Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Wat doet slapen met je lichaam?

Slapen is essentieel voor ieder mens. Zonder slaap krijgen we al snel last van allerlei klachten. Wie dagenlang echt niet slaapt, kan zelfs last krijgen van hallucinaties. Gelukkig komt dit zelden voor. Toch is het belangrijk uw slaap serieus te nemen. Die vormt immers de basis van uw energieniveau overdag. Merkt u dat u last heeft van dit soort klachten?

Dan kan goede nachtrust de oplossing zijn. Slaap zorgt ervoor dat u uitrust en dat u uw ervaringen van de dag ervoor verwerkt. Sommige onderzoeken geven aan dat slaap ook een rol speelt bij het opslaan van herinneringen. Daarnaast herstelt uw lichaam tijdens de slaap. Uw huid vernieuwt zich bijvoorbeeld gedurende de nacht.

slaap_beter_met_dromenwinkel

Wat doet slapen met je hersenen?

Slaap is ook essentieel voor de hersenen. Tijdens het slapen doorloopt u verschillende slaapcycli. Als u aan een slaaponderzoek zou meedoen, zou men aan uw hersenactiviteit kunnen zien in welke fase u zich bevindt. Dit lukt uiteraard alleen wanneer u slaapt. Op een monitor is aan het type en patroon van electrogolven te zien welke slaapfases u doorloopt.

In de REMslaap (Rapid Eye Movement) zijn uw hersenen verrassend actief, bijna alsof u wakker bent. De remslaap wordt afgewisseld met de non-remslaap, waarin u tot diepe rust en ontspanning komt. Alle slaapfasen zijn belangrijk voor uw brein, maar in de diepe slaap rust u pas echt goed uit. Bijzonder is dat de slaap voor een groot deel geregeld wordt door de hersenen. Als de hersenen bepaalde neurotransmitters, zoals adrenaline, niet langer afgeven, krijgt uw lichaam het ‘slaapsignaal’. Het is dan makkelijker om in slaap te vallen.

beter_slapen_met_droomsap

Is slapen goed voor je?

We kunnen er kort over zijn: in principe is slaap goed voor u. U kunt zelfs niet zonder. Waarschijnlijk zult u het al aan uw concentratievermogen merken als u minder dan zes uur heeft geslapen. De meeste mensen slapen dan ook tussen de 6 en 9 uur per nacht. Als u korter slaapt kunt u last krijgen van stemmingswisselingen, concentratieproblemen en van uw algehele functioneren. Langer slapen is ook niet goed. Dat kan u juist extra vermoeid maken. Zorg er daarom voor dat u minimaal 8 tot 9 uur slaapt, maar liever niet langer. Komt u niet altijd aan die uren? Probeer dan af en toe een dutje te doen of overdag uw rust te nemen.

Elke nacht goed slapen

Iedereen heeft weleens een slechte nacht. Misschien lag u wakker of kon u gewoon de slaap niet vatten. Heeft u vaker last van slapeloze nachten? Dan is het slim daar iets aan te doen. U bouwt anders steeds meer vermoeidheid op, waar u in toenemende mate last van kunt krijgen. Probeer de hoeveelheid stress in uw leven te verminderen, beweeg voldoende en ondersteun uw slaap met melatonine of Droomsap. U gebruikt dan natuurlijke middelen die uw slaap kunnen bevorderen.

Beter slapen met Dromenwinkel

Als u moeite heeft met in slaap komen of rustig te slapen, kunnen de producten van Dromenwinkel.nl u helpen. U kunt uw stress verlagen door No Stress druppels te gebruiken. Ook ondersteunt u uw slaap met een van onze natuurlijke producten:

  • DroomSap

Voor kinderen bestaat er DroomSap Kids, met een aangepaste dosering en samenstelling. Bij Dromenwinkel.com vindt u dus altijd een natuurlijke oplossing voor slaapproblemen en stressvolle tijden.

Nieuwsgierig? Ervaar de voordelen van Dromenwinkel en vraag een probeerverpakking aan!

  • Combinatie van honing en kruiden
  • Rustgevend voor lichaam en geest
  • Stimuleert een goede nachtrust
DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken