Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Slecht in slaap komen

Verstoring van de biologische klok

Kunt u al nachten lang slecht in slaap komen? Of zelfs al maanden? Wat de reden ook is, wij begrijpen dat het enorm vervelend is en u op zoek bent naar een oplossing. Het kan goed zijn dat u moeiijk in slaap komt doordat u onregelmatige werktijden heeft. Bijvoorbeeld omdat u in de zorg werkt. Uw slaapritme wisselt dan telkens tussen nacht- en dagdiensten waardoor uw biologische klok verstoort raakt. Het kan ook voorkomen dat u veel moet reizen voor uw werk en daarom last heeft van een jetlag. In dit artikel geven wij informatie over slecht in slaap komen en manieren op wél in slaap te kunnen komen.

De biologische klok, hoe zit dat?

Iedereen heeft een biologische klok. Ook wanneer u slecht in slaap kunt komen. De biologische klok is een soort 24-uurs mechanisme dat aangeeft wanneer u moe bent, wanneer u uitgeslapen bent en wanneer u honger heeft. Deze signalen worden doorgegeven via de hersenen. Om het lichaam goed te kunnen laten functioneren is het belangrijk een terugkerend ritme te hebben, zodat u op dezelfde tijden gaat slapen, eten en wakker wordt. Wanneer u telkens wisselt van ritme, kunnen de hersenen vekeerde signalen doorgeven. Bij onregelmatige werktijden of een jetlag is de biologische klok tijdelijk verstoord. Het duurt dan een aantal dagen voordat de "klok" weer volgens het gebruikelijke ritme functioneert.

De tekst gaat verder onder de foto.

Melatonine regelt slaapritme

Om te kunnen slapen maakt het lichaam een hormoon aan dat uw biologishe klok regelt. Dit hormoon wordt melatonine genoemd. Melatonine is een lichaamseigen stof die ervoor zorgt dat uw lichaam en geest “gereed worden gemaakt” om te slapen. In de avond-uren, wanneer het donker wordt, wordt de aanmaak van melatonine door het lichaam gestimuleerd. Melatonine is een hormoon dat voornamelijk ’s nachts wordt aangemaakt en informatie geeft over de tijd van de dag aan de rest van het lichaam. De aanmaak van melatonine verklaart waarom u na een nachtdienst slecht in slaap kunt komen, omdat de hersenen daglicht assosiëren met wakker worden.

Kijken wat wél mogelijk is

We horen u denken. Wisselen van baan is geen optie om beter te kunnen slapen. Heel begrijpelijk. Daarom is het goed om te kijken naar wat wel mogelijk is. Moeder de natuurlijk biedt namelijk een aantal opties om ervoor te zorgen dat u sneller in slaap valt. Melatonine, rustgevende kruiden en honing zijn ingrediënten die hier positief aan bijdragen. Citroenmelisse, Hop, Kamille, Passiebloem en Valeriaan zijn kruiden die bekend staan om hun rustgevende karakter. Hiermee kunnen ze een jetlag verlichten. Of de hersenen stimuleren om te gaan rusten.

De tekst gaat verder onder de foto.

Slaap beter dankzij Dromenwinkel

Dromenwinkel is er om uw nachtrust te verbeteren. Al jaren zetten we ons in om zoveel mogelijk slaaptekort onder mensen tegen te gaan. We zijn van mening dat iedereen recht heeft op een gezonde nachrust en hier soms een extra steuntje in de rug bij kan gebruiken. Daarom heeft Dromenwinkel een assortiment samengesteld die een nachtrust op een gezonde manier bevorderd. De producten bestaan geheel uit natuurlijke ingedriënten en zijn daarom zonder recept verkijgbaar. Het voordeel hiervan is dat u niet verslaafd kunt raken aan onze producten.

DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken