Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Soorten slaap

Na een nacht slecht slapen merkt u het meteen: slaap is essentieel voor een goed humeur en een fit gevoel. Het spreekt voor zich dat slapeloosheid of andere slaapproblemen de kwaliteit van leven flink kunnen beïnvloeden. Goed slapen geeft u de energie die u nodig heeft. Nachtrust helpt u om goed te functioneren, zowel op het werk als thuis. Wist u dat er verschillende soorten slaap zijn? Elke nacht maakt u – als u goed slaapt – een aantal slaapcycli door. Als u deze goed doorloopt, wordt u doorgaans uitgerust wakker. Dat geldt voor kinderen én voor volwassenen.

rustgevende_medicatie_beter_slapen_man

Welke soorten slaap zijn er?

Uit onderzoek is gebleken dat mensen per nacht ongeveer vier à vijf complete slaapcycli doormaken. Bij volwassenen zijn de cycli langer dan bij kleine kinderen. Per slaapcyclus onderscheiden we de remslaap en non-remslaap. Kort gezegd is het brein relatief actief tijdens de remslaap. In deze fase dromen we het levendigst. De non-remslaap staat voor diepe slaap, waarbij het brein relatief rustig is. In deze fase bent u in diepe ontspanning. Wordt u wakker, midden in de remslaap? Dan is de kans groot dat u zich uw dromen goed herinnert. De diepe slaap tijdens de non-remslaap is het belangrijkst. De volgende fases worden in een slaapcyclus doorlopen: We onderscheiden in totaal vier fasen tijdens de non-remslaap:

  • Sluimerfase
  • Lichte slaap
  • Diepe slaap
  • Droomslaap

Zodra u uit de droomslaap komt, start uw slaapcyclus opnieuw. Doorgaans wordt het begin van uw slaap gekenmerkt door diepe slaap. Naarmate de nacht vordert gaat u vaak wat lichter slapen.

slaap_beter_met_dromenwinkel

Welke slaap heb je nodig?

In principe heeft u alle hierboven beschreven slaapfasen nodig. Mensen die niet goed in hun non-remslaap komen, rusten minder goed uit. Als gevolg daarvan kunnen zij steeds vermoeider raken. De diepe slaap en droomslaap zijn het belangrijkst voor uw herstel. Hierin verwerkt u uw ervaringen en doen uw lichaam en hersenen nieuwe energie op.

Beter slapen

U kunt zelf niet beïnvloeden welke slaapfase u beleeft. Als u zorgt voor een prettige slaapomgeving, weinig stress en een prettig slaapritueel kan de kwaliteit van uw slaap wel vooruitgaan. Sommige mensen hebben baat bij yoga of meditatie voor zij gaan slapen. Daarnaast kunt u Droomsap gebruiken om de kwaliteit van uw slaap verder te ondersteunen. Dit product bestaat uit zeven biologisch verbouwde kruiden, natuurlijke honing en een kleine hoeveelheid doxylamine. Dit antihistaminicum heeft een slaapopwekkend effect. Daarmee valt u niet alleen sneller in slaap, maar slaapt u gedurende de nacht ook beter door.

beter_slapen_met_droomsap
DroomSap probeerverpakking
1,95

Twee sachets om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken