Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Maak van uw slaapkamer geen werkkamer

Slaap, het is zonder twijfel één van onze basisbehoeften. Slapen is ontzettend belangrijk voor onze algehele gezondheid en dagelijks functioneren. Gaat u voor zichzelf, maar eens na hoe u zich voelt wanneer u slecht heeft geslapen. U kunt zich minder goed concentreren, maakt meer fouten op het werk en voelt zich simpelweg niet fit. Een goede nachtrust is niet alleen belangrijk voor uw gezondheid, maar ook voor uw productiviteit op kantoor de volgende dag. Slaaptekort kan namelijk een groot gat in de productiviteit slaan. Bent u ’s avonds nog mailtjes aan het beantwoorden met uw laptop op schoot in bed? Dan bent u lang niet de enige. Maar wist u dat dit helemaal geen goed idee is?

Werken in de slaapkamer

U bent dus zeker niet de enige die werk gerelateerde zaken meeneemt naar de slaapkamer. Maar waarom doen we dit eigenlijk? Dit kan uiteenlopende oorzaken hebben. Zo komt het vaak voor dat men het gevoel heeft dat bepaalde zaken nog aandacht vereisen en dit niet kan wachten tot de volgende dag. Dit is u vast ook wel eens overkomen. Het is dan eenvoudig om de laptop erbij te pakken en vanuit bed zaken te regelen. Daarnaast heeft niet iedereen een aparte ruimte in huis beschikbaar om in rust te kunnen werken. Zeker wanneer uw kinderen nog thuis wonen, is er niet in alle gevallen een extra kamer over om tot werkkamer om te toveren. In dat geval voelt u zich genoodzaakt om in uw slaapkamer te werken.

De negatieve impact van werken in uw slaapkamer

Werken in dezelfde ruimte waar u tot rust komt heeft negatieve gevolgen voor uw nachtrust. Zeker wanneer u het al lastig vindt om werk en privé gescheiden te houden, is het geen goed idee om in uw slaapkamer te werken. U zult merken dat het lastiger wordt om compleet te kunnen relaxen in uw slaapkamer. Het gevolg? U zult meer moeite hebben om in slaap te komen. Naast een dreigend slaaptekort, heeft ook uw productiviteit eronder te lijden. Wanneer u werkt in uw slaapkamer, raakt uw lichaam in de war, omdat het denkt dat dit een plek is om uit te rusten. Hierdoor neemt uw productiviteit drastisch af.

Beter slapen = beter werken

Beter slapen staat gelijk aan beter werken. En dus is het van belang om werk en slaap gescheiden te houden. Hoe verleidelijk het ook is om vanuit bed te werken, doe het niet. Een bed is niet bepaald ergonomisch en u zult dan ook last krijgen van uw nek, schouders en rug. Bovendien moet uw bed écht alleen een plek zijn waar u slaapt en tot rust komt. Zorg voor een goede nachtrust. Dit doet u bijvoorbeeld door u aan een regulier slaapschema te houden, óók in de weekenden. Het is het beste om iedere dag op hetzelfde tijdstip te gaan slapen en op te staan. Vermijd daarnaast het uitvoeren van werk en het gebruik van social media wanneer u in bed ligt.

DroomSap om uw nachtrust te bevorderen

Heeft u moeite met in slaap komen? Laat Moeder Natuur u dan een handje helpen met natuurlijke slaapmiddelen zoals DroomSap. DroomSap is een mix van biologisch geteelde kruiden, honing en een klein beetje van het antihistaminicum doxylamine. Het bevat 7 kruiden welke bekend staan om hun rustgevende effecten: haver, hop, maretak, meidoorn, paardenkastanje, passiflora en slaapmutsje. DroomSap stimuleert het proces van in slaap vallen en bevordert de kwaliteit van uw nachtrust. 

DroomSap is natuurlijk en veilig in gebruik. Nemen uw slaapproblemen na enige tijd af? Dan kunt u de inname stapsgewijs verminderen, zodat u uw eigen dag-en-nachtritme kunt terugwinnen.

Verander uw slaapkamer niet in uw werkkamer

Een goede nachtrust is van groot belang voor onze gezondheid en ons dagelijks functioneren. Toch kampen veel mensen met slaapproblemen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waaronder het niet gescheiden houden van werk en ontspanning. Werkt u regelmatig vanuit het comfort van uw bed? Dan is de kans groot dat u slecht slaapt. Herstel uw verstoorde dag-nachtritme door een regulier slaapschema aan te houden, niet in uw slaapkamer te werken én met behulp van natuurlijke slaapmiddelen zoals DroomSap.

DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachets om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product

Meer inspiratie

Medicijngebruik en slaapmiddelen tegen slapeloosheid
Kent u dat? Het lukt maar niet om in slaap te vallen. Gebeurt dit meermaals per week? Dan kan het zijn dat u last heeft van slapeloosheid. Lees meer!
Hoe werkt uw slaapcyclus? Lees meer over de werking van de slaapcyclus
Hoe werkt uw slaapcyclus precies? Vier fasen die u per nacht meerdere malen doorloopt. Problemen met slapen? Lees deze tips!
Fyto-estrogenen uit Hop en borstkanker, hoe zit dat?

De claim dat plantaardige oestrogenen borstkanker kunnen voorkomen of remmen is oud. Na vele onderzoeken blijken fyto-oestrogenen inderdaad in het menselijk lichaam een oestrogene werking hebben. Lees hier meer!

 

Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken