Ga naar inhoud

Melatonine kopen

Kunt u alleen nog maar dromen van eens een nacht voldoende lang slapen? Dan is het tijd om uw slaaptekort serieus te nemen en op natuurlijke wijze aan te pakken. U kunt melatonine kopen om de natuurlijke aanmaak van het hormoon aan te vullen, waardoor u sneller in slaap valt. Meer weten? Lees hieronder snel verder!

Slapen en melatonine, hoe zit dat?

Om te kunnen slapen maakt het lichaam in de kleine hersenen (de pijnappelklier) een hormoon aan dat uw waak-slaap ritme regelt. Dit hormoon wordt melatonine genoemd. Melatonine is dus een lichaamseigen stof die ervoor zorgt dat uw lichaam en geest “gereed worden gemaakt” om te slapen. In de avonduren, wanneer het donker wordt, wordt de aanmaak van melatonine door het lichaam gestimuleerd. Melatonine is een hormoon dat alleen ’s nachts wordt aangemaakt en mede hierdoor informatie geeft over de tijd van de dag aan de rest van het lichaam.

De invloed van licht op slaap en hersenactiviteit

Ondanks het feit dat bij ieder persoon het aanmaakproces dagelijks plaatsvindt in de hersenen, heeft de ene persoon meer moeite met het aanmaken van melatonine dan de andere. De aanmaak van melatonine kan namelijk beïnvloed worden door externe factoren. Een voorbeeld hiervan is het licht van elektronische apparaten. Licht, met name blauw licht, tijdens de nacht onderdrukt de aanmaak van melatonine. Terwijl geel licht geen invloed heeft op de aanmaak van melatonine.

In een promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen is bekeken wat de gevolgen van deze lichtcondities zijn voor alertheid, slaperigheid en presteren op taken tijdens de nacht. De melatonine aanmaak bleek zo goed als onverstoord in geel licht: het betrof een onderdrukking van 6% vergeleken met de donkere controle tegenover 45% onderdrukking onder volledig wit licht. Ook de huidtemperatuur (DPG) was net zo warm in geel licht als in het donker, terwijl onder wit licht de huidtemperatuur aanzienlijk lager lag. Dus zowel melatonine als huidtemperatuur bleven met behulp van geel licht tijdens de nacht onverstoord. Een hoge huidtemperatuur kan echter gevolgen hebben voor de alertheid. In overeenstemming met eerder onderzoek vonden we namelijk dat er een samenhang is tussen huidtemperatuur en slaperigheid en alertheid. Hoe hoger de huidtemperatuur hoe slaperiger en minder alert iemand zich voelt.

Wat ook kan helpen is een goede ventilatie in de slaapkamer. Even een raampje open, voordat u gaat slapen. Zo creëert u een lage temperatuur in de slaapkamer en kan u fris onder de dekens kruipen om te gaan slapen.

Alles al geprobeerd en niets helpt…

Wanneer u moeite blijft houden met in slaap komen of vaak ’s nachts weer wakker wordt kan melatonine een extra steuntje in de rug bieden. Melatonine is namelijk naast een lichaamseigen stof ook in tablet of capsulevorm verkrijgbaar om de natuurlijke aanmaak van het hormoon aan te vullen. Zo kunt u toch uitgerust beginnen aan uw werkdag, ook wanneer deze onregelmatige werktijden bevat.

Melatonine 3 mg kopen

Melatonine is verkrijgbaar als voedingssupplement zonder recept. U kunt daarom zonder gesprek met een huisarts Melatonine kopen en gebruiken om uw nachtrust te bevorderen. Let wel op de dosering, want een te hoge dosering melatonine heeft invloed op uw biologische klok. Een dosis van 3 milligram melatonine per nacht is een aanbevolen dosering. Er worden ook lagere doseringen verkocht, zoals bijvoorbeeld 0,3 mg, let daar dus goed op want het lijkt erg op elkaar, er zit alleen slechts 10% van de benodigde therapeutische dosis in. Deze lage doseringen werken niet!

Slaap weer beter met melatonine 

Als u een keer melatonine wil proberen kunt u een probeerverpakking DroomCaps bij Dromenwinkel aanvragen. Dromenwinkel verkoopt producten die de natuurlijke slaap van mensen stimuleert, zoals DroomSap en DroomCaps.

DroomCaps zijn cellulosecapsules met elk 3mg melatonine, dat samen met de 5 biologisch geteelde kruidenextracten en 5mg Magnesium kan helpen om sneller in slaap te vallen. Deze capsules zijn klein van formaat en makkelijk in te nemen. Met een probeerverpakking ontvangt u drie capsules, waarmee u 3 nachten kunt ‘proefslapen’.

Nieuwsgierig? Ervaar de voordelen van DroomCaps en vraag een probeerverpakking aan!

  • Combinatie met 5 kruiden
  • Rustgevend voor lichaam en geest
  • Stimuleert een goede nachtrust

Word ook Dromer en ontvang direct 100 droompunten!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en krijg elke maand de beste slaaptips, exclusieve aanbiedingen en nieuwtjes. Meld u af wanneer u wilt.