Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Hoe val je snel in slaap?

De uren strijken voorbij, maar het in slaap vallen wil maar niet lukken...alweer niet! Dat is vervelend, vooral als u de volgende dag plannen heeft. U hebt inmiddels al wel 2.000 schaapjes geteld, maar niks lijkt te werken. Lees snel verder, want wij geven hieronder tips om sneller in slaap te vallen!

Slapeloosheid, waar komt dit vandaan?

Laten we allereerst beginnen bij het probleem: slapeloosheid. U komt lastig in slaapt, wordt 's nachts wakker of bent veel te vroeg in de ochtend alweer klaarwakker. Slapeloosheid heeft vaak te maken met stress of leefgewoonten. Heeft u het druk met studie of op het werk? Dan is de kans groot dat u nog ligt te piekeren in bed. Zorg er daarom altijd voor dat u, voor het slapen gaan, afleiding zoekt. Dit kunt u doen in de vorm van (niet te intensief) sporten, een film kijken of, beter nog, een boek lezen. 

Een verstoord dag-nachtritme kan er voor zorgen dat het moeilijker is om in slaap te vallen. Bent u bijvoorbeeld op vakantie geweest en heeft u last van een jetlag? Dan zult u de eerste dagen na terugkomst slechter slapen. Geef dit de tijd en probeert u zich zo snel mogelijk aan te passen aan het juiste ritme. Des te eerder bent u er vanaf! Ook als u onregelmatige werktijden hebt, kan slapen een uitdaging zijn. 

Slecht slapen door stress

Hoeveel slaap heeft een mens nodig?

Het aantal uur slaap dat wij nodig hebben, verschilt per persoon. Voor de één is 8 uur slaap essentieel, terwijl de ander met 5 uur slaap prima functioneert. Hiervoor geldt: test wat voor u het beste werkt. Op de lange termijn kan een (chronisch) slaaptekort gevolgen hebben op de concentratie, het geheugen en zal het vermoeidheidsklachten veroorzaken.

Gemiddeld heeft een mens 7 tot 8 uur slaap nodig per nacht. Dit geldt voor 65% van de volwassenen. Recent onderzoek suggereert dat het beter is om 7 uur te slapen dan 8 uur. Meer slaap betekent niet automatisch dat dit beter is. Kent u het gevoel dat u na 10 uur slapen nog steeds moe bent? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk te diep geslapen, dus veel tijd doorgebracht in de zogenoemde REM-slaap. In deze slaapfase is het brein heel actief, wat veel energie kost. Probeer dus, ook in het weekend, niet té lang te slapen. 

Wekker

Hoe val je snel in slaap? Tips & tricks

Wanneer schaapjes tellen niet voldoende werkt, zijn er genoeg andere manieren om ervoor te zorgen dat u sneller in slaapt valt. Wij hebben de 5 belangrijkste tips hieronder op een rijtje gezet:

 1. Zet beeldschermen uit. Lastig, maar noodzakelijk voor een goede nachtrust. Het blauwe licht in onze tv, laptops en telefoons zorgt ervoor dat het langer duurt voordat we in slaap vallen. 
 2. Zorg voor een donkere kamer. Slapen met licht is lastig. Dit komt doordat ons lichaam minder melatonine aanmaakt als het licht is. Creëer daarom een donkere slaapkamer.
 3. Hou vaste bedtijden aan. Regelmaat is belangrijk. Dit heeft een mens nodig om goed te kunnen functioneren. Dit geldt ook voor onze nachtrust.
 4. Zorg voor de juiste temperatuur. Geloof het of niet, maar de temperatuur in de slaapkamer is erg bepalend voor de nachtrust. 's Nachts badend in het zweet wakker worden is nooit prettig, maar ook een te koele kamer zorgt voor slaapproblemen. 
 5. Maak gebruik van slaapmedicatieMet de hulp van een slaapmiddel bevordert u de nachtrust en valt u sneller in slaap. Het middel zorgt ervoor dat u sloom en rustig wordt, waardoor u makkelijker in slaap valt. 

DroomSap is een drankje met een combinatie van natuurzuivere honing, 7 extracten van biologische kruiden en een klein beetje van het antihistaminicum doxylamine. De oorsprong van deze drank komt uit de fytotherapie (=de leer van de geneeskrachtige kruiden). Het drankje zorgt ervoor dat u ontspant en sneller in slaap valt. 

DroomSap eens proberen? Vraag een probeerverpakking aan!

 • Combinatie van honing en kruiden
 • Rustgevend voor lichaam en geest
 • Stimuleert een goede nachtrust
DroomSap probeerverpakking
1,95

Twee sachets om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
 • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
 • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
 • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
 • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken