Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

De rol van magnesium bij botten en spieren

Magnesium speelt een sleutelrol in het versterken van botten en spieren. Vooral voor mensen die veel sporten is het nuttig om extra magnesium binnen te krijgen naast magnesium uit voeding. Er wordt veel van je spieren gevraagd tijdens het sporten, daarom doe je er goed aan om je spieren te verzorgen en onderhouden met magnesium.

Naast de rol voor je spieren, speelt magnesium een belangrijke functie in de energiestofwisseling, de botopbouw en de aanmaak van hormonen. Om deze reden kan het bijdragen aan de vermindering van klachten zoals vermoeidheid, spierpijn, stemmingswisselingen, slapeloosheid en lusteloosheid. Daarnaast werkt magnesium ook preventief bij de ondersteuning van functies in het brein. 

Relatie tussen magnesium en pijn in de botten en spieren

Zowel magnesium als calcium zijn belangrijk voor het goed functioneren van uw spieren. Magnesium helpt bij het reguleren van spiercontracties en –ontspanning door als een natuurlijke calciumblokker te werken. Magnesium helpt hierbij bij het verplaatsen van calcium uit de spieren, hierdoor kunnen de spieren ontspannen. Een tekort aan magnesium kan leiden tot spierkrampen, spierpijn en spierspanning.  

Magnesium speelt niet alleen een belangrijke rol bij de spieren, maar ook bij de gezondheid van botten. Een tekort aan magnesium kan een negatieve invloed hebben op de botdichtheid en kan bijdragen aan aandoeningen zoals osteoporose.

Ook ondersteunt magnesium de functie van het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel is betrokken bij de signalering van pijn. Een tekort aan magnesium kan het zenuwstelsel overactief maken, wat kan leiden tot verhoogde pijn en spierkrampen.  

Vitamine D voor de botten en spieren

Vitamine D speelt een belangrijke rol in het lichaam voor de gezondheid van spieren en botten. Vitamine D draagt op meerdere manier bij aan uw gezondheid.

Calciumopname 

Vitamine D zorgt voor een versnelling van de opname van calcium in het lichaam. Een tekort kan leiden tot een verminderde calciumopname, wat weer kan resulteren in botverlies of osteoporose op de lange termijn. Daarnaast is vitamine D ook goed voor de spieren, het helpt de spieren sterk houden.  

Spierfunctie 

Vitamine D ondersteunt de spierfunctie. Het draagt bij aan een goede spiercoördinatie, kracht, en helpt spierzwakte en -pijn te verminderen.

Immuunsysteem 

Bovendien heeft vitamine D ook een positieve invloed op het immuunsysteem en kan het helpen bij het beschermen tegen bepaalde ziekten en aandoeningen.

Bent u een fanatieke sporter en wilt u meer weten over het belang van magnesium tijdens het sporten? Lees ons artikel over het belang van magnesium tijdens het sporten 

lipomag_magnesium_overgangsklachten
LipoMag+ 250ml
31,95
Helpt bij vermoeidheid en een magnesiumtekort.
Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken