Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Tips om beter te kunnen slapen

Kunt u wel een zorgeloze nachtrust gebruiken? Dan helpen we u graag met een aantal tips om meer resultaat uit uw slaap te halen. Zo wordt u uitgerust wakker en kunt u de nieuwe dag vol energie beginnen. Het is goed om van tevoren te kijken naar uw klachten en deze serieus te nemen. Zo kunt u kijken welke tip het meest geschikt is en voor u zou kunnen werken. Onderstaande tips raden wij enorm aan! Hierin adviseren wij u vooral om naar uzelf te luisteren en vooraf goed in te lezen.

Zorg voor een vast slaapritme

Van ritme wordt ieder mens gelukkig. Het is goed voor uw gezondheid en geven u structuur. Door op vaste tijden te gaan slapen kost het minder energie om uw lichaam te laten aanpassen aan de verschillende slaaptijden. Hiermee bevordert u, uw nachtrust. U last vaste tijden in om naar bed te gaan en wakker te worden. Zo gaat u bijvoorbeeld om 22:00 uur slapen en zet u, uw wakker om 07:00 uur. Met dit ritme wordt elke nacht voldoende geslapen en bent u minder moe wanneer u opstaat en heeft u de dag door genoeg energie.

De tekst gaat verder onder de foto.

Vermijd snacks na het eten

Hoe verleidelijk het ook is om na het eten nog even iets te snacken, hoe funest dit is voor uw slaapritme. Vooral snacks met suiker kunt u echt beter gedag zeggen. Door de hoeveelheid suiker en vet wordt uw brein geactiveerd en u minder slaperig worden. Bij een grote maaltijd duurt het daarentegen langer voordat deze verteerd is en je lichaam nog hard hiervoor aan het werken is. Uw lichaam komt hierdoor niet in de ruststand. Mocht het niet lukken om van de snacks af te blijven, dan kun u het beste iets warms nemen dat ligt op de maag valt én gezond is.

Gezonde voeding

Wat je gedurende de dag eet, heeft invloed op de kwaliteit van je slaap. Onze biologische klok reguleert verschillende processen in ons lichaam, waaronder ons hongergevoel en lichaamstemperatuur. Een regelmatig eetpatroon draagt bij aan een gezonde biologische klok, waardoor ons lichaam weet wanneer het avond is en we behoefte hebben om te gaan slapen.

Ontspan overdag

De kwaliteit van uw slaap wordt beïnvloed door uw gedrag gedurende de dag. Het is essentieel om gedurende de dag spanning af te bouwen. Als u dit niet doet, hoopt de spanning zich gedurende de dag op en neemt u deze spanning ook mee naar bed, wat niet bevorderlijk is voor uw slaapkwaliteit. Wij raden daarom aan om voldoende rust te nemen en pauzes in te lassen gedurende de dag, bijvoorbeeld door een wandeling te maken of te mediteren.

Draag comfortabele loszittende kleding

Tijdens een nachtrust kan het voorkomen dat u zich beweegt om uzelf om te draaien naar een andere zij. Dit zogenaamde “woelen” gebeurt vaak onbewust. Toch kan het voorkomen dat u hier wakker van wordt. De reden is vaak een lichte slaap of te strakke kleding. Voor dit laatste geldt dat u een beknellend gevoel kan ervaren waardoor u wakker wordt. Wij raden u daarom aan om zoveel mogelijk losse kleding te dragen of een wijde pyjama.

De tekst gaat verder onder de foto.

Vermijd fel licht

Nog even door uw tijdlijn op Facebook scrollen, een laatste appje versturen of uw programma op televisie afkijken. Allemaal prikkels die ervoor zorgen dat uw hersenen voor het slapen gaan worden geactiveerd. Dit komt door het zogenoemde blauwe licht. Dit licht komt overeen met daglicht waardoor de hersenen het idee krijgen dat ze weer “aan” moeten en aan een nieuwe dag beginnen. Elektronische apparaten werken daarom de nachtrust tegen en vertragen het inslapen. Om beter te kunnen slapen, kunt u het beste 0,5 tot 1,5 uur voordat u gaat slapen elektronische apparaten vermijden.

Ventileer voldoende

Het is belangrijk om de slaapkamer dagelijks te ventileren. Door 10 minuten per dag het raam te openen en alles door te luchten, slaapt u beter. Frisse lucht is goed voor uw gezondheid, daarom wordt aangeraden om de slaapkamer te voorzien van frisse lucht. Tijdens het slapen transpireert u en vult de ruimte zich met lucht. Vergelijk het met een bus die beslaat bij de ramen. Wanneer de lucht, de ruimte niet kan verlaten vormen de bacteriën zich. Voorkom dit door de slaapkamertemperatuur laag te houden en te ventileren. 17 graden is de meest ideale temperatuur.

Drink cafeïnevrij

Cafeïne werkt snel om meer energie te krijgen en geconcentreerder te kunnen werker. U kunt zich wel voorstellen dat dit niet bevorderlijk is voor uw nachtrust. In afwachting van de nachtrust is het juist van belang dat uw lichaam rust neemt en zich "klaarmaakt" voor de nacht. Cafeïne draagt daar niet aan bij. Producten als koffie, cola en chocola bevatten cafeïne. Sla daarom het kopje koffie over en drink ontspannende kruidenthee. Kruidenthee is geheel cafeïnevrij waardoor het drinken ervan een rustgevend effect heeft op uw nachtrust. De volgende theekruiden kenmerken zich als rustgevend waardoor u beter kunt slapen: ☘️ kamille, ☘️ munt, ☘️ lavendel en ☘️ valeriaan.

Gebruik de slaapkamer niet als werk-, studie- of tv-kamer

Een slaapkamer heet niet voor niets een slaapkamer. Daar wordt geslapen. Goed om dat ook aan te houden en de ruimte niet voor anderen activiteiten in te richten. Dit lijdt af en zorgt dat u toch wordt verleid om andere dingen te doen. Zoals een film kijken, uw laatste mail af te maken of een laatste opdracht af te ronden. Uw hersenen worden hiermee enorm geactiveerd waardoor er van slaap het komende uur zeker geen sprake zal zijn. Leer uzelf daarom aan om vanaf het moment dat u in de slaapkamer komt, u in een ruststand gaat en zo min mogelijk activiteit uitvoert.

Probeer DroomSap

Voorkomen is beter dan genezen. Dat is waar wij in geloven bij Dromenwinkel. Maar mochten bovenstaande tips echt niet werken, dan helpen wij je graag op een andere manier. Weliswaar volgens Moeder de Natuur, maar wél veilig en effectief. Dromenwinkel is namelijk al jaren bekend met slaaptekort en ontwikkelt speciaal voor mensen die kampen met slaapproblemen als niet in slaap kunnen vallen of doorslapen, een aantal producten waarmee de nachtrust wordt bevorderd.

In onze webshop, kunt u kennis maken met DroomSap. DroomSap is een drankje op basis van honing en organische kruiden wat dient als slaapdrankje of slaappillen om een goede nachtrust door te maken. U kunt zelf ervaren wat DroomSap voor effect heeft op uw nachtrust door een probeerverpakking te aan te vragen. Deze kost slechts € 1,95.

DroomSap probeerverpakking
1,95

Twee sachets om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
“Op droomsap gewezen door dokter na veel slapeloze nachten waarbij ong niks hielp. Droomsap hielp mij weer in normaal slaap ritme te komen. Het is geen verdoving, als ik me zorgen maak oid lig ik s nachts nog steeds wakker. Maar het is veel minder dan vóór de droomsap!”

Maria, 17-03-2020

Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken