Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Slecht slapen aanpakken

Slecht slapen is vervelend. U ligt nachten wakker en dit heeft vaak consequenties gedurende de dag. Een lage weerstand, vermoeidheid en concentratieproblemen zijn hier voorbeelden van. Toch geeft bijna een kwart van de Nederlanders aan dat zij slecht slapen. Dit komt neer op bijna 3 miljoen Nederlanders. 

Heeft u last van slaapproblemen, komt u moeilijk in slaap of wordt u 's nachts vaak wakker? Wij bespreken de meest voorkomende oorzaken en de beste manieren om uw slaap te verbeteren.

Slecht slapen: wat zijn de oorzaken? 

De meest voorkomende oorzaken van slecht slapen zijn stress, leefgewoonten en ongunstige slaapomstandigheden. Dit zijn allemaal zaken die beïnvloedbaar zijn. 

Probeer stress zo veel mogelijk te voorkomen. Als u gespannen bent, heeft dit een negatief effect op uw slaap. Dit zorgt ervoor dat u lichter slaapt of meer wakker ligt. Heeft u last van stress? Probeer dan te kalmeren door rustig een boek te lezen of te mediteren

Slechte leefgewoonten kunnen ervoor zorgen dat uw nachtrust niet optimaal is. Roken en koffie drinken zijn boosdoeners en zorgen voor een extra wakker gevoel. Te veel suiker of te vet eten zorgt ervoor dat u moeilijker in slaap valt. Onder leefgewoonten vallen ook onregelmatige bedtijden. Probeer zo veel mogelijk een vaste tijd aan te houden waarop u naar bed gaat. Zo kan uw lichaam hier aan wennen en is het makkelijker om de slaap te vatten.

De slaapomstandigheden zijn bepalend voor de nachtrust. Als uw kamer te licht is, maakt uw lichaam minder melatonine aan, waardoor u minder goed slaapt. Dit kunt u voorkomen door de slaapkamer te verduisteren. Ook omgevingsgeluiden kunnen u wakker houden. Woont u aan een drukke straat? Probeer dan eens met oordopjes te slapen. Uiteraard is het belangrijk om een matras en hoofdkussen te kiezen die bij uw lichaam past. U wilt natuurlijk niet met rug- of nekklachten wakker worden!

Slecht slapen

Slecht slapen bij volle maan, hoe komt dat?

Het werd lange tijd gezien als een fabel: slechter slapen als het volle maan is. Toch blijkt uit onderzoek dat er opvallende veranderingen in het slaapgedrag van mensen te zien zijn rond volle maan. Dit werd onderzocht door de Universiteit van Basel. Rond volle maan duurde het bij de proefpersonen van het onderzoek gemiddeld 5 minuten langer voordat zij in slaap vielen. Dit werd verklaard door een lagere waarde melatonine. 

Hoewel het onderzoek te kleinschalig was om harde conclusies te trekken, toont het wel aan dat u niet de enige bent die last heeft van een verstoorde nachtrust tijdens volle maan. Maar wat kunt u hier aan doen? 

Slecht slapen bij volle maan

Slecht slapen: tips voor een betere nachtrust

Vermoeid wakker worden is vervelend. Daarom denken wij graag met u mee om uw nachtrust te verbeteren. Zoals eerder genoemd spelen stress, leefgewoonten en slaapomstandigheden een rol. Probeer hier zo veel mogelijk op in te spelen om ongemak te voorkomen. Slaapt u nog steeds slecht? 

Slecht slapen kan verholpen worden door slaapmedicatie. Dit is een middel dat u sloom en rustig maakt, waardoor in slaap vallen makkelijker kan gaan. Naast medicijnen kan Moeder Natuur ook helpen om de nachtrust te verbeteren. Dromenwinkel maakt gebruikt van organische kruiden, honing of lichaamseigen stoffen als melatonine.

Dromenwinkel heeft deze unieke ingrediënten gecombineerd tot producten waarmee u lekker kunt slapen en vitaal wakker wordt:

  • DroomSap is op basis van natuurzuivere honing, 7 biologische kruiden en een lage dosis doxylamine. Het kan u helpen gemakkelijker in slaap te laten vallen en de hele nacht ononderbroken door te slapen.

DroomSap eens proberen? Vraag een probeerverpakking aan!

  • Combinatie van honing en kruiden
  • Rustgevend voor lichaam en geest
  • Stimuleert een goede nachtrust
DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachets om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken