Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Wat doet een verzwaringsdeken met je lichaam?

Heeft u regelmatig moeite om in slaap te vallen of juist door te slapen? Slaapproblemen kunnen erg vervelend zijn en hebben een grote invloed op uw dagelijks functioneren. Gelukkig kan de oplossing heel simpel zijn, namelijk in de vorm van een verzwaringsdeken. Maar wat is dit precies en hoe werkt het? Dat leggen we u graag uit.

Wat zijn de voordelen van een verzwaringsdeken?

Vermindert stress en angst

Waar een normale deken zo’n 1.5 kilo weegt, ligt het gewicht van een verzwaringsdeken tussen de 3 en de 15 kilogram. Dit gewicht zorgt voor een gelijkmatige druk op uw lichaam terwijl u slaapt, waardoor uw zenuwstelsel ontspant. Een verzwaringsdeken is daardoor ideaal voor mensen met stress- en angstklachten.

Verbetert de slaapkwaliteit

Een verzwaringsdeken zorgt ervoor dat u dieper slaapt, waardoor u makkelijker doorslaapt en uitgerust wakker zal worden. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat mensen die slapen onder een verzwaringsdeken, daadwerkelijk langer slapen!

Vermindert spanningen

Veel mensen omschrijven het gevoel van een verzwaringsdeken als ‘veilig en geborgen’. Een verzwaringsdeken vermindert namelijk de hoeveelheid prikkels die uw hersenen moeten verwerken. Daarom is een verzwaringsdeken ook erg populair bij mensen met klachten als ADHD, autisme of een angststoornis.

Hoe werkt een verzwaringsdeken?

Stimuleert de productie van serotonine

Eén van de hormonen die uw lichaam aanmaakt wanneer u onder een verzwaringsdeken ligt, is serotonine. Dit is een zogenoemd ‘geluksstofje’. Door de aanmaak van serotonine voelt u zich gelukkiger, waardoor stress en angst minder vat op uw lichaam hebben.

Stimuleert de productie van melatonine

Misschien nog wel belangrijker is de productie van melatonine, het slaaphormoon. Melatonine zorgt er onder andere voor dat u sneller in slaap valt en beter doorslaapt.

Vermindert cortisol

Als laatste zorgt een verzwaringsdeken ervoor dat uw lichaam minder cortisol aanmaakt. Een teveel aan dit stresshormoon kan leiden tot een slechte nachtrust.

Waarom zou je een verzwaringsdeken gebruiken?

Verbetert de stemming

Een verzwaringsdeken stimuleert de hormonen die u gelukkig maken, waardoor u beter zult slapen. Vervolgens verbetert uw stemming weer, dankzij die goede nachtrust. Dubbel effect dus!

Vermindert angst en stress

Door het veilige gevoel dat uw lichaam krijgt van een verzwaringsdeken, zult u ’s nachts minder angst en stress ervaren. Dat betekent minder piekeren en meer slapen, waardoor u zich ook overdag kalmer en meer in balans voelt.

Verbetert de slaapkwaliteit

Dankzij het terugdringen van prikkels, het stimuleren van slaap- en gelukshormonen, het tegengaan van stress- en angstklachten en het bevorderen van de ontspanning van uw lichaam, zal een verzwaringsdeken een aanzienlijk verschil maken in de kwaliteit van uw slaap. U zult al na een paar dagen verschil merken.

Hoe kies je de juiste verzwaringsdeken?

Kies de juiste maat

Verzwaringsdekens voor volwassenen zijn er over het algemeen in twee maten: 150 × 200 cm en 120 × 180 cm. Bij het kiezen van de juiste maat van uw verzwaringsdeken is het van belang dat deze uw lichaam van nek tot tenen kan bedekken. Tegelijkertijd mag de deken niet breder zijn dan uw bed.

Kies het juiste gewicht

Het ideale gewicht van een verzwaringsdeken is afhankelijk van uw lichaamsgewicht. Over het algemeen kunt u uitgaan van een deken die 10% van uw lichaamsgewicht weegt.

Kies de juiste materialen

Qua materiaal heeft u onder andere keuze uit glasparels, kunststof pellets, stalen kralen, rijst, erwten of zand. De buitenkant van de deken kan bestaan uit katoen, polyester of fleece. Welk materiaal voor u het beste is, is vooral afhankelijk van persoonlijke voorkeur en budget.

Blijkt een verzwaringsdeken uw slaapproblemen toch niet te kunnen oplossen? In dat geval raden wij ons droomsap aan. De combinatie van biologische kruiden en een lage dosering doxylamine zorgt op een natuurlijke manier voor een fijne nachtrust. Slaap lekker!

DroomSap proberen? Vraag een probeerverpakking aan!

  • Combinatie van honing en kruiden
  • Rustgevend voor lichaam en geest
  • Stimuleert een goede nachtrust
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken