Ga naar inhoud
nl
Dromenwinkel

Slecht slapen na nachtdienst: de oorzaak en oplossing

Veel mensen die nachtdienst draaien of in ploegendiensten werken klagen over een gebrek aan kwalitatief goede slaap. Ze hebben voldoende tijd om uit te rusten, maar doordat ze geen ritme hebben komt het lichaam niet in een diepe slaap. Dit is logisch te verklaren. Het lichaam is er namelijk voor gemaakt om overdag wakker te zijn en ’s nachts uit te rusten. Wanneer dit ritme omgegooid wordt raakt het hormoonstelsel in de war, met als gevolg een disbalans in, onder andere, het hormoon melatonine. Dit hormoon is verantwoordelijk voor hoe snel u in slaap valt en hoe diep u slaapt.

De biologische klok bij te weinig slaap door nachtdienst

Het dag-en-nachtritme waar uw lichaam normaal gesproken op ingesteld is, wordt geregeld door uw biologische klok. Deze regelt onder andere de productie van hormonen, maar ook zaken als lichaamstemperatuur, wanneer u honger heeft en hoe laat u slaperig wordt.

De biologische klok wordt grotendeels beïnvloed door het dag-en-nachtritme en met name door de hoeveelheid natuurlijk licht. Licht zorgt er namelijk voor dat bepaalde hormonen worden aangemaakt, waardoor u aan het einde van de dag moe wordt en gemakkelijk slaap vat. Het is het gebrek aan natuurlijk licht dat er vaak voor zorgt dat mensen slecht slapen na nachtdienst.

De één heeft daar meer last van dan de ander, net zoals er ook bij mensen die overdag werken ochtend- en avondmensen zijn. Een kleine groep mensen heeft echter dagenlang nodig om aan de nachtdiensten te wennen, en pas wanneer de biologische klok is aangepast is hun dienst weer voorbij. Daardoor voelen ze zich nooit echt uitgerust.

Nachtdienst

Tips voor beter slapen na nachtdiensten

Werkt u geregeld ’s nachts en wilt u beter slapen na elke nachtdienst? Dat kan! Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

  1. Het is allereerst slim om ervoor te zorgen dat de slaapkamer erg donker is. Op deze manier houdt u het lichaam voor de gek en zal het denken dat het nacht is, en gemakkelijker de juiste (slaap)- hormonen aanmaken.
  2. Daarnaast is het aan te raden om een uur te ontspannen en geen elektronische apparaten meer te gebruiken voordat u gaat slapen.
  3. Neem een warme douche, een kop thee of lees een boek. Uw hersenen komen dan tot rust en krijgen het signaal dat het tijd is om te slapen.

Dé oplossing voor slecht slapen door nachtdienst

Helpen bovenstaande tips niet voldoende om beter te slapen na een nachtdienst? Dan biedt DroomSap uitkomst. Dit natuurlijke middel helpt het lichaam tot rust komen en dieper slapen, waardoor u uitgerust aan de nieuwe shift begint. De zorgvuldig geselecteerde kruidenmix in combinatie met honing en een lage dosering doxylamine (een klassiek, slaapopwekkend antihistamine) geeft het lichaam precies wat het nodig heeft om beter en dieper te slapen. Ideaal voor mensen die nachtdiensten draaien of in ploegendiensten werken, maar het helpt ook bijzonder goed bij een slaapgebrek door bijvoorbeeld stress. 

Probeer DroomSap en vraag direct een probeerverpakking aan en ervaar dat u ook na een nachtdienst kunt genieten van een lange, diepe slaap.

DroomSap probeerverpakking
1,95

1 sachet om DroomSap eens zelf te proberen. De probeerverpakkingen bevatten elk 8 ml wat genoeg is voor ± 3 nachten “proefslapen” per sachet.

Bekijk product
Inloggen
Vul hieronder uw e-mail en wachtwoord in om in te loggen.
Account aanmaken
  • Sneller bestellen; uw gegevens worden automatisch ingevuld
  • Inzicht in alle eerdere bestellingen en facturen
  • Automatisch op de hoogte van alle acties, nieuws en tips
  • Spaar automatisch Droompunten voor interessante kortingen en unieke cadeaus
Account aanmaken