Ga naar inhoud
0

Welke soorten slaapmiddelen zijn er?

Heeft u last van vermoeidheid? Dat kan komen door slaaptekort of slapeloosheid. Slaap is één van de basisbehoeftes. Vermoeidheid staat vaak in verband met een slechte nachtrust. Veel mensen hebben moeite met in slaap vallen of doorslapen. Slaaptekort kan hier een gevolg van zijn. Dit brengt vervelende gevolgen met zich mee. Sommige mensen krijgen last van hoofdpijn, somberheid, duizeligheid, verminderde interesse, geheugenverlies en/of verminderde ademhaling. Er zijn verschillende slaapmiddelen die het in slaap vallen of langer doorslapen mogelijk maken. Welke soorten slaapmiddelen er allemaal zijn? Dat leest u hier.

Slaapmiddelen  

Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen natuurlijke en chemische slaapmiddelen. De tweede soort slaapmiddelen is verkrijgbaar op recept van een arts. Deze slaapmiddelen helpen tijdelijk om in te slapen of met door te slapen. Slaapmiddelen remmen het zenuwstelsel af waardoor het lichaam sloom en slaperig wordt. Daarnaast heeft het een kalmerend effect. Hierdoor voelt u zich rustiger en minder angstig. Het zorgt ervoor dat de spieren zich verslappen.

Op recept 

Er bestaan veel verschillende soorten slaapmiddelen. De meest gebruikte zijn benzodiazepinen. De werking van meeste slaapmiddelen op recept is van korte duur. Voorbeelden hiervan zijn temazepam, zolpidem en zopiclon. Andere slaapmiddelen werken langer en helpen om door te slapen. Denk aan diazepam, lorazepam en oxazepam. Wat een nadelig effect van deze middelen is dat ze na verloop van tijd niet meer werken. Om deze reden is het belangrijk u slaapmiddelen niet langer dan twee weken gebruikt. Bij een langer gebruik, wordt het stoppen lastiger. Hierbij kunnen ontwenningsverschijnselen optreden. 

Natuurlijke slaapmiddelen 

Voordat u bovengenoemde slaapmiddelen gaat gebruiken, kunt u natuurlijke ingrediënten overwegen. Moeder Natuur kan bevorderend zijn voor het beter doorslapen of in slaap vallen. Er zijn meerdere natuurlijke rustgevers die een positief effect hebben op uw nachtrust. 

DroomSap 

DroomSap stimuleert de slaap op basis van kruiden. Het bestaat uit een combinatie van zeven biologische geteelde kruiden. Waaronder bijenhoning en een lage dosering van doxylamine. Deze stoffen kunnen rustgevend werken op het lichaam en de geest. U slaapt weer heerlijk en wordt ook nog eens vitaal wakker. 

Droomsap 300ml
DroomSap 300ml
41,95

Handige fles voor de regelmatige DroomSap gebruiker. 

Bekijk product

DroomCaps  

Een bekendere stof is melatonine. Onze DroomCaps bevatten een unieke combinatie van Melatonine en vijf rustgevende biologisch geteelde kruiden. Waaronder magnesium en GABA. Die combinatie zorgt voor een optimaal resultaat. DroomCaps helpen voornamelijk bij het sneller in slaapvallen. De capsules zijn gemakkelijk in te nemen. Ze helpen bijvoorbeeld ook bij het de effecten van een jetlag. De capsules zijn gemaakt van cellulose en waardoor ze ook geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten. Daarnaast zijn ze glutenbrij en bevatten ze geen lactose. Na het openen kunt u ze het best bewaren in de koelkast. 

DroomCaps
19,95
DroomCaps bevatten een unieke combinatie van Melatonine, 5 verschillende rustgevende biologische kruiden, Magnesium en GABA die samen zorgen voor een optimaal resultaat.
Bekijk product

Er bestaan diverse slaapmiddelen. Slaapmiddelen die u op recept verkrijgt kunt u voor een kortere periode gebruiken. Bij langer gebruik wordt het stoppen lastiger. U kunt altijd natuurlijke slaapmiddelen en de producten van Dromenwinkel, bijvoorbeeld DroomSap en Droomcaps overwegen.

Dromenwinkel heeft meer producten die de nachtrust kunnen bevorderen. Het is mogelijk om van de diverse producten een probeerverpakking aan te vragen. Heeft u vragen? Lees dan onze antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Vraag een probeerverpakking aan

Word ook Dromer en ontvang direct 100 droompunten!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en krijg elke maand de beste slaaptips, exclusieve aanbiedingen en nieuwtjes. Meld u af wanneer u wilt.