Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Niet doorslapen

Doorslaapproblemen 

Bent u meerdere keren in de nacht voor een langer tijdsbestek wakker? Dan heeft u wellicht last van doorslaapproblemen. Dit komt bij veel mensen regelmatig voor. Als u te kampen heeft met doorslaapproblemen, wordt u midden in de nacht wakker en lukt het vervolgens niet om verder te slapen. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn, er kunnen momenten zijn in uw leven, waarin het doorslaapprobleem juist afneemt. Hier leest u alles over doorslaapproblemen en wat u eraan kunt doen.

Ontstaan van doorslaapproblemen 

Doorslaapproblemen kunnen heel storend zijn. Deze problemen kunnen samengaan met inslaapproblemen, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn genoeg mensen die heel goed kunnen inslapen, maar wel moeite hebben met doorslapen. Vaak ontstaan doorslaapproblemen onopgemerkt. 

Over het algemeen kunnen deze problemen ontstaan door:

 • Stress
 • Piekeren en zorgen maken
 • Vaak moeten plassen
 • Wisselend slaapritme
 • Omgevingsgeluiden
 • Temperatuur (te warm of te koud)
 • Jonge kinderen 
 • Uw slaappartner die snurkt
 • Dromen 

Het slopende effect van insomnia

Wat zijn de symptomen van doorslaapproblemen? 

Misschien vraagt u zich af: “Wat zijn de gevolgen van doorslaapproblemen?” Of: “Hoe kan ik signaleren dat ik last heb van doorslaapproblemen?” Om deze reden zetten wij een aantal gevolgen van slecht doorslapen voor u op een rij: 

 • Prikkelbaar 
 • Vermoeid
 • Verminderde concentratie 
 • Negatieve gedachtes 
 • Lusteloos en nergens zin in 

Hoe kan het dat u slecht slaapt? 

Niet doorslapen vormt een steeds groter probleem als u er te veel op gaat letten. Misschien gaat u juist heel erg uw best om in slaap te vallen. Probeer hier juist niet te veel aan te denken. Laat deze gedachte los en focus op dat waar u wel invloed op heeft. Hieronder bespreken we meest voorkomende oorzaak van doorslaapproblemen.

De invloed van stress

Heel vaak speelt stress een grote rol bij doorslaapproblemen. Dit heeft een grote invloed op uw nachtrust en op hoe diep u slaapt. Waardoor komt het dat stress hier invloed op heeft? Dat zit als volgt: als u in de ochtend ontwaakt, wordt u alerter. Dit wordt veroorzaakt door het hormoon: cortisol. Dit is nodig om u een goede, actieve start van de dag te geven. Normaal neemt de hoeveelheid cortisol in de loop van de dag af. In de avond moet de hoeveelheid namelijk zoveel zijn gedaald, dat u weer lekker kunt slapen totdat de wekker gaat. Bij mensen met veel stress aan hun hoofd, wordt de hele dag door te veel cortisol aangemaakt. Hierdoor hebben zij ‘s avonds een overschot. Als gevolg hiervan krijgen zij last van doorslaapproblemen. 

Wat te doen als u slecht slaapt? 

Wat kunt u doen om beter te slapen? U heeft immers een goed dag-en-nachtritme nodig om overdag energiek te zijn. De eerste stap richting een oplossing is het achterhalen van de oorzaak. Alleen op die manier kunt u het effectief oplossen. Het zou kunnen helpen dat u een slaapdagboek bijhoudt. 

Praktische tips
Zorg dat u niet te lang slaapt, voorkom dat u meer dan 9 uur in uw bed blijft liggen. Bouw de dag rustig af. Doe dat door 1 of 2 uur voor het slapen, geestelijke en lichamelijk inspanning te vermijden. Heeft u een drukke dag? Neem dan minimaal drie keer een pauze van 5 tot 15 minuten. Ligt u in de nacht langer dan 15 minuten wakker? Sta op en ga wat anders doen. Misschien wel het belangrijkst: kijk ’s nachts niet op de klok! Zet de wekker desnoods ergens anders neer. Hierdoor blijft u steeds maar bezig met het feit dat u niet kunt slapen

Rustgevers

Zorg ervoor dat u minder stress hebt overdag. Bouw het op in kleine stapjes: doe bijvoorbeeld regelmatig iets waardoor de stress vermindert. Door te beginnen met elke dag iets te doen waardoor u ontspant. Denk bijvoorbeeld aan rustig de krant lezen of aan het maken van een ochtendwandeling. Heeft deze tips al vaker in de praktijk uitgevoerd, maar zonder succes? Dan zijn onze rustgevende producten zoals DroomSap iets voor u.

Natuurlijke rustgevers 
DroomSap is op basis van honing en biologisch geteelde kruiden. Het is een combinatie van 7 biologische geteelde kruiden, natuurzuivere bijenhoning en een lage dosering van doxylamine. 

No-Stress 

Daarnaast biedt No Stress een uitkomst als het om ontstressen gaat. No-Stress zijn natuurlijke rustgevende druppels. Het is gemaakt van natuurlijke ahornsiroop met 8 rustgevende kruiden. Dit product kunt u incidenteel of gedurende langere periodes van stress gebruiken. Het bevat de volgende ingrediënten: ahornsiroop, gele maskerbloem, haver, meidoorn, kerspruim, olijf, paardenkastanje, passiebloem, zilverlinde. 

Heeft u vragen? Bekijk dan onze site. Hier vindt u alles over onze producten, spaarsysteem, levertijden en bezorging. Staat u vraag hier niet bij? Neem contact met ons op.

No-Stress met nieuw, verbeterd recept
16,95

Dromenwinkel No-Stress is een uniek 100% natuurlijk product gemaakt met een basis van plantaardige biologische Madal Bal Ahornsiroop en tincturen van 10 medicinale biologisch geteelde kruiden. 

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
 • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
 • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
 • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
 • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken