Ga naar inhoud
0

Tips bij magnesium tekort

Wanneer u last heeft van een magnesium tekort kan dit vervelende klachten met zich mee brengen. Onder andere vermoeidheid, botontkalking of spier- en zenuwstoornissen. Lees in dit blog een aantal tips tegen magnesium tekort of hoe u dit kunt voorkomen!

Waarom heeft uw lichaam magnesium nodig? 

Magnesium is een mineraal dat erg belangrijk is voor het menselijk lichaam. Het draagt bij aan onder andere een normale werking van de spieren, het zenuwstelsel en de energiestofwisseling. Ook draagt het mineraal bij aan het behoud van sterke botten en tanden. Doordat magnesium betrokken is bij vele processen in het lichaam, kan een magnesium tekort vele symptomen met zich meebrengen. Dit wilt u dan natuurlijk graag voorkomen of tegen gaan. Let op, het kan een aantal weken duren voordat u merkt dat u een tekort aan magnesium binnenkrijgt. Uw lichaam slaat namelijk een voorraad aan magnesium op in uw botten. Het is daarom altijd belangrijk om te letten op uw dagelijkse magnesium inname.  

Magnesium is betrokken bij processen die te maken hebben met de energiehuishouding. Dit is ook de reden dat vermoeidheid één van de eerste signalen is dat uw lichaam een behoefte aan magnesium heeft. 

Hoe veel magnesium heeft uw lichaam nodig?

Uw lichaam kan magnesium niet zelf aanmaken en daarom moet u het uit uw voeding halen. Volgens de Voedingsraad en de EFSA (European Food Safety Authority ) is de aanbevolen dagelijks in te nemen hoeveelheid magnesium voor mannen 350 milligram en voor vrouwen 300 milligram.  Voor zwangere vrouwen is de aanbevolen dosis 310 milligram magnesium per dag en 390 milligram gedurende de periode dat borstvoeding wordt gegeven. Tijdens deze periode verbruikt het lichaam van een vrouw meer magnesium dan gebruikelijk en is de behoefte aan magnesium dus hoger.

Tips om magnesium tekort tegen te gaan of te voorkomen

Er zijn een aantal dingen dat u kunt doen tegen een magnesiumtekort of om een magnesiumtekort tegen te gaan. 

Voeding

Om aan uw dagelijkse behoefte te voldoen is de meest natuurlijke wijze om uw magnesium inname aan te vullen is met behulp van voeding. Er zit namelijk veel magnesium in voeding. Bijvoorbeeld in volkoren brood, noten, graanproducten, melk(producten), vis en vlees. Maar ook in bepaalde groenten zoals boerenkool, andijvie, broccoli en spinazie. 

Beperk daarbij het gebruik van suiker en vermijd het eten van wit brood. Ook wordt overmatig gebruik van alcohol afgeraden. Dit zorgt er namelijk voor dat uw lichaam magnesium snel verliest.

Houd rekening met zware inspanning 

Wanneer u zich zwaar inspant verbruikt uw lichaam meer magnesium dan gemiddeld. Magnesium helpt namelijk bij het herstellen van uw spieren na bijvoorbeeld een intensieve work-out of lichamelijk zwaar werk. Ook verliest u tijdens deze inspanning zweet en in zweet zitten zouten zoals onder andere magnesium. Houd er dus rekening mee dat wanneer u zich regelmatig zwaar inspant, uw lichaam meer magnesium nodig heeft.

Verminder stress

Tijdens het ervaren van stress verbruikt uw lichaam meer magnesium dan gemiddeld. Maar het mineraal helpt ook om stress tegen te gaan. Het is namelijk zo dat hoe meer magnesium in uw cellen zit, hoe minder stress u ervaart en andersom. Het is een vicieuze cirkel. 

Zorg er daarom voor dat u voldoende magnesium binnenkrijgt om stress tegen te kunnen gaan of te beperken. En zit u in een stressvolle periode? Zorg er dan voor dat u extra magnesium binnenkrijgt om beter met deze periode om te kunnen gaan en een tekort aan magnesium te voorkomen.

Magnesiumsupplementen

Om uw magnesiumpijl aan te vullen of te reguleren kunt u er ook voor kiezen om magnesiumsupplementen te gebruiken. Magnesiumsupplementen zijn er in verschillende vormen. Namelijk in tabletvorm, capsules of in vloeibare vorm. Dromenwinkel heeft LipoMag+ ontwikkeld. Een vloeibaar liposomaal supplement dat bestaat uit verschillende mineralen, waaronder magnesium. Het voordeel van liposomale supplementen is dat het lichaam een grotere hoeveelheid werkzame stoffen opneemt uit het supplement, ten opzichte van reguliere supplementen.

Zelf de voordelen van Dromenwinkel LipoMag+ ervaren?

Probeer Dromenwinkel LipoMag+ zelf! Dromenwinkel LipoMag+ is een uniek samengesteld liposomaal mineralencomplex, met de hoogwaardige mineralen magnesium, zink, selenium, chroom en het semi essentiële aminozuur taurine. De verschillende mineralen hebben elk hun eigen extra positieve werking. 

Probeer LipoMag+ gemakkelijk uit en ervaar de voordelen zelf!

lipomag_magnesium_overgangsklachten
LipoMag+ 250ml
30,95
Helpt bij vermoeidheid en een magnesiumtekort.
Bekijk product

Meer inspiratie

Word ook Dromer en ontvang direct 100 droompunten!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en krijg elke maand de beste slaaptips, exclusieve aanbiedingen en nieuwtjes. Meld u af wanneer u wilt.