Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Het belang van magnesium bij sporten

Magnesium is één van de belangrijkste mineralen in het menselijk lichaam, magnesium is betrokken bij de biologische processen. Het mineraal komt onder andere voor in bladgroenten, noten, zaden, volkorenproducten en meerdere vissoorten.  Het speelt een rol bij de werking van spieren en zenuwen, botten en tanden en het ondersteunt de elektrolytenbalans.  

Het binnenkrijgen van de juiste hoeveelheid magnesium is belangrijk. Een tekort aan magnesium kan leiden tot verschillende gezondheidsklachten, zoals vermoeidheid, spierkrampen en hartritmestoornissen.  

Spierpijn na het sporten

Tijdens het sporten vraag je veel van je lichaam en verbruik je meer magnesium dan in het dagelijks leven. Magnesium is een essentieel mineraal dat in bijna elke cel van ons lichaam aanwezig is. Het speelt een cruciale rol in honderden lichaamsprocessen. Veel sporters ondervinden tijdens- en na het sporten last van spierpijn of stijve spieren. En magnesium kan hierbij helpen en de klachten verlichten.  

Van energieproductie tot spierontspanning, magnesium heeft meerdere functies in ons lichaam. Herkent u het gevoel dat je lichaam ‘leeg’ is? Magnesium zorgt ervoor dat uw lichaam zich weer oplaadt. Magnesium is als de benzine voor onze cellen, waardoor we energie kunnen produceren en kunnen blijven bewegen. U kunt op verschillende manieren magnesium binnenkrijgen. Spinazie, noten, zaden, en zelfs pure chocolade zijn uitstekende bronnen van magnesium 

Belang van magnesium bij sport

Hoeveel magnesium per dag als sporter? 

Laten we vooropstellen dat de hoeveelheid magnesium dag per voor iedereen verschillend is, afhankelijk van de levensstijl. Echter, voor mannen is dit gemiddeld ongeveer zo’n 300 – 400 mg per dag, en voor vrouwen ligt dat wat lager, rond de 250 tot 300 mg per dag.  

Als sporter heb je meer magnesium nodig dan wanneer je niet sport. De hoeveelheid magnesium is natuurlijk afhankelijk van de mate waarin je sport. Gemiddeld kan je rekening houden met 10 tot 20 procent meer magnesium dan gemiddeld.

Symptomen magnesiumtekort  

Sporters hebben sterke botten nodig. Magnesium werkt samen met calcium om onze botten sterk en gezond te houden. Magnesium citraat wordt het meest gebruikt en draagt bij aan sterkte botten en sterke spieren. Wanneer u veel sport maar te weinig magnesium binnenkrijgt, kunnen er negatieve gevolgen optreden. Een aantal van deze symptomen zijn, vermoeidheid, spierkrampen en zelfs gevoelens van depressie. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt wanneer je een sportfanaat bent.  

Magnesium innemen voor het sporten 

Voor sporters die tijdens en na het sporten veel last hebben van de spieren wordt geadviseerd om voor het sporten magnesium in te nemen. Tijdens het zweten verlies je namelijk bepaalde elektrolyten waar magnesium er één van is. Magnesium is belangrijk omdat het bijdraagt aan een goede elektrolytenbalans.  

Voorkom hoofdpijn na het sporten

 Hoofdpijn tijdens of na het sporten is een verschijnsel wat vaak voorkomt. Hoofdpijn wordt vaak veroorzaakt door een tekort aan magnesium. Mocht je duursport uitoefenen, dan is het verstandig om voor de training of wedstrijd elektrolyten te nemen. Dit voorkomt verstoringen van de elektrolytenbalans. Zorg voor voldoende inname van magnesium, door bijvoorbeeld sportdranken of repen.

Magnesiumsupplementen

Om uw magnesium pijl aan te vullen of te reguleren kunt u er ook voor kiezen om magnesiumsupplementen te gebruiken. Magnesiumsupplementen zijn er in verschillende vormen. Namelijk in tabletvorm, capsules of in vloeibare vorm. Dromenwinkel heeft LipoMag+ ontwikkeld. Een vloeibaar liposomaal supplement dat bestaat uit verschillende mineralen, waaronder magnesium. Het voordeel van liposomale supplementen is dat het lichaam een grotere hoeveelheid werkzame stoffen opneemt uit het supplement, ten opzichte van reguliere supplementen.

Ervaar de voordelen van Dromenwinkel LipoMag+

Probeer Dromenwinkel LipoMag+ zelf! Dromenwinkel LipoMag+ is een uniek samengesteld liposomaal mineralencomplex, met de hoogwaardige mineralen magnesium, zink, selenium, chroom en het semi essentiële aminozuur taurine. De verschillende mineralen hebben elk hun eigen extra positieve werking. 

lipomag_magnesium_overgangsklachten
LipoMag+ 250ml
31,95
Helpt bij vermoeidheid en een magnesiumtekort.
Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken