content_copy Ga naar inhoud

Hoe val je snel in slaap?

De uren strijken voorbij, maar de slaap wil je nog steeds niet vatten... Dat is vervelend, vooral als je de volgende dag belangrijke plannen hebt. Je hebt inmiddels al wel 2.000 schaapjes geteld, maar niks lijkt te werken. Lees snel verder, want wij geven je tips om sneller in slaap te vallen!

Slapeloosheid, waar komt dit vandaan?

Laten we allereerst beginnen bij het probleem: slapeloosheid. Je komt lastig in slaapt, wordt 's nachts wakker of bent vroeg in de ochtend alweer klaarwakker. Slapeloosheid heeft vaak te maken met stress of leefgewoonten. Heb je het druk met je studie of werk? Dan is de kans groot dat je nog ligt te piekeren in bed. Zorg er daarom altijd voor dat je, voordat je gaat slapen, afleiding zoekt. Dit kun je doen in de vorm van sporten, een film kijken of een boek lezen. 

Een verstoord dag-nachtritme kan er voor zorgen dat het moeilijker is om in slaap te vallen. Ben je bijvoorbeeld op vakantie geweest en heb je last van een jetlag? Dan zul je de eerste dagen na terugkomst slechter slapen. Geef dit de tijd en probeer je zo snel mogelijk aan te passen aan het juiste ritme. Des te eerder ben je er vanaf! Ook als je onregelmatige werktijden hebt, kan slapen een uitdaging zijn. 

Slecht slapen door stress

Hoeveel slaap heeft een mens nodig?

Het aantal uur slaap wat wij nodig hebben, hangt af per persoon. Voor de één is 8 uur slaap essentieel, terwijl de ander met 5 uur slaap prima functioneert. Hiervoor geldt: test wat voor jou werkt. Op de lange termijn kan te kort slapen gevolgen hebben op je concentratie, geheugen en vermoeidheid.

Gemiddeld heeft een mens 7 tot 8 uur slaap nodig per nacht. Dit geldt voor 65% van de volwassenen. Recent onderzoek suggereert dat het beter is om 7 uur te slapen dan 8 uur. Meer slaap betekent niet automatisch dat dit beter is. Ken je het gevoel dat je na 10 uur slapen nog steeds moe bent? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk te diep geslapen, de zogenoemde REM-slaap. In deze slaapfase is je brein heel actief, waardoor het veel energie kost. Probeer dus, ook in het weekend, niet té lang te slapen. 

Wekker

Hoe val je snel in slaap? Tips & tricks

Wanneer schaapjes tellen niet werkt, zijn er genoeg andere manieren om ervoor te zorgen dat je sneller in slaapt valt. Wij hebben de 5 belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet:

  1. Zet je schermen uit. Lastig, maar noodzakelijk voor een goede nachtrust. Het blauwe licht in onze tv, laptops en telefoons zorgt ervoor dat het langer duurt voordat we in slaap vallen. 
  2. Zorg voor een donkere kamer. Slapen met licht is lastig. Dit komt doordat ons lichaam minder melatonine aanmaakt als het licht is. Creëer daarom een donkere slaapkamer.
  3. Houd je aan vaste bedtijden. Regelmaat is belangrijk. Dit heeft een mens nodig om goed te kunnen functioneren. Dit geldt ook voor onze nachtrust.
  4. Zorg voor de juiste temperatuur. Geloof het of niet, maar de temperatuur in de slaapkamer is erg bepalend voor je nachtrust. 's Nachts badend in het zweet wakker worden is nooit prettig, maar ook een te koele kamer zorgt voor slaapproblemen. 
  5. Maak gebruik van slaapmedicatieMet de hulp van een slaapmiddel bevorder je de nachtrust en val je sneller in slaap. Het middel zorgt ervoor dat je sloom en rustig wordt, waardoor je makkelijker slaap vat. 

DroomSap is een drankje met een combinatie van natuurzuivere honing, 7 extracten van biologische kruiden en een klein beetje van het antihistaminicum doxylamine. De oorsprong van deze drank komt uit de fytotherapie (=de leer van de geneeskrachtige kruiden). Het drankje zorgt ervoor dat je ontspant en sneller in slaap valt. 

DroomCaps zijn melatonine capsules met kruiden en magnesium. Deze capsultes zijn vooral geschikt als je onregelmatige werktijden hebt of last hebt van een jetlag. 

Lees meer over DroomSap

DroomSap of DroomCaps eens proberen? Vraag een probeerverpakking aan!

  • Combinatie van honing en kruiden
  • Rustgevend voor lichaam en geest
  • Stimuleert een goede nachtrust
Vraag een probeerverpakking aan