetje van het antihistaminicum doxylamine. De oorsprong van deze drank komt uit de fytotherapie (=de leer van de geneeskrachtige kruiden). Het drankje zorgt ervoor dat u ontspant en sneller in slaap valt. 

DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken