Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Overgangsklachten op de werkvloer

Onderstaande blog is gebaseerd op dit artikel van de NOS.

De overgang is voor vrouwen vaak een periode die niet zonder klachten voorbijgaat. De overgang duurt een aantal jaren en is niet een plotseling moment. De overgang duurt gemiddeld 2-10 jaar. Tijdens de overgang kunnen er verschillende klachten optreden zoals:

  • Opvliegers
  • Stemmingswisselingen
  • Hoofdpijn
  • Paniekaanvallen
  • Osteoporose

Overgangsklachten

Overgangsklachten hebben invloed op het dagelijkse leven, zowel thuis als op het werk. Vrouwen geven aan minder goed te functioneren en ondervinden ongemakkelijke situaties tijdens het werken. Dit blijkt uit een vervolgonderzoek op de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, uitgevoerd door het CBS en TNO. Meer dan de helft van de werknemers in de overgang heeft wel eens ervaren dat deze periode invloed heeft gehad op de werkzaamheden.

Het onderzoek van het CBS en TNO is uitgevoerd in het vierde kwartaal van 2021. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 4500 vrouwelijke werknemers met de leeftijd van 40 tot 75 jaar. Van deze 4500 vrouwelijke werknemers hadden meer dan 700 vrouwen overgangsklachten.

Burn-outklachten onder vrouwen in de overgang

Eén van de klachten die het meest wordt ervaren op de werkvloer door vrouwen zijn burn-outklachten. Deze klachten komen vaker voor bij vrouwelijke werknemers tussen de 40-60 jaar in de overgang dan bij hun leeftijdsgenoten die niet in de overgang zitten. Niet alle vrouwen in de overgang ervaren hinder op de werkvloer. 20% van de vrouwen geeft aan helemaal geen klachten te ervaren en 25% van de vrouwen geeft aan wel klachten te ervaren maar hier geen hinder van te ondervinden.

Taboe op overgangsklachten

Overgangsklachten zijn klachten die niet te voorkomen zijn. Echter hebben werknemers behoefte aan meer ondersteuning en meer begrip. 57% geeft aan meer begrip te willen ontvangen van haar leidinggevende. Daarnaast zou 15% procent van de vrouwen die regelmatig klachten ervaren meer steun van een bedrijfsarts willen.

Het is belangrijk om overgangsklachten bespreekbaar te maken met collega’s, dit wordt ook door twee derde van de werknemers gedaan. Vrouwen die regelmatig klachten ervaren bespreken dit het meest. Er is ook een klein deel (6%) die er niet over praat maar er wel behoefte aan heeft.

Dromenwinkel LipoMag+
Ervaar je zelf overgangsklachten en/of vermoeidheid? Probeer dan eens Dromenwinkel LipoMag+. Dromenwinkel LipoMag+ is een uniek samengesteld liposomaal mineralencomplex met de hoogwaardige mineralen magnesium, zink, selenium, chroom en het semi-essentiële aminozuur taurine.

Dromenwinkel LipoMag+ helpt vermoeidheid en overgangsklachten te verminderen, versterkt de botten en spieren en ondersteunt de functies van het brein en het zenuwstelsel.

lipomag_magnesium_overgangsklachten
LipoMag+ 250ml
31,95
Helpt bij vermoeidheid en een magnesiumtekort.
Bekijk product

Meer inspiratie

Maak van uw slaapkamer geen werkkamer
Bent u ’s avonds nog mailtjes aan het beantwoorden met uw laptop op schoot in bed? Dan bent u lang niet de enige. Maar wist u dat dit helemaal geen goed idee is? Lees hier waarom!
Het slopende effect van insomnia
Het slopende effect van insomnia: hoe het uw dagelijks leven beïnvloedt

Last van slapeloosheid? Ontdek alles over insomnia, van de oorzaken tot de beste behandelingen. 

Hoe kunt u het beste omgaan met druk op de werkvloer?
Heeft u een drukke planning op het werk? De laatste tijd is het vaak ongekend druk op werk. Hoe gaat u hiermee om? Wij geven u 4 tips.
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken